To 09.09.2010 @ 13:28Eve Mantu

Pako, taistelu ja - - -?

Non-Fighting Generation toimii väkivallattoman tulevaisuuden puolesta. Timo Purjo sanoo: Kun joku uhkaa, me joko pakenemme tai taistelemme. Ne ovat luontaiset, vaistonvaraiset tapamme toimia. Ihmisellä on kuitenkin kolmaskin vaihtoehto. Se inhimillisempi, yhteistä hyvää mahdollistava vaihtoehto, joka nousee ihmiselle lajityypillisistä henkisistä kyvyistä.

Otetaan tapaus koulumaailmasta. Pentti haukkuu Riston pipoa. Mitä Riston pitäisi tehdä?

 

3 kommenttia

Mainio juttu taas 9.9.10 radiossa, Eve Mantu!
Valitettavasti kirjoitin kommenttini vahingossa "vanhusten
saralle" 3.2.10 Riitta Nyqvistin jälkeen, sorry!

On hyväenteinen lähtökohta, kun tunnistaa ja myöntää itsessään vihan tunteen olemassaolon. Seuraava askel on ymmärtää, että omaa asennoitumistaan voi todella kehittää.

Epämiellyttävien tuntemusten ilmaantuessa meidän ei ole mikään pakko reagoida niihin mekaanisesti. Tämän oivaltaminen avaa tajunnassamme piilevän portin mielenrauhaan.

Usein närkästyneet ja tuohtuneet ihmiset alkavat rationalisoida omaa vihaansa ja jopa väkivaltaisuuttaan sen sijaan, että koettaisivat tietoisesti kehittää mieltään.

Oman mielensä rauhoittaminen on oppimisprosessi, jota edesauttavat hiljentyminen ja meditaatio. Tämän harjoitteleminen on inhimillisyyttä parhaimmillaan.

iItahuvina vietän aikaa seurassasi ja tuunaan.

Mulla on ollut yksi toistaiseksi pettämätön kommentti kun jossain vaiheessa kummallekin lapselle on tullut vaihe jolloin tämä hokee sietämättömyyksiin asti : "Tyhmä äiti. tyhmä äiti." Pyrin vastaamaan aina: "Harmi kun sinusta tuntuu siltä, minusta sinä olet kiva."

Olen myös kehottanut jälkipolvea yllättämään kiusaajansa olemalla ystävällinen, sehän riisuu aseet. Ja olen opettanut, että, LOPULTA hyvä voittaa aina pahan 6-0.
Meidän talossa tätä kutsutaan maailman säännöksi.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu