Ti 26.11.2013 @ 10:03Eve Mantu

Antin unelmatyö on radio-ohjelmien toimittaminen

Antti Alajääski on aina ollut kiinnostunut tekniikasta.

Kun hän pienenä poikana kuunteli Mertarannan selostuksia, hän alkoi itsekin selostaa. Kasetit ovat vielä tallessa, vanhempien kodissa Raumalla.

Antin unelmasta tuli totta puolitoista vuotta sitten, kun hän sai paikan Lyhty ry:n kulttuurityöpajan Radio Valossa, Helsingin Konalassa. Nyt saa tehdä radio-ohjelmia, sekä pajan omalle nettimedia-asemalle, että Radio Helsinkiin ja Bassoradioon.Antti Alajääski

Ohjelmatyö on vienyt Antin jännittäviin paikkoihin. Kourukeilaamista Talin keilahallissa, sokkopingistä, sokkojudoa.

Hän aloitti huipulta. Ensimmäisessä ohjelmassaan Antti haastatteli kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäkeä.

Antin kolleega Jari Nordström on tutustunut Helsingin korkeisiin rakennuksiin ja metroasemiin.

Pääsin mukaan Antin juttukeikalle. Kävimme Arla-instituutissa, näkövammaisten ammattikoulussa, ottamassa selvää sokkojudosta. Haastatteluun pyydettiin maajoukkuejudoka Jani Kallunki.

(p.s. Pahoittelen surkeaa kuvanlaatua, unohdin ottaa kameran matkaan ja näppäsin hätäpäissäni kännykällä pari ruutua.)

1 kommentti

Even ohjelmat ovat kaikki hyviä ja menevät suoraan ihon alle. Antti Alajääski sai minusta heti fanittajan (olen jo sen ikäinen että en oikein osaa käyttää nyky slangia)
Itse toimin paljon mielenterveyskuntoutujien, näkövammaisten ja vanhusten parissa. Aikaisemmin myös kehitysvammaisten parissa. Mielestäni olen heille vertaituki koska opin heiltä elämän tärkeimpiä arvoja ja asenteita.
Näkövammaiset ovat tällä hetkellä pitempiaikainen projekti. Olemme aloittaneet täällä Keskisuomessa TunneMusikki projektin jota vetää ja organisoi Martta Kinnunen Saarijärveltä. Martta on täysin sokea mutta tarmokas ja sisukas viemään tätä pilottihanketta eteenpäin. Toivomme että se joskus kattaisi koko maan ja toisi valoa ja iloa eritoten syrjäseuduille. Meitä on koulutettu Eläkeliiton Tunnemusikki kursseilla jossa annettiin vapaaehtoisille virikeohjaajille työkaluja lähestyä lauluilla, liikkeillä ja rytmisoittimilla ikäihmisiä laitoksissa ja päiväkerhoissa.
Koska näkövammaisten kanssa täytyy toimia erilailla kuin dementoituneiden ja näkevien vanhusten parissa olemme kehitelleet omat kuviot lähelle näkövammaisten tarpeita.
Eve Mantu kiitos että olet olemassa! Me tarvitsemme sinua. Luot meihin vapaaehtoisiin tukihenkilöihin uutta uskoa ja annat lisäpotkua toimintaamme.
Jos olet kiinnostunut projektistamme voisimme vaihtaa mielipiteitä kanssasi sähköpostini kautta tai kirjeitse.
Hyvää, lumivalkoista joulun odotusta
Anja Tanskanen Kotkantie 63 44120 Äänekoski
p. 0405760785

Hyvää ja Valkeata joulun aikaa toivottaen Anja Tanskanen Kotkantie 63 44120 Äänekoski

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu