Jälkinäytös eiliseen ohjelmaan

Hiirensyömä nahkasaapas. Hapertunut jauhosäkki. Näistäkin aarteista käytiin armotonta sotaa meidän mökillä pari kesää sitten. Me keski-ikäistyvä sukupolvi halusimme siivota, isä ja äiti harasivat vastaan.

Lepikosta löytynyt puhkiruostunut kiuas herätti kiihkeitä tunteita. Se päätyi pitkällisen väännön jälkeen roskalavalle. Isä jupisi vielä illallakin, että siitä olisi vielä saanut jotakin.


Kerroin tämän tarinan eilen ohjelmassani, jossa tilitin luopumisen tuskaa. Puhuin meidän tavaranhaalijoiden ja -vaalijoiden puolesta. Me hamsterit hukumme tavaraan. Kärsimme jatkuvasta sotkusta, mutta emme osaa heittää turhaa poiskaan.


Illalla piipahdin vanhempieni luona. Isä oli selvästi näreissään ohjelmasta. "Savustuspönttöähän minä siitä kiukaasta. Ja siitä olisi tullut hyvä savustuspönttö, mutta kun teidän piti mennä heittämään se pois."
 

I rest my case.

1 kommentti

Ymmärrän hyvin isääsi. Oiva savustuspönttöhän vanhasta kiukaasta olisi tullut. Kyllä olisi sitten savukala maistunut, jos ei nyt satu olemaan tiukka vegetaristi tai vegaani.
Toisaalta, saahan kaupasta lisää roinaa.... vaikka savustusastioita.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu