To 02.10.2008 @ 15:33admin

Pakko valehdella

"Aiotteko hankkia vielä lapsia?"
"Kumpi teillä jää kotiin, jos lapsi sairastaa?"
"Et kai kuulu mihinkään Greenpeaceen tai vastaavaan?"
"Onko sinulla pankkilainoja?"
Tässä muutamia kysymyksiä, joihin tuttavani ovat joutuneet vastaamaan epärehellisesti työhaastattelutilanteessa. Onko väärin valehdella, jos kysymys on lainvastainen tai muuten asiaton?
Totuushan on, että jos hakija vastaa "en halua vastata tuohon kysymykseen, koska te ette saisi kysyä sitä", se on sama kuin sanoisi kyllä.
Itse aion mennä seuraavaan mahdolliseen työhaastatteluun nauhuri käsilaukussa. On sitten keinot todistaa mahdollinen asiattomuus. 

1 kommentti

Minä ainakin valehtelisin surutta, ainakin tuosta lastenhankkimiskohdasta. Ei ole oikein, että lastentekeminen huonontaa vain naisten mahdollisuuksia saada rahatyötä.

Pitkällä tähtäimellä on koko maan etu, että vanhemmuuden kustannukset tasataan isukinkin työnantajan kannettavaksi. Tie tuohon tasajakoon kulkee sen kautta, että naisilla on kunnon duunit plakkarissa. Muutoin vaihtoehtona on klassinen "No mä jäin meistä kotiin kun mun palkka on niin paljon huonompi kuin Penan, se on vaan järkevää..."

(Ihannetapaus tietysti olisi - ainakin minulle - että tuohon kysymykseen "Kumpi jää kotiin lapsen sairastuessa?" voisin rehellisesti vastata: "Yleensä mieheni." Mutta YMMV.)

Ja joo, nauhuri on joka tytön paras ystävä.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu