Ma 31.10.2005 @ 15:34admin

Sama vieras, uusi elämä?

Olen vetänyt YleQ:ssa keskusteluohjelmaa 1 1/2 vuotta ja ylihuomenna keskiviikkona rikon omaa sääntöäni. Leo Stranius tulee toisen kerran vieraaksi. Miksi? Eikö se riitä, että käy kerran pohtimassa ne elämän tarkoitukset ja ihmisen alkuperät ja maailmankaikkeuden alut?
Leo oli vieraana tammikuussa. Hän teki silloin lähtöä Peruun, jossa hän oli vapaaehtoistyössä puoli vuotta. Maan ystävissä toimiva Leo ennusteli, että hänen arvonsa ja mietteensä saattavat muuttua kokemuksen vuoksi. Mitä voi toimittaja tehdä, kun tarjoutuu näin herkullinen tilaisuus päästä tutkimaan sitä, muuttuvatko syvät tunnot elämänkokemusten myötä?
Leo kirjoitti ystävilleen pitkiä matkakirjeitä. Uruguayn piipahdukselta tässä ote:
"Istuessamme Montevideossa kahvilassa vanhat herrat kysyivät, mistä olemme kotoisin. "Ai, Suomesta. Miksi teidän Metsä-Botnianne haluaa tuoda sellutehtaansa tänne ja pilata meidän ympäristömme? Se haittaa paikallista turismiakin. Millainen maine yhtiöllä on siellä Suomessa?"
Mitä ihmettä, Eikö Suomen pitänyt olla ympäristöpolitiikan edelläkävijä, jossa paperi- ja selluteollisuus on korjannut ympäristöongelmat jo vuosikymmeniä sitten, ja jonka hyviä oppeja viedään ylpeänä maailmalle? Uteliaisuus heräsi heti."

Leo Stranius matkusti, tutustui Etelä-Amerikan ympäristöaktivisteihin ja palasi kotiin. Hänen päivitetyt pohdintansa ikuisista kysymyksistä kuulet YleQ:ssa keskiviikkona 2.11. klo 14-15.

3 kommenttia

Mielenkiintoista taas kuunnella mielipiteitä ikuisista kysymyksistä. ;-D

Mielenkiintoista olisi ollut kuulla , mutta sain tiedon ohjelmasta vasta luettuani tästä blogista tänään.

Olisikohan kanavanne tiedotuspuolessa hieman toivomisen varaa?!

HEI, peli ei ole menetetty, <a href="http://www.yle.fi/yleq/sivu.php?ohjelma=evemantu">voit kuunnella tai ladata ohjelman netistä</A> tai peräti panna sen kestotilaukseen ilmaisella <a href="http://www.apple.com/fi/itunes/podcasts/">iTunes - tietokoneohjelmalla</A>, kopioi tämä merkkijono Lisäasetukset - Tilaa podcast - laatikkoon:

http://www.yle.fi/yleq/lataus/Eve_Mantu.xml

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu