Ti 09.11.2010 @ 21:28Joona Haarala

Vauvarollaattori vai muovinen lastenvahti?

Meidän poika opettelee kävelemään vauvarollaattorin avulla. Siis sellainen muovinen häkkyrä, jossa on pyörät. Vauva pistetään sen häkkyrän sisälle ja siinä se istuu tai kävelee rollaattoriin nojaten.

Olen vastustanut moista vehjettä koko ajan, mutta saimme siskoltani käytetyn. Nyt tajuankin, että eihän se mikään kävelyä opettava vehje ole. Sehän on liikkuva lapsenvahti. Vanhemmat vain väittävät sen olevan hyvä laite kävelemäään oppiessa.

Vauvamme ei pääse vetämään mitään tavaroita alas saati kaatuilemaan, kun sen laittaa siihen häkkyrään.

Onneksi vauvamme on niin fiksu, että se kyllästyy laitteeseen nopeasti. Olkoonkin, että vehkeessä on kaikenlaisia äänivitkuttimiä yms. yms.

3 kommenttia

Tämähän ei ole mikään uusi keksintö. Vanhoista maalaistaloista löytyy puisia reikäpalleja, jollaiseen lapsi on laitettu siksi aikaa, kun emäntä hoitaa karjaa ja lypsää lehmiä. Leveään reunukseen on laitettu lapselle leipäpala tai viilipytty evääksi ja ehkä jotain leluntapaista viihdykkeeksi. Eräänlainen leikkikehä siis, jonka tarkoitus on pitää lapsi turvassa, kun ei voi joka hetki itse vahtia.Tällaisia vekottimia ei toki tarvittaisi, jos taloudessa olisi sen verran väkeä, että joku joutaisi aina vahtimaan pienimpiä.

Härveli saattaa olla hengenvaaraallinen taloudessa, jossa on portaita. Vauhdikkaampi veijari saattaa myös loukata itsensä vaikka kynnykseen törmätessään.

Vempainta tuli kyllä ikävä kun tytär oppi kömpimään siitä itse pois... Edes pieni lepohetki jatkuvasti touhuavan ja itseään kolhivan lapsen kanssa oli luksusta, tosin koira taisi kiittää kun härveli lähti. Kakkonen saa uuden, kun ensimmäinen (käytettynä hankittu)vehje levisi runsaan käytön vuoksi! Ei pienintäkään morkkista täällä!

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu