Ti 10.01.2006 @ 11:31admin

Uudet tsiinssit moolista ja sitten vouttia antamaan

Olen kokeillut äänestämistä ulkomailla. Se oli metkaa! Tammikuussa 2000 olin San Diegossa juuri presidentinvaalien aikaan, ja pääsin Kalifornian Caarinoiden kanssa uurnalle. Äänestyspaikka oli House of Finland. Kuvitelmissani se oli alvaraaltolainen puurakennus, monumentaalisen ylväs möhkäle. Totuus oli vitsihuumoria.

San Diegossa on Balboa Park, jonka yksi osa on siirtolapuutarhaa muistuttava "maailmankylä". Suomellakin on oma mökkeröisensä, joka on paukutettu täyteen suomikliseitä.

Väkeä oli äänestyspaikalla runsaasti. Ihan samannäköisiä kyllikkejä ja erkkejä kuin täälläkin, mutta murre oli oma. "Onpa siulla hyväännäköset tsiinssit. Mistä sie löysit?" "No mie kävin moolissa, kun mie aattelin, että täytyy vouttiin laittaa uuvet."

Oli pullaa, kahvia. Joku narisutti puutarhakeinua, joka oli mallia perusheinola. Minulla oli epätodellinen olo. Olenko piilokamerassa? Ovatko nämä ihmiset tosissaan? Mikä ihmeellinen kotiseuturakkauden muoto!

Kun olin äänestänyt palasin Amerikkaan ja jatkoimme matkaa merimaailmapuistoon. Outo kokemus jäi mieleen. Entä jos muutan joskus San Diegoon ja minusta tulee yliaktiivinen Suomi-klubin presidentti? Voihan tässä elämässä niinkin käydä! Joku päivä löydän itseni keittämästä punamultaa Balboa Parkin pihassa, Erkin ja Kyllikin kanssa. Nurisemme sitä, ettei mökinmaalaustalkoisiin tule väkeä. Erkki haistaa palaneen käryä ja Kyllikki juoksee nauraen mökkiin ja pelastaa vain hiukkasen kärähtäneet karjalanpiirakat uunista.

0 kommenttia

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu