Viisi asiaa, joissa olet hyvä

Eräässä käsityöblogissa oli viime vuonna kilpailu. Lukijoita pyydettiin kehumaan itseään. Luvassa oli hyvät palkinnot. Millaista tekstiä saatiin?

Olen hyvä mollaamaan itseäni.

En oo ruma.

Mulla on nopeasti kasvavat hiukset.

Olen tosi hyvä syömään, totesin, kun hyppäsin loman jälkeen vaa´alle.

Joku saattaa ajatella, että mitäs noista. Ihan hauskasti laitettu, vitsikkäitä kehuja.

Kokeillaanpa istuttaa nämä ylistyspuheet helmikuun teemaviikkoon, Kehu työkaveriasi selän takana. Kuvitellaan, että työporukka on koolla ja jokainen saa kehua yhtä työtoveriaan.

Olet hyvä mollaamaan itseäsi.

Et ole ruma

Sulla on nopeasti kasvavat hiukset.

Olet tosi hyvä syömään, totesin, kun tulit loman jälkeen töihin.

Eihän kukaan sanoisi työkaverista noin. Sitä pidettäisiin törkeänä käytöksenä.

Miksi itsensä vähättely ja valekehuminen on hyväksytympää, miksi se sallitaan?

Työyhteisön - ja miksei myös perheen - tunnelma kohenee kehumisesta. Käynnissä oleva kampanja levittää hyvän fiiliksen virusta. Maaliskuun teemana on MINÄ OLEN HYVÄ.

Osaatko sinä puhua vahvuuksistasi vapautuneesti ja todenmukaisesti? Miltä sinusta tuntuisi sanoa ääneen missä olet hyvä? Osaatko ottaa tehtävän vastaan vitsailematta, vähättelemättä ja väistelemättä?

Itse olen useiden päivien pähkäilyn jälkeen päättänyt uskoa, että olen hyvä improvisoimaan silloin, kun eteen tulee umpikuja ja kaikki pitää nopeasti ajatella uudelleen.

Yksi. Vielä puuttuu neljä.

Anna mennä - kerro osaamisestasi ja valttikorteistasi

Myönteinen sana on vapaa!

5 kommenttia

(epäreilua, en pysty tähän itsekään)

Mahtava ohjelma Eve! eilinen aihe oli kerrassaan loistava! Kiitos Jarille ja Heidille kun kerroitte asiasta. Moneen työpaikkaan sopisi kuin nyrkki silmä.
Levitetään se omaan ympäristöömme, ja maailmasta tulee taas hieman parempi ja mukavampi.
KIITOS <3

Olen niin monessa hyvä, ettei viitsi ryhtyä erikseen arvottamaan.

Mitä tulee ohjelmassa mainittuihin palkintosuklaarasioihin, niin pääsin osingoille parista sellaisesta naisystäväni positiivisten kirjoitusten johdosta.
Koska olen myös hyvä syömään suklaata, imeskelin Fazerin Geishat ja Siniset suurilta osin omiin suihini.
Onneksi suklailla palkittu ei ole niin perso makean perään, mikä sekin on sinänsä hyvä.
Kaiken muun hyvän lisäksi.

Ihan hyvä on tietysti oppia olemaan vähättelemättä itseään, mutta keinotekoisesti aikaansaatu itsekehu kuulostaa kyllä todella kamalalta. MInusta tuo "olen hyvä syömään jne." osoittaa hulvatonta huumorintajua, juuri sellaista itseironiaa, jota ihailen suomalaisessa naisessa. Ollaan vain reilusti ja rehellisesti oma itsemme. Jokainen on aikakautensa tuote. En minä mummoikäinen ikinä halua edes opetella itseäni kehumaan, olen luonnostani ihan tarpeeksi napaanituijottaja. Katse ja huomio naapuriin, niin omat huolet himmenevät!

Eve Mantu kirjoitti:

(epäreilua, en pysty tähän itsekään)

Minusta sinä olet hyvä juuri siksi, että olet niin aito ja rehellinen. Sinuun pystyy samaistumaan helposti. Kiitos hienoista ohjelmista! Kuuntelen niitä usein isomummoa syöttäessäni.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu