Ti 29.08.2006 @ 12:39admin

Lammas taksissa

Lammas matkusti tänään taksin takapenkillä. Noin kilometrin matkan. Yleisradion laskuun.

Outo metamorfoosi ihmisestä lampaaksi tapahtui juuri ennen Pasilan siltaa, kun olin palaamassa juttukeikalta.

Juteltiin neljävitosen kuskin kanssa turvallisesta "emme-tunne-toisiamme-siksi-jutustelemme-niitä-näitä" -aiheesta. Ei pisaraakaan juhannuksen jälkeen. Pihanurmi paloi ihan ruskeaksi. Järven pintakin laski. Säästyipä etelänlomarahat. Kaveria harmitti, kun lähti etelään.

Tässä vaiheessa olin vielä ihminen.

Kaikki muuttui, kun kuski sanoi:
"En mä muutenkaan hirveesti matkustele, kun en diggaa niitä nokikeppejä, ei matkailu oikein inspiroi."

NOKIKEPPEJÄ??!!?

Takapenkin nainen huokasi hiljaa BÄÄ ja vaikeni loppumatkaksi.

Miksi en pannut hanttiin? Miksi en käskenyt häntä pysähtymään ja jäänyt kyydistä? Miksi en paheksunut ääneen? MIKSI OLIN LAMMAS?

Somaliäitejä tuupitaan raitiovaunuissa ja väärännimisiä työnhakijoita sorretaan. Kukaan meistä syntyperäisistä ei nouse vastustamaan. Rasistisesta puheesta ja käytöksestä on tullut niin luontevaa, että näkemyksiään voi esittää huolettomasti vaikka takapenkin tuntemattomalle naisasiakkaalle. Kiitos tästä kuuluu meille lampaille. VOI VITTU BÄÄ!

3 kommenttia

Toinen taksikuskirasismin uhri ilmoittautuu.

Ei siinä vain uskalla sanoa mitään, kun kuski samalla haukkuu myös liikennettä, ajaa päin punaisia sekä kiihdyttää ja jarruttaa suuren raivon vallassa. Nokikeppien syytä kaikki.

Silloin lammas on vain hiljaa takapenkillä.

Hei Pirkka pitkästä aikaa! Tapahtumassa oli se hyvä puoli, että siinä istuessani ajattelin: nyt tuli pitkästä aikaa BLOGGAAMISEN JANO. Ja niinhän siinä kävi, että viidessä minuutissa blogimerkintä oli julkaistu.

Toivottavasti alkava syksy tuo eteen myös iloisempia blogikirjoitusaiheita. :-)

* virne *

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu