Esityslista 8.2. Olympia-aate on kuollut!

Kokoukseen on kutsuttu erikoistutkija Jouko Kokkonen Suomen Urheilumuseosta sekä Seta:n pääsihteeri ja ei-enää-kovin-aktiivisen Antiolympiakomitean jäsen Aija Salo.

1. Kokouksen avaus.

2. Kokouksen järjestäytyminen.

3. Laittomuuden ja päätösvallattomuuden toteaminen.

4. Vallallaolevien asenteiden esittely ja horjuttaminen.


Sebastian Coe, neljän olympiamitalin mies, urheilija siis itsekin, nostatti myrskyn, kun möläytti, että Lontoon olympiakisojen katsomoon on turha yrittää Pepsin paidassa, koska Coca-Cola on kisojen tärrrrrrrkeä sponsori. Miten tähän on tultu, että Lontoon kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja sanoo näin?

Entäpä alati paisuvat turvatoimet? Soihdun matkaa suojataan tätä nykyä mellakkapoliisein.

Onko kisoissa enää järkeä?
Pitäisikö kisat lopettaa?
Olisiko edes mahdollista lopettaa olympialaiset?
Kuka olympialaiset voisi lopettaa?

Eve Mantun kuriton kokous kutsutaan koolle kohtaamaan olympialaisten ristiriitaisuus kaikessa hämmentävyydessään. Kun fanfaari pärähtää, puheenjohtajan käsivarren ihokarvat nousevat pystyyn. Mustavalkoinen raina Paavo Nurmen soihdunkannosta nostaa aina kyyneleet silmiin. (Tässä Pekka Tiilikaisen radioselostus Elävässä arkistossa). "Paavo Nurmi juoksee nyt Hellaan soihtu kädessään..."

On noloa tunnustaa, että olympialaisissa on kaikessa härskiydessäänkin lumovoimaa.

Sopiiko ihmisarvosta tai ihmisoikeuksista keuhkota olympialaisten yhteydessä? Jos kisat eivät kunnioita omia aatteitaan, kenen silloin on muistutettava ja ketä näistä aatteista?
Mikä puoltaa kisoihin menemistä?
Mikä puoltaa kisoista poisjäämistä?

Moni asia oli pahasti sotkussa jo ennen näiden talvikisojen alkua. On koettu ekokatastrofeja, inhimillisiä katastrofeja, doping skandaaleja, petoksia kaikenmoisia - onko jossakin joku osa olympialaista, joka ei vielä ole tahriintunut? Onko joku ripe aatetta, jonka varaan voisi rakentaa?

5. Muut asiat.

Sauforisti Yrjänä Sauroksella on oikeus häiriköidä kokousta sanoin ja sävelin.

6. Kokouksen päättäminen.

0 kommenttia

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu