Ti 16.04.2013 @ 10:01Eve Mantu

Tuli aivoinfaktri ja siittä asaasia

-  Meillä oli aikanaan rouva, joka sanoi joka asiaan sanan suudelma, jostakin syystä. Me keskusteltiin hänen kanssaan niin, että me puhuimme hänelle ihan normaalisti, ja hän vastasi suudelma suudelma suudelma, tietyillä äänenpainoilla.

Näinkin voi afasia toimia, kertoo Afasiakeskuksessa työskentelevä Sari Ståhl.

Pelle kuvailee kokemaansa:

-Se on hankalaa, kun kaikki on aivoissa, kaikki ajatukset selviä lauseita, mutta niitä ei saa ulos. Vain kirosanat tulivat helposti.

Virkeänä puhe sujuu yleensä paremmin, samoin rauhallisesti kotioloissa, tuttujen ihmisten kanssa.

- Yritin kioskilla ostaa kolme riviä lottoa, mutta se sana kolme ei millään suostunut tulemaan suusta. Oli pakko vaan odottaa.

Pellen onneksi kioskiasiakkaat olivat kärsivällisiä, eivätkä hosuneet hänen kanssaan.

- On tärkeää, että saan itse löytää sen kadonneen sanan. Jos minua autetaan liikaa, ei puhuminen parane. Toivon, ettei jeesattaisi niin pirusti.

 

Vanhassa vitsissä afaatikko menee Alkoon vakaana aikomuksenaan ostaa pullo jotakin hyvää viiniä. Perään kertyy kuitenkin jonoa, ja afaatikkoa alkaa jännittää. Kun hänen vuoronsa viimein tulee, hän töksäyttää ulos KOSSU!

3 kommenttia

Hei miksi jotkin osat ohjelmastasi ovat Yle Areenassa siten, että ne ovat myös ladattavissa mp3-soittimeen (painike josta klikkaamalla homma hoituu) ja toiset eivät? Esim. tätä osaa ei voi ladata, mutta muotoilukasvatusosan voi.

Olen 77 v "tietokonenörtti" Parkanosta ja kuuntelin tänään 23.4. ohjelmaasi Ilmo Launiksesta. En löydä tämän päivän ohjejmaa koneeltani, mutta kun pyytelit kommentteja tästä asiasta, niin tässä yksi.

Olin v 1953 juuri keskikoulusta päässeenä nuorena Espoossa rakennustöissä . Asuin prof. Aapeli Saarisalon sukulaisten luona ja vapaa-aikoina kävimme auttamassa Aapelin talon rakentamista Westendin Puistotie 53 :ssa . Siellä oli usein Aapelin työtovereita myös auttamassa. Eräs heistä, Ilmo Launis, oli vahva työmies lapiohommissa. Eräänä sunnuntaina kaivoin I L n kanssa kaapeliojan katuvarresta talon seinälle. Hän hallitsi myös ruumiillisen työn ja koko ajan lapioidessamme sain tietoa Pyhästä Maasta. Ja olivathan nämä veljet, Aapeli ja Ilmo, todellisia Palestiinan tuntijoita.

Ja ruokailutauoilla alkurukousten jälkeen ruokailtiin täysin vegetaarisen kaavan mukaan. Näin kuulemma tehtiin myös Pyhässä Maassa.

Terveisin Ville Koivisto.

Kiitos mielenkiintoisesta ohjelmasta!

hei eve mantu kuuntelin ohjelmaa tasaarvoisesta päivä kodista ihan kiva juttu. en kuitenkaan kantaisi huolta suomalaisista mutta säälin ja toisinaan tunnen kiukkua islamimaiden naisten ja tyttöjen surkeasta kohtalosta mihin heidät alistetaan syntymästä alkaen. oletko eve koskaan katsellut vanhoja suomalaisia elkuvia kuinka niissä naiset hallitsevat he jopa ruoskivat miehiänsä . suomalainen nainen ei ole koskaan ollut alistettu. palkka politiikka on ainoa jossa miehet yrittävät pinnistellä. jos tyttö tykkää nukesta ja poika autosta tai toisinpäin se ei ole kasvatuksen tulosta vaan luontainen ominaisuus.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu