Ti 20.09.2011 @ 10:03Eve Mantu - not-a-real woman

Olenkohan minä nainen ollenkaan?

Kiertoposti Facebookista:

A real woman keeps her house clean and organized, her laundry basket is always empty. She´s always well dressed, hair done. She never swears, she behaves gracefully in all situations and circumstances. She has more than enough patience to take care of her family, always has a smile on her lips and has a kind word for everyone. Post this on your status if you, like me, have just realised that you might be a man.

Vapaasti kääntäen:

Tosinaisen koti on aina siisti ja pyykkikori tyhjä. Tosinainen pukeutuu aina kauniisti ja hiukset on laitettu. Hän ei koskaan kiroile, vaan käyttäytyy sulokkaasti kaikissa tilanteissa. Hän huolehtii kärsivällisesti perheestään. Häneltä irtoaa aina hymy ja ystävällinen sana. Julkaise tämä sivullasi, jos sinusta, niin kuin minustakin, on alkanut tuntua siltä, että olet sittenkin mies.

Nämä ovat aivan hölmöjä nämä stereotyyppiset höpönlöpöt sukupuolista, mutta menepä kauppakeskukseen tutkimusretkelle. Huomaat, miten sukupuolitetusti meille myydään palveluita, ilmiöitä ja tavaraa.

Näin kauniisti kaksi naista on kuvattu ison kauppakeskuksen alennusmyyntien muovikassissa:

 

8 kommenttia

Tulinpa hyvälle tuulelle (itsekkäästi ;))) ) ohjelmastasi ja ajattelin heti poiketa
harrastekirjakauppaan! Tunnistin itseni - viihdyn nykyään hyvin virkkuukoukku tai puikot kädessä käsitöitä tekemässä. "Miesten maailmassakin" viihdyn nykyään hyvin, vaikka en kikattelua tai työtöttely siedäkkään mutta yksi parhaimmista paikoista mitä tiedän on rautakauppa!

Aiheesi oli hyvä ja ehkäpä sille oli myös kunniaksi, että se meni "mönkään" eikä siitä tullut piikikäs, tehokas ja "naisten maailmaa" kritisoiva ja miehistä maailmaanmenoa paheksuva - osataanhan me naiset nauraa itsellemmekin....

Hyvä juttu, kiitos siitä, annoit tervetulleen muistutuksen aina vain kulttuurissamme jylläävistä käytösodotuksista ja mies-nais-stereotypioista. Kirjavinkki sulle ja ohjelmasi kuuntelijoille: Caitlin Moran, How to Be a Woman (Ebury Press 2011).

Tarpeeksi etäältä katsottuna olemme vain ihmisiä. Luonteenpiirteillä ja taipumuksilla ei ole sukupuolta.

Silloin on asiat hyvällä mallilla, kun yksilön kokonaisuudessa sekä feminiininen että maskuliininen puoli ovat sulassa sovussa keskenään.

P.s.
Englannin kieli kuulostaa muuten olevan toimittajalla hyvin hallussa. :)

Minulla on usein ihan samanlaisia tuntemuksia naisena olemisesta, kun en ole yhtään sellainen kuin mainokset, muut naiset ym. antavat ymmärtää. Kuitenkin olen ihan naisellinen nainen, vaikka "pinta" meikkeineen yms. ei kiinnostakaan. Käytän aikani mieluummin mukavampiin ja tärkeämpiin asioihin.

Tärkeintä on ihmisyys: jokainen saa olla omanlaisensa.

Oisko se kuitenkin niin että kauppakeskuksissa myydään sitä mikä menee kaupaksi.

Kiitos mielenkiintoisesta ohjelmasta. Itseäni ei miehenä kiinnosta perinteisen "naiselliset" naiset ollenkaan. Tavallaan "sukupuolesta vapaat" naiset ovat paljon mielenkiintoisempia.

Varsinkin nykyaikana naiset (ja homomiehet) kuvataan stereotypisesti pinnallisina ja materialistisina. Kukapa älykäs ihminen moiseen haluaisi samaistua. Ylipäätään sanoisin, että naisten ahdistus omasta naiseudestaan, ulkonäöstään, yleisestä suoriutumisesta jne. on paljon naisten itsensä luomaa. Nimenomaan naisten hallitsema ja naisille suunnattu media sekä muotimaailma ovat tässä syypäitä.

Naiset olkaa sellaisia kuin haluatte. Naiseus on jokaisessa naisessa sisäisesti. Naiseus ei ole meikkejä,v aatteita ja koruja.

Viikon odotetuin radio-ohjelma: Eve Mantu!! Täällä keski-ikäinen maalaistyllerö, ehdottomasti NAINEN muttei sellainen kuin mainosmaailma kuvittelee! Vaan juuri sellainen kuin puhuit, Eve, ohjelmassasi. Tosin olen puoliksi käsityön ammattilainen, joten se osuus on hanskassa. En pelkää tarttua "miesten" (????) töihinkään ja useita asioita on hyvä osatakin, kuten mm. autonrenkaan vaihto. Nauran paljon, mutta en hihitä enkä kikata, en kuitenkaan ole mikään ronski tätikään ja jos joku saa kutsua minua tytöksi niin vanhempani ja muut kunnioitetut vanhukset!

Täällä maalla tuota mainosmaailman "naisnäkökulmaa" ei huomaa niin selvästi kuin kauppakeskuksissa (paitsi lehdissä!!) joten selviän ehkä arjessani pahemmin ärsyyntymättä! Mutta todellista asiaa käsittelit jälleen kerran, Eve!! Kiitos!

Ihan paras ohjelma!

Terijoen kihertäjät kruunasivat sen pisteenä iin päällä.

Kiitos.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu