Ma 24.10.2005 @ 12:49admin

Miten maailma sai alkunsa?

YleQ:n ohjelmassani pohditaan keskiviikkoisin syntyjä syviä, maailmankaikkeuden syntyäkin. Heitän virtuaalisen nivea-rantapallon (mallia 60-luvun retro) sinun syliisi, blogin vieras. Miten se tapahtui? Sotkan muna? Big Bang? Big Bjoing? Jahve? Mikä tai kuka oli asialla, kun maailma "luotiin"?

4 kommenttia

Uskon että Jumala loi maailman. Tuosta ollaan tietysti montaa mieltä. 8/

Noin 30 vuoden pohdinnan jälkeen en osaa vieläkään vastata muuta kuin että ei se ainakaan sattumalta ole voinut syntyä. On se nimittäin sen verran ihmeellinen kokonaisuus!

Se on ollut aina olemassa

Big bang eli kosmologian teoria maailman kaikkeuden synnystä tuntuu paremmalta selitykseltä kuin teologinen. Miksi aina pitäisi olla subjekti (jumala) kaikelle tapahtumiselle?
Väittely on samankaltainen kuin evoluutioteorian kohdalla. Joidenkin on vaikea hyväksyä, että luonnon ihmeet olisivat syntyneet "sokeiden" luonnonvoimien hitaassa temmellyksessä. Evoluutioteoriaahan kreationistit yrittävät vastustaa propagandistisin menetelmin.
Kun en ole fyysikko enkä biologi koulutukseltani, en tiedä kumpi (evoluutio vai big bang) on paremmin todisteltu teoria, mutta veikkaan että evoluutio.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu