Kaahari on naurettava pelle

Ihminen ei muutu ratissa toiseksi ihmiseksi, mutta hän saattaa paljastaa uusia piirteitä itsestään. Mies voi esittää symppistä ja vastuullista aikuista ihmistä kuukausia, mutta istupa kyytiin ja körötä ruuhkassa hänen kanssaan. Suhaako hän kaistalta toiselle vimmaisesti? Kiilaako turvaväleihin aggressiivisesti? Onko hänessä miestä päästää jalankulkija yli tai pitkään odotellut auto kärkikolmion takaa?

Itsekäs kuski on takuulla törppö muussakin elämässä. Se ei vaan välttämättä paljastu heti. Missään nimessä ei kannata perustaa perhettä sellaisen miehen kanssa, joka sudittaa talvirengasta aina, jos joutuu väistämään tai hidastamaan. Hän ei tule jaksamaan lapsiperhe-elämää.

Voi kun miehet ymmärtäisivät, miten typeriltä heidän liikennekukkoilunsa näyttää naisten silmissä! Nainen ei halua istua PELKÄÄJÄNpaikalla.

Ajan itse päivittäin ruuhka-aikaan ja näen heitä aamuin illoin. Komeita 25-45 -vuotiaita miehiä kiiltävissä autoissaan matkalla töihin. Takapenkillä on tyhjä turvaistuin, koska isi on jo vienyt lapset tarhaan. Ja nyt isi painaa HANAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

5 kommenttia

Eve - en tiennytkään, että olet saanut puhuoikeuden koko naiskaartin puolesta!

Varmaan se kertoo myös jotain itsestäsi - lienet törppö myös muussakin elämässä!

Hyvää talven jatkoa kuitenkin

Terävä huomio, Marja! En ole saanut puheoikeutta. Korjaan siis, että osa naisista ei halua istua PELKÄÄJÄNpaikalla.

Edelleen korjaus: kaahailu ei näytä tyhmältä kaikkien naisten silmissä.

Sovin tänään tapaamisen koulutuspäällikkö Antero Lammin kanssa. Hän tuntee liikennepsykologiaa. Jututan häntä tämän torstain ohjelmaan. Antero komppasi tätä ajatusta, että ajotyyli kertoo ihmisestä paljon.

Eve Mantu tukkii liikenteen - ja on siitä ylpeä! Eli tilitystä rattiraivosta ja muista kurjista tieliikenteen ilmiöistä tämän viikon torstaina klo 12.15. Yle radio 1, tietenkin!

Eve Mantu, kiitos ohjelmastasi - varsinkin aihevalinnasta. Kokemuksesi ovat samoja täällä verkkaisessa Tampereen ja sen lähistönkin liikenteessä. Olen liikenteessä jalankulkijana, pyöräilijänä (myös talvella) ja autoilijana. Ennen kuin starttaan auton istun hiljaa ratin takana ja luen Isä Meidän rukouksen (tausta: kaksi kolaria 90-luvulla). Sen jälkeen sanon ääneen: "Minulla on varaa joustaa ja olla kohtelias liikenteessä. Minulla on varaa noudattaa annettuja sääntöjä." Ohittajat suhauttelevat eteen ilman vilkkua, se on ihan tavallista. En anna sen häiritä rauhaani pätkääkään; pidän kunnon turvavälin - varsinkin nyt talvella. Ajan mutkissa viittäkymppiä kylmän rauhallisesti ja varrrrman päälle, koska minä vastaan itsestäni ja omasta suorituksestani. Olen aikuinen, joten punnitsen itse omat ratkaisuni. Kieltäydyn antamasta valtaa muille omasta käytöksestäni, ajostani, tyylistäni. Liikenteessä näkyy sen verran riskinottoa, että onnettomuudet ovat taas todennäköisiä. Pidän huolen siitä, että laki on puolellani, jos jotakin sattuu. Muusta viis. Tarkkaillessani ratin takaa toisten tyyliä näen kirkkaasti, miten tyytyväinen saan olla, että en ole tuon tai tuon tuttava tai perheenjäsen. Näen paljon esittämistä, testosteronimyrskyä, egoilua, nöyryyttämisen halua jne. Eivät nämä ole minun ongelmiani, ajan omaa autoani pelkästään päästäkseni perille.
Minulla on myös kokemusta herrasmiehistä liikenteessä. Herrasmies aktivoituu silloin, kun nainen seisoo auton vieressä konepelti auki. Ihan ihmeellistä, miten paljon auttajia löytyy. Jalankulkijana saan usein kadunylitysvuoron autoilijan kertoessa käsimerkein, että mene vaan. Eivät toistaiseksi ole ajaneet päälle. Mutta pidän tapanani kiittää autoilijaa siitä, että hän pysäyttää autonsa. On kiitoksen paikka aina, kun joku tekee palveluksen juuri minulle. Terveisin. Maria

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu