42 minuutin työmatka

Autotalli -> päiväkoti -> koulu -> työpaikka: Tasan 42 minuuttia. Ajomatka autotallilta päiväkodin ja koulun kautta työpaikalle taitaa olla monessa perheessä ajoitettu minuutilleen - kiitos navigaattorin laskurin.

Tähän ajatteluun eivät sovi lumiaurat ja pyöräilijät. Ajomatkaan on laskettu kuluvan 42 minuuttia. Kuski järkeilee, että jos ensimmäinen viisi kilometriä menee arvoitua hitaammin (kiitos sen *** köröttelijän), on minulla oikeus ottaa loppumatkasta takaisin. Vaikka sitten kaahaamalla.

 

Onko kaahaamiseen hyviä syitä?

Mitä sinä olet mieltä?

1 kommentti

Kiitos ohjelmasta Eve Mantu, et ole kukkahattutäti! Ylinopeutta maanteillä, kaupungeissa ajavien henkilöiden kuvitelma omista kyvyistään hallita ajotilanne on pelottavaa. Nämä "yli-ihmisetkään" eivät valitettavasti ole virheettömiä, he saattavat itse loukkaantua/kuolla tai ajavat toisia kuoliaaksi. Ylinopeus, puhuminen kännykkään ilman handsfreetä ja päin punaisia ajo ovat lisääntyneet Helsingissä viimeisten vuosien aikana valtavasti. Poliisi on voimaton näiden "yli-ihmisten" edessä. Mistä nämä superajajat tulevat? Mihin heillä on kiire? Mitä he haluavat lainvastaisella käytöksellään osoittaa? Peräänkuulutan moraalia liikennekulttuuriin, toisten autoilijoiden, kävelijöiden, pyöräilijoiden kunnioittamista. Katsokoon nämä "yli-ihmiset" peiliin ja miettiköön mitä tekevät ennen kuin on liian myöhäistä.
Viime vuoden loppupuolella joutui helsinkiläinen ystäväni ylittäessään katua vihreän valon palaessa päin punaista ajaneen bussikuskin töytäisemäksi. Ystävälleni ei käynyt hyvin.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu