Esityslista 5.4. Tietokoneet eivät helpottaneetkaan kaikkea!

Kokoukseen on kutsuttu Kati Roiha tietoteknistä vertaistukea tarjoavasta Enter ry:stä sekä Viikin opetus- ja koetilan johtaja Miika Kahelin, joka on aikaisemmin toiminut yliopistossa tietotekniikkapäällikkönä.

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen järjestäytyminen

3. Laittomuuden ja päätösvallattomuuden toteaminen.

4. Vallallaolevien asenteiden esittely ja horjuttaminen.

Miika Kahelin oli ehkä neljän vanha, kun hän ensimmäisen kerran istui traktorissa käskijän paikalla. Heti kun jalka yletti kytkimelle, hän sai ajaa pellolla. Siihen aikaan traktorissa oli muutama osattava kampi; kytkin, jarru, ratti sekä kaasuvimpstaaki.

Nyt on traktorissa älyä. Kun Miika Kahelin, nykyinen Helsingin yliopiston Viikin opetus- ja koetilan johtaja, ensimmäisen kerran istahti upouuden traktorin hyttiin ja käynnisti sen tutustumatta ohjekirjaan, hän sai ohjelmiston sellaiseen jamaan pihamaalla, että moottori kävi, mutta traktori ei hievahtanutkaan.

"Joskus se vehje halvaantuu eikä normiviljelijä osaa tehdä mitään. Täytyy soittaa huoltomies paikalle läppärinsä kanssa laittamaan piuha kiinni traktorin älyyn, jotta kone kertoisi mikä sitä vaivaa."

Me elämme tiivistä yhteiselämää tietokoneiden kanssa.

Laskuja maksetaan, kirjaston lainoja uusitaan, veroilmoituksia täytetään, lehmien lypsyä ohjataan.

Kokous listaa lauantaina 5.4. plussat ja miinukset. Millaista yhteiselo on?

 5. Muut asiat

6. Kokouksen päättäminen.

Eve Mantun kuriton kokous pidetään lauantaina 5. huhtikuuta klo 10.00. Pöytäkirjan tarkastajina koko Suomen kansa.

 

 

 

0 kommenttia

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu