"Olisit niitannut kaaharit 6-0. Olit liian kiltti!"

 Itsekritiikin paikka. Puhuin torstaina 4.2. lähetyksessäni kaahareista. Etukäteen uhkuin kiukkua ja värikkäitä kielikuvia. Itse lähetyksessä olin kuulemma kuitenkin aika kesy.

Kävimme tuottajan, Honkasen Jorman, kanssa erinomaisen rakentavan keskustelun suoran lähetyksen jälkeen. Jorma oli hämmentynyt siitä, miten maltillisesti puhuttelin kaahareita. "Nehän on tappajia!"

Oli pakko huokaista vaan, että olen samaa mieltä, enkä oikein tiedä mikä minut kesytti. Mitä lähemmäs lähetys tuli, sitä enemmän aloin pelätä että saarnaan. Että olen kukkahattutäti, joka leuka täristen tirisee jotakin paheksuvaa lätinää, ja aiheuttaa kuuntelijoissa pelkästään ärtymystä. 

Rankin juttu taisi olla se, että sanoin, etten ottaisi kaaharia miehekseni.

Wow. (Joo, naurakaa vaan, se todellakin taisi olla "rankin" osuus puheenvuorossani.)

Nyt harkitsen kakkososaa - olkoon se vaikka Kukkahattutädin Paluu.

Saa kannustaa. Saa laittaa kommentiksi tai sähköpostilla värikästä tekstiä. Niitataan yhdessä ne kaaharit ihan 6-0. Lupaan lukea messevimpiä mielipiteitä sitten lähetyksessä.

 

2 kommenttia

No et kyllä ollut kukkatätimäinen. Enempi tuo juttu tuntui epävarman ja korostetusti muihin reagoivan tilitykseltä. Sinänsä juttu oli sympaattinen ja pisti myös itseni muistamaan, että liikenteessä on todellakin monenlaisia ihmisiä - jopa niitä, jotka pelkäävät siellä.
Tampereelta muutama vuosi pääkaupunkiseudulle muuttaneena nautin sivistyneemmästä autoilusta, jota täällä Hesan lähellä on. Kilpa-ajoa tapaa harvoin. Vain nuo testosteronilla kulkevat bemarit ja amis-viritykset ovat se pakkopulla, jota on nieltävä joka puolella Suomea. Muutoin pääkaupunkiseudulla on vähemmän agressiivista ja haastavaa ajamista kuin esim. Tampereella - puhumattakaan Porista. Tilaa pääkaupunkiseudulla löytyy vilkkua näyttämällä ja vähän odottamalla mltlei heti. Suurin osa autoilijoista on vain menemässä paikasta toiseen eikä suorittamassa jotain itsekorostusperformanssia kuten Tampesterissa. Siinä mielessä täällä on mukavampaa, vaikka ruuhkia onkin. Ehkä noilla ruuhkilla on myös sivistävä vaikutus.

Ohjelmasi kuulin osittain, joten kiltteyteesi en ota kantaa. Olen kaksi kertaa jäänyt pyöräillessä auton alle (konkreettisesti) ja kerran auto heitti minut parin voltin ilmalennolle. Autot tulivat kolmion takaa enkä ehtinyt alta pois, sillä ajoin hiljaa ja varovasti kuten neuvotaan.
Eilen ajoin Meilahdesta Munkkivuoreen pyörällä. Kolme kertaa olisin jäänyt vihreillä auton alle ellen olisi ehtinyt väistää. Autot eivät tulleet lujaa. Olivat vain päättäneet ajaa päin punaisia suojatielle astuvista huolimatta. Iällä, sukupuolella tai auton hintaluokalla ei ole merkitystä. Taksit ja bussit erottuvat röyhkeimpään luokkaan.
80-luvulla olin veljeni kyydissä. Hän kaahasi autollaan. Pyysin häntä kertomaan sen hyvän selityksen minkä hän tarjoaa vammautuneelle tai omaisille. Sillä kertaa hän selityksen asemesta hiljensi vauhtiaan.
Huonoa kunnossapitoa kevyenliikenteen kulkureiteillä selitetään poikkeuksellisella talvella. Käsitykseni on se, että runsasluminen talvi nostaa esille puhtaanapitoyritysten huonon moraalin ja kaupungin huonon valvonnan ja heikot sopimukset. Myös kolmena edellisenä lumettomana talvena haasteita on riittänyt pyöräteillä.
Miten kaahaus , huono kunnossapito ja autojen liikkumista suosiva liikennesuunnittelu kuuluvat yhteen? Päätöksiä tekevät ihmiset, joiden toimintaa läpivalaisee narsistinen ajatushäiriö.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu