Ti 09.08.2011 @ 12:10Eve Mantu - läskilehmähuora

Harmaita tipujakin raiskataan

Mitä siitä seuraa, jos siirrämme vastuun seksuaalisista loukkauksista loukatuille? Joudumme aikamoiseen hetteikköön. Miten määrittelen provosoivan käyttäytymisen ja pukeutumisen? Joukossa on sellaisiakin, joille hissukka hiirulainen on ärsyke. Nainenhan viestii selvästi alistuvuutta, ja kutsuu alistamaan.

 

Otin osaa lutkamarssiin kumisaappaissa ja ruskeassa hupparissa. Oli siellä korkokenkänaisiakin. Ja miehiä.

 slutwalkhelsinki.wordpress.com/

10 kommenttia

Tavaran varastaminen on väärin. Raiskaaminen on väärin. Huolimattomuus on turhamaisuutta.
Amerikkalainen poliisi kehotti kuulemma naisia olemaan varovaisia.

Raiskaaminen ei ole uhrin syy.

Jos poliisi kehottomaan vahtimaan lapsia koulumatkka ettei lapset jää auton alle.
tai poliisi kehottaa vahtimaan lapsia kotipihassa,
Tai kehottaa käyttämään pyöräily kypärää, jotta lapsi oppisi käyttämään kypärän.

Missä on marssit lapsien puolesta?. Miksei puututa vanhemipen huolimattomuuteen lapsien suhteen?? eikö lapsista enää rakasteta? välitetä?

Järjestä marssi. Tulen mukaan.

Hei kaikki lutkat ja lutkattomat!

Kuuntelen toisella korvalla ohjelmaanne ja olen seurannut toisella silmälläni lutkamarssi-asiaa omenahilloa keittäessäni. En siis ole perehtynyt ideologiaan täydellä sielulla. Pikkuisen tulee mieleeni bimbo-marssi. Jos joku yksinkertainen poliisi on päästänyt suustaan sammakon, niin on liikaa provosoiduttu.

Pukeutumisella voi viestiä kaikenmoista, eikä se oikeuta kiinnikäymiseen (eikö se nyt ole jo laissakin määritelty). Pukeutua voi myös kohteliaasti, toiset huomioon ottaen. Ei ole kohteliasta muita kohtaan kulkea kaduilla alusvaatteissa tai jotenkin muuten äärimmäisen provosoiden. Tietenkin kulttuuri aina määrittää sen mikä on provosoivaa.

Haluaako naiset oikeasti pukeutua bordellivaatteisiin? Siis ihan oikeasti itse haluaa?

kukkamekkotäti kirjoitti:

Ei ole kohteliasta muita kohtaan kulkea kaduilla alusvaatteissa tai jotenkin muuten äärimmäisen provosoiden. Tietenkin kulttuuri aina määrittää sen mikä on provosoivaa.

Haluaako naiset oikeasti pukeutua bordellivaatteisiin? Siis ihan oikeasti itse haluaa?

Mikä on bordellivaate?

Bordelli vaate on jokaisen oma asia, jollenkin se on kumisaappaat ja huppari. Kuulin tarinan jossa nainen istui bussi-pysäkillä pitkissä nahkasaappaissa, naisen eteen polvistui mies ja nuolaisi saapasta sitten sanoi anteeksi ja poistui paikalta.

En ollut varma oliko se loukkaus naisia vai saappaita kohtaan

Eve_Mantu kirjoitti:

Järjestä marssi. Tulen mukaan.

Lapsettomat ei voi marssia lapsi-asoiden puolesta. Se on sama kuin jos ei äänestä ei saa olla mitään mieltä äänestys-tuloksesta :)

Eve_Mantu kirjoitti:
kukkamekkotäti kirjoitti:

Ei ole kohteliasta muita kohtaan kulkea kaduilla alusvaatteissa tai jotenkin muuten äärimmäisen provosoiden. Tietenkin kulttuuri aina määrittää sen mikä on provosoivaa.

Haluaako naiset oikeasti pukeutua bordellivaatteisiin? Siis ihan oikeasti itse haluaa?

Mikä on bordellivaate?

Lutkamarssilla moni oli pukeutunut sellaisiin vetimiin, joita sanoisin bordellivaatteiksi. Yleensä sellaisissa vaatteissa ei ole tapana kävellä kadulla. JOs nyt joku sattuu sellaisissa kävelemään, niin eihän se tietenkään oikeuta käymään kiinni, muttei se ole mielestäni kohteliasta pukeutumista. Se on lähinnä itsekeskeistä huomionherättämistä.

Eikö tällaisessakin asiassa voisi valita kohtuuden, ettei mennä provosoitumisessa aivan ääripäähän?

Onhan tällaiset lutkamarssit kivoja tiedotusvälineille, kun saadaan paljon huomiotaherättäviä kuvia jne. ja paljon klikkaajia nettisivuille. Mutta edistääkö ne oikeasti asiaa?

Jos mies paljastaa ihostaan enemän kun "laki sallii" se on kuvottavaa.

Naiset voi näyttää mitä vaan ja miltä vaan.

Johan jo 80-luvulla Arja Saijonmaa haukku kun suomalaiset miehet pukeutuu valkoisiin villa sukkiin

Jarmo Lintala kirjoittaa Ilkassa 14.8.:

"Lutkamarssi oli impulsiivinen demonstraatio, joka ei epäkohtia korjaa. Yksikään laki ei sen takia muutu, yksikään pimeä hiippari ei siitä tokene. Arvelen lisäksi, että tuon torontolaispoliisin neuvo oli tarkoituksella luettu väärin.

Ei naisen provokatiivinen pukeutuminen anna kenellekään lupaa käyttäytyä luolamiehen lailla, jo perustuslakiin on kirjoitettu periaate koskemattomuudesta. Mutta. Jos naisella öisillä soidinpaikoilla on sekä puku- että käytöskoodina malli hutsu, on naiivia olettaa, että hantä kohdellaan kuin neljän lapsen äitiä äitienpäivän aamuna. Kyse on tyylistä. Moni matalaotsainen testosteronin hallitsema näkee sen hukkaajassa saaliin. Se ei hänen rikostaan lievennä, vain lainkäyttö sen tekee."

Niinpä: Eve Mantu, ketään ei pantu.

Itse en muiden lutkien kanssa marssinut, mutta mielestäni marssi ei todellakaan ollut "bimbomarssi" tai turhaa kitarisojen heiluttelua. Valitettavasti ihan meillä kotomaassakin on tuntunut olevan- ainakin jossain vaiheessa- sellainen käsitys, että minihame moninkertaistaa iltakävelyn vaarallisuuden naisihmiselle. Tätä sitkeämmässä tuntuu myös elävän se maan tapa, että lähes jokainen nainen kohtaa jossain elämänsä vaiheessa enemmän tai vähemmän omaa yksityistä tilaa ja koskemattomuutta lokkaavia tilanteita, itseni ja monet tutut naiset mukaan lukien. On todella ahdistava ajatus, että jokaisen naisen on opittava sietämään itseensä kohdistuvia kommentteja ja lääppimisiä jonkinlaisena "kulttuuriin kuuluvana" asiana. Lakialoitteita lutkamarsilla tuskin saadaan aikaan, mutta jonkinlainen muutos asenteissa lienisi se toinen, vielä suotuisampi vaikutus!

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu