Ke 16.11.2005 @ 10:58admin

Askeleita kohti Joulua isolla JIILLÄ

Minua ei Joulu ahdista (kirjoitan sen omapäisesti isolla jiillä, koska se on minulle Juhla). Virittäydyn mielelläni jo marraskuussa joulutaajuudelle. Lapsen kanssa kirjoitetaan kirjettä joulupukille, tontuista ja joulukalentereista jutellaan. Kalenteriin olen jo hyvissä ajoin buukannut "varattua" tiivistyvää kirkollista elämää varten.

Marraskuu on vielä aiheen lähestymistä ulkokehältä, vielä ei olla Joulussa, ei edes Joulun odotusajassa. Läheneminen lähenee, tavallaan.

Ystäväni Saara kutsui joulupipareita leipomaan 3.12. Tuntuu hyvältä ajatella, että siinä vaiheessa ollaan jo syvällä odotusajassa. 27.11. survaisen isomman vaihteen silmään. Se on ensimmäinen adventtisunnuntai ja Hoosiannan laulaminen isoon ääneen häikäisevästi valaistussa kirkossa saa kyyneleet ja joulumielen herahtamaan.

Ensimmäiset joululahjat on jo hankittu. Joka vuosi pyrin skarppaamaan sitä, että joululahjat ovat todella mietittyjä. Viime hetken säntäilyyn "jotakin pitää äkkiä ostaa" en lähde mukaan. Pientä, mietittyä, tarkoituksenmukaista, toivottua, ekologisesti kestävää. Siinä perusajatusta.

Iso työ on siinä, että jankutan kaikille läheisille, että lapselle EI SAA OSTAA määrättömästi lahjoja. Kolmevuotiaalle kolme lahjaa olisi juuri passeli määrä. Joulupukin kirjeessä onkin kolme toivetta: Puuha-Pete legoukkeli, merirosvolaiva ja punainen reilun kaupan jalkapallo. Listan viimeisen olen jo hankkinut, Ruohonjuuresta. Se on ihan oikea nahkapallo, herkullinen kuin vadelma.

Joulun odottamisessa parasta on hiljentyminen ja kynttilöiden polttaminen. Siihen kun vielä lisätään pari Kauneimmat joululaulut -yhteislauluiltaa, glögittelykyläilyjä ystävillä, yöllinen lahjojen pakkaushetki ja oman joulukuusen koristelu, on kaikki kohdallaan. Ensimmäisiin juttuihin kuuluu ovikoristeen vaihtaminen johonkin jouluiseen.

3 kommenttia

Joka päivä joulu lähenee uhkaavasti...;-D

Jos kolmivuotiaalle tulee kolme lahjaa, niin kuinka monta äiti sitten saa?

Itse ihastuin <a href="http://www.kua.fi/suomi/toisenlainenlahja/lahjalista/?id=734">Kirkon Ulkomaanavun toisenlaisiin joululahjoihin</a>.

Minulla on kaikkea ja niin on ystävillänikin. Siksi päätin kutsua ystäväni glögeilemään ja paistamaan pipareita. Samalla annan heille lahjaksi joko vuohen tai tomaatinsiemeniä.

Joo, minäkin löysin ne samat vinkit. Tulivat vastaan jossakin lehdessä, unohdin jo missä. Vaarille vesijohtoa, mummille vuohi - olisko siinä ideaa?

Ja tälle äidille - niin, mun logiikan mukaan 40 lahjaa. Sehän hoituu parilla karkkipussilla. Tai - mites monta tikkua onkaan tulitikkurasiassa.
:( yhyy ei mua kuitenkaan kukaan muista (marttyyri)

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu