To 15.07.2010 @ 21:48Simo Kymäläinen

Uutisjuontajan pieksemä isä

Kun työpäivän jälkeen avaa kotioven, niin tuskin malttaa riisua kenkiään ennen kuin ryntää katsomaan lastaan. Vauvan hymy pyyhkii työpäivän murheet samantien mielestä. Näin siis teoriassa...

Tulin eilen kotiin kuuden uutisten aikaan. Eteiseen kuului tasainen ja turvallinen Ylen uutisjuontajan ääni. Vaimoni istui sohvalla ja poikani makasi telkkarin edessä lattialla. Polvistuin pojan viereen ja viritin kasvoilleni leveimmän hymyni. Mitä viisikuukautinen poikani tekee? Hymyileekö hän iloisesti takaisin kuten isä toivoo... vai koittaako hän venyttää päätään sivummalle, jotta näkisi taas tv-ruudun.

Olihan se vähän synkkää hävitä kiinnostavuudessa tv-uutisille. Asetin ison pääni pojan kasvojen ja telkkarin väliin. Koitin irvistella ja päästellä hassuja ääniä, mutta poika vain tuijotti minua tyhjin silmin kuin hän katsoisi tv-ruutua pääni läpi.

Uutistoimittajana koitin lohduttautua ajatuksella siitä, että poikani on noin kiinnostunut juuri Ylen uutisista.

3 kommenttia

Vaimoni kommentoi kiinnostavasti kirjoitustani. Hänen mukaansa poikamme pitää erityisesti juuri uutisista ja säästä! Muista ohjelmista hän ei kuulemma perusta. Onneksi poikani on tullut isäänsä ja on asialinjan ystävä :)

Haastan teidät tekemään tieteellistä tutkimusta siitä, miten poikanne suhtautuu Maikkarin ja Nelosen uutisiin? Entä paljonpuhuttu Suomi-TV? Onko hänestä perinteisempi uutiskerronta poikaa vai mieltyykö hän uudentyyppiseen "no-edit" -haastattelukerrontaan? Entäpä graafisten elementtien ja nopeiden leikkausten käyttö?

Odotan jatkotutkimusten tuloksia mielenkiinnolla...

Lapsesi kaipaa miehen mallia ja paremman puutteessa etsii sitä uutisista.

Vaippasulkeiset: kolme isää ja vauvat

BLOGI ON PÄÄTTYNYT. KIITOS MIELENKIINNOSTA. 

T. TEKIJÄT.

Simo Kymäläinen, yksi vauva

Simo KymäläinenKaverini, kahden pienen lapsen isä, katsoi minua kymmenen vuotta sitten silmiin ja sanoi: "Hanki lapsia vasta sitten, kun olet varma, ehdottoman varma, että haluat niitä". Kymmenen vuotta myöhemmin keittelin maitopulloja keittiössä ja katselin nukkuvaa poikaani, joka oli kotiutunut laitokselta pari tuntia aikaisemmin. Oltiin siinä vaan kahdestaan ja oli ehdottoman varmasti hyvä olo.

Ari Welling, kaksi lasta, joista yksi on vauva

Ari WellingOlen nelikymppinen YLE-isä, joka on hankkinut kokemusta lapsenhoidon jalossa taidossa jo vuodesta 2006 alkaen yhden lapsen kanssa. Brittiläinen insinööri-toimittaja Thomas P. Jones kirjoitti jo parisataa vuotta sitten, että "lapset opettavat meille monia asioita, mm. kärsivällisyytemme rajat". Viime vuosina olen oppinut ymmärtämään tätä Jonesin salakieltä huomattavasti paremmin.

Joona Haarala, kolme lasta, joista yksi vauva

Joona HaaralaPerheessämme kaikki muut paitsi minä puhuvat ruotsia äidinkielenään. Eräs tuttumme sanoi kerran, että suomenruotsalaisessa perheessä on yksi poika, yksi tyttö ja yksi bonuslapsi suomenruotsalaisten määrän lisäämiseksi. Meillä on nyt kaksi poikaa, joista toinen on syntynyt suomenruotsalaisuuden päivän aattona. Kolmas lapsi syntyi helmikuussa 2010.
 

Blogiarkisto

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu