Voiko nelikymppisten seurassa viihtyä?

Kyyyyllä voi, pienellä varauksella.

Nelikymppinen seurue lähtee helposti väärille urille. Alkaa kilpalaulanta ja nokkeluuksien latelu. Jokainen haluaa olla vierustoveria sukkelampi, fiksumpi, syvällisempi ja kokeneempi.

Ihan sietämätöntä. Olen itse usein juuri tuollainen.

Joskus taas nelikymppiset ovat koolla rentoina ja inhimillisen epätäydellisinä. Vähän hauraina ja toistensa suhteen uteliaina. Enemmän kuulolla kuin äänessä. Nam. Sellaiset kohtaamiset ovat elämän parasta herkkua.

3 kommenttia

Kiinnostavaa oli kuulla 40 v naisnäkökulmaa. Menin aikoinaan avioon 25 v neidon kun itse olin jo yli 40 v. Nyt emäntäni on 44 v, mikä elämänkaaressa usein esitetään vaikeimpana ikänä. Kieltämättä kultani tupsahtelee helposti elämän vääryyksistä. Niitä ei aviomiehen parane väheksyä. Töissä kolleegani kiinteistöpäällikkö kuiskasi, että heidän kansssa riittäää hankaluuksia kun sama sisälämpötila on toiselle liikaa ja toinen palelee.

Kieltämättä miehenkin näkökulmasta n. 40 v ikä on käännekohta elämässä. Sain lohdutusta työpaikkalääkäriltä selkävaivoihin: iän myötä paikat löystyy ja vaivat helpottuu. Koettu on, että ikä helpottaa myös psyykkisesti. Nyt iässä yli 60 v voin suhtautua myötätuntoisesti oman kultani ahdistuksiin.

Oma kokemukseni on, että yli 50 v naiset ovat paljon leppoisampia ja hauskempia. Tervetuloa siihen ikään!

Ohjelma oli mukava ja aika valaiseva! Erityisesti mieleeni jäi kohta jossa kerroit olevasi todella tyytyväinen että tarjolla oli pakastepullaa. Hmm, siis jos tarjolla olisi ollut itseleivottua pullaa, olisit kenties kokenut itsesi huonommaksi tms.? Olisitko ehkä ajatellut että emäntä oli leiponut pullaa ihan vain päteäkseen?
Mielestäni juuri tuohon ajatukseen kiteytyy teidän nelikymppisten suorittaijien ongelmat. Ikään kuin se olisi teiltä pois jos jollain toisella on aikaa lepoa peräti pullaa kotonaan. Itse leivon tuskin koskaan mutta minulla oin ystävätär joka leipoo pullaa tuon tuostakin. Silloin kun käyn ystäväni luona kylässä juomassa kahvia (ja minulla on aikaa tuollaiseenn usko pois!) niin olen ainoastaan iloinen kun saan hänen leipomaansa pullaa. Ei kaikkea tarvitse itse tehdä, kannattaa ottaa vastaan se hyvä mitä annetaan.
Uskon että teiltä nelikymppisiltä uupuu kyky luottaa toisiin ihmisiin. Koette kanssasisarenne kilpailijoina? Se on surullista.

Palatakseni vielä tuohon pullaan, niin ystäväni leipoo vain, koska hän todella nauttii leipomisesta.

P.s. Te nelikymppiset ootte hömöja mutta silti rakkaita!

Hmm, siis jos tarjolla olisi ollut itseleivottua pullaa, olisit kenties kokenut itsesi huonommaksi tms.?

Aivan avainkysymys. Kyllä, joskus (myönnän) tunnen huonommuuden kirpaisuja, jos joku on saanut elämänsä sellaiseen asentoon, että ruuhkavuosista huolimatta koti tuoksuu puhtaalta ja pullalta JA emäntä on iloinen ja huolettoman oloinen.
Mutta: olen ottanut itselleni sellaisen matkasaarnaajan roolin, että yritän vapauttaa äitejä liiasta puurtamisesta. Aika usein tuttavani/ystäväni +/- 40v. ovat ihan rättipoikki kaikista velvollisuuksistaan. Jos menen kylään, KIELLÄN siivoamasta ja leipomasta minua varten, koska en halua olla lisävaivaksi. Haluan tarjota virkistyshetken, en aiheuttaa koti kuntoon -sulkeisia.
Ja taustalla on sekin juttu vielä, että oikeasti sisälläni asuu se pieni teinityttö, joka haluaisi keskittyä kikatteluun ja lattialla loikoiluun aikuistelun ja emännöinnin sijaan. Ja jos se naisystävä, jonka luona vierailen säntäilee ja emännöi, en minäkään osaa/voi ottaa rennosti.

P.s. Te nelikymppiset ootte hömöja mutta silti rakkaita![/quote]
Suloisesti sanottu. Kiitos siitä!

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu