Ti 18.12.2012 @ 09:48Eve Mantu

Jos haluat kattavan paketin apua, käy Aikapankissa

Suomessa toimii jo monta aikapankkia, pääkaupunkiseudun verkosto Stadin Aikapankki on suurin. Aikapankissa käydään kauppaa toveilla. Yhden tunnin työ mitä tahansa työtä on yhden tovin arvoinen. Jos ulkoilutat kiireisen koiraa tunnin verran, tienaat tovin. Jos pesetät ikkunaa tai tilität murheitasi tunnin verran, törsäät tovin. Kaikkien aika on samanarvoista.

Aikapankin kainalossa toimii inhimillisen tuen ja välittämisen ihmispankki, Aika parantaa -verkosto. Verkostosta löytyy apua silloin, kun elämässä tulee vastoinkäymisiä. Välittämisverkoston filosofian mukaan kuka tahansa voi joskus tarvita apua ja kuka tahansa voi joskus tarjota apua. Tunnin työn valuuttayksikkö tovi käy maksuvälineenä sekä varsinaisen aikapankin että Aika parantaa -verkoston vaihdoissa.

Vaikka tukea ja tavaraa vaihdetaankin suoraan ihmiseltä ihmiselle tovihintaan, ei avunsaaja jää henkilökohtaisesti velkaa avuntarjoajalle. Apu ei siis ole perinteisimmässä mielessä vastavuoroista, vaan Matin ikkunat pessyt Pekka voi käyttää tässä palvelussa ansaitsemansa tovit mihin haluaa, vaikka täytekakun tilaamiseen Leilalta, joka on taitava leipuri.

Hanna Koppelomäkeä voi kutsua verkoston äidiksi. Hän pitää yhtenä aikapankin hienoimmista puolista sitä, että tili saa olla miinuksella ja pankin asiakkaaksi saa tulla reilusti tarvitsevana. Blogissaan Hanna kertoo elämästään tovitaloudessa.

0 kommenttia

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu