Pe 06.11.2009 @ 14:48Seija Aunila

Ehdota joulukalenteria äänestykseen

Ensi viikolla Elävän arkiston viikkoäänestykseen tulee joulukalenteriehdokkaita. Minkä joulukalenterin sinä haluaisit äänestykseen?

On taas aika käynnistää Elävän arkiston perinteinen joulukalenteriäänestys. Joulukalenteriperinne alkoi vuonna 2006, jolloin Elävään arkistoon julkaistiin Yleisradion ensimmäinen päivittäinen joulukalenteri.

Joulukalenterin Tähystäjätonttu

Sympaattinen Tähystäjätonttu seikkaili televisossa vuonna 1963. Joulukalenteriin liittyi myös sana-arvoitus.

Vuonna 2007 äänestyksen voitti ylivoimaisesti Raili Mikkasen kirjoittama Histamiini-joulukalenteri. Vuonna 1980 esitetyssä joulukalenterissa Titiina on kovin murheissaan, vaikka joulu on tulossa. Histamiini ystävineen tulee Titiinan avuksia ja tallissa vietetään lopulta onnellinen joulu.

 

Histamiini-joulukalenteri

Viime vuonna joulukalenteriäänestyksen voitti Olga P. Postinen. Neiti Postisen joulu on kiireinen. Hän kiertää jakamassa joulukortit Vaapukkalan kaupungin väelle. Kun jouluaatto koittaa, myös neiti Postinen saa joulukortin. Tämä Postisseikkailu oli vuodelta 1987.

Olga P. Postinen -joulukalenteri

Mitkä kolme vaihtoehtoa panisimme viikkoäänestykseen maanantaina 9.11? Kerro se meille tänne blogiin tai Elävän arkiston keskustelupalstalle: http://yle.fi/keskustelut/showthread.php?p=1630#post1630

62 kommenttia

Ilman muuta The Joulukalenteri, mutta mahtaako se kuulua Elävän Arkiston meteriaaleihin.

heinähattu ja vilttitossu ois kiva joulukalenteri tälle
vuodelle.

The Joulukalenteri ehdottomasti!

-heinähatun ja vilttitossun joulukalenteri

-neposen joulukalenteri

heinähattu ja vilttitossu ois kiva nähä =)

Voisiko saada mitään listaa joulukalentereista viime vuosilta (tai vuosikymmeniltä)?

Heinähattu ja Vilttitossu, Neponen sekä Tonttu Toljanteri tulevat nyt ainakin mieleen.

Tämän on monet unohtaneet ja itsekin suurimmaksi osin. Haluaisin kuulla uudestaan sen "Pipari!" -huudon. :D

Riku ja Pepa satumaassa
http://muistikuvaputki.yle.fi/rouvaruutu/joulukalenteri-1989

Olga P.Postinen olisi hyvä joulukalenteriksi koska se on tullut joskus 80 luvulla viimeksi,tarkemmin ehkä vuonna-87?!
Olisi mukavaa vaihtelua, nahdä semmoisia joita ei ole muutamaan vuoteen tullut.

Ei The Joulukalenteri kuulu Elävän Arkiston materiaaleihin.

Ehdottaisiin vuoden -97 joulukalenteria.

Noin kymmenisen vuotta sitten tuli joulukalenteri josta pidin kovasti. Nimi on unohtunut, mutta siinä oli joulupukin muorina Ritva Valkama ja sitten oli sellainen kiltti koira joka yritti auttaa muoria ja hänelle sattui kaikkia kommelluksia. En muista kuka esitti koiraa, mutta koira oli erittäin palvelualtis ja aina samaa mieltä muorin kanssa. Jos joku muistaa minkä niminen joulukalenteri on kyseessä, niin kiitollisuudella otan tiedon vastaan.

heinähattu ja vilttitossu ja se koira ja muori histamiini sais tulla uusintana olisi jo uusia katselijoita ja jouluna sais radiosta tulla noitanokinenä

Ehdottomasti Olga P Postisen ja Tonttu Toljanterin Joulukalenterit on parhaita Joulukalentereita kautta aikain .

Kyllähän sen Histamiininkin " HIP HAP HOP HEVONEN ON POP " on omalla tavallaan ihan jees juttu .6

Tonttu Toljanteri, pliis pliis pliis!

Joulukalentereista tulee ylitse muiden ehdottomasti mieleen joskus 80-luvulla radion puolella tullut Into ja Unto tonttujen seikkailut (Rauni Järvilehdon toimittamia ohjelmia)!
Muistan, kuinka yritimme viivyttää kouluun lähtöä aamuisin vain ehtiäksemme kuunnella tuon joka aamuisen tarinan radiosta.
Toivoisin edes joitain pätkiä tänne elävään arkistoon noista joulukalentereista, jotta omatkin lapseni pääsisivät niitä kuulemaan!

saunatonttu kirjoitti:

heinähattu ja vilttitossu ois kiva joulukalenteri tälle
vuodelle.

Heinähattua ja Vilttitossua meillä onkin ole Elävässä arkistossa.

Tonttu Toljanteri hyvinniii...

Histamiini, Tonttu Toljanteri sekä Heinähattu ja Vilttitossu ovatkin jo Elävässä arkistossa. Into ja Unto seikkailivat radiossa. Näiden kaverusten ongelma meidän kannalta on se, että taustalla soi koko ajan levymusiikki, johon meillä ei ole oikeuksia.

The Joulukalenteria YLE:ltä ei löydy. Olisikohan ollut Maikkarin ohjelmia.

No niin, nyt joulukalenteriehdokkaat on valittu. äänestykseen tulivat: 1. Kylli-tädin joulukalenteri v. 1980, 2. Miitan Puuhaamo v.1990, 3. Neposen seikkailut v. 2004. Käypä äänestämässä Elävän arkiston etusivulla.

Tonttu Toljanteit ovat parhaita. Ihanan jouluisia ja vilpittömiä, Miksei ole saatavana DVD:tä ostaisin heti. Toljanteri koko perheen suosikki. Kehvatsu Toljanteri ruutuun...

Toljanterin fani kirjoitti:

Tonttu Toljanteit ovat parhaita. Ihanan jouluisia ja vilpittömiä, Miksei ole saatavana DVD:tä ostaisin heti. Toljanteri koko perheen suosikki. Kehvatsu Toljanteri ruutuun...

Jep=) Tonttu Toljanteri IHANAA! Sen pitää ola tämän joulun joulukalenteri! Toljanteri on ihana, kun se aina yrittää parhaansa, mutta joku menee aina pieleen!

Tonttu Toljanteri ruutuun joulukkun 1pvä lähtien, ei ole tylsä eikä pelottava, vaan ihanan joulu- ja lämmin- henkinen:D Ei ole mitään uusia joulukalentereita vastaan, mutta Toljanteri on ainut aito! Dvd olisi myös Toljanterista kiva ja jouluaattona (vai aaton aattona) se Toljanterin joulumieli olis myös ihana nähä<3

Tonttu Toljanteri!!!! Ehdottomasti!!! Se on niin hyvä.
<3 <3 <3 (EI TULLUT VIIMEVUONNAKAAN) :)

ilman muuta THE JOULUKALENTERI se on vaan niin hyvä,olisi hienoa saada nähdä se täällä ylen arkistossa.

Heinähattu ja Vilttitossu

Ehdottomasti Histamiini. Ja olisi hienoa jos se tulisi myös uudestaan tv:stä, niin olisi pienimmilläkin taas kunnon ohjelmaa tarjolla. Kummasti se vanhempienkin sydäntä lämmittäisi!

TONTTU TOLJANTERI ON EHDOTTOMASTI KAIKKIEN SUOSIKKI :) SE SIIS JOULULLE 2009 VAIKKA JOKU VANHA UUSINTA, KIITOS!

Tonttu Toljanteri vuoden 2009 joulukalenteriksi! :)

vuoden-1965-joulukalenteri.

ITse olen toivonnu monena vuonna että Histamiini tulisi joulukalenterina. Sitten yksi parhaista tämän vuosituhannen kalentereista on ilman muuta Tonttu Toljanteri.
Mutta haluaisin ja toivoisin niin, että tulisi vanhoja hyvin kalentereita myös jonain vuonna, koska toivoisin omien lasteni näkevän myös niitä ohjelmia, joita olen itsekin lapsena katsellut.

Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä

olkaa kilttejä ja laittakaa tonttu toljanteri!!! se olisi joulun ja kaamoksen pelastus! KIITOS!

TOLJANTERI! tai heinähattu ja vilttitossu. aa ja ykkösenkin ruotsinkieliset joulukalnterit on ollu niin hyviä, esim. tomteskolan jaaaa sitten ne ihme joulukoristeet jotka seikkaili ja sitten se missä oli atom-ragnar :D

päivi kirjoitti:

Noin kymmenisen vuotta sitten tuli joulukalenteri josta pidin kovasti. Nimi on unohtunut, mutta siinä oli joulupukin muorina Ritva Valkama ja sitten oli sellainen kiltti koira joka yritti auttaa muoria ja hänelle sattui kaikkia kommelluksia. En muista kuka esitti koiraa, mutta koira oli erittäin palvelualtis ja aina samaa mieltä muorin kanssa. Jos joku muistaa minkä niminen joulukalenteri on kyseessä, niin kiitollisuudella otan tiedon vastaan.

Se oli se missä seikkaili se syltty-koira, jos oikein muistan ja olisko ollut Aimo Räsänen kuka sitä näytteli.

The joulukalenteri,Ilman muuta.

Millanen se heinähattu ja vilttitossu joulukalenteri on??en oo meinaan koskaan kuullukkaan...=)no, asiaan!Eli mä siis en kannata mitään 60-80-luvun joulukalenteria, ei ikinä!!musta tonttu toljanteri on ihan paras!!:)eli siis jos on mitenkään mahdollista niin saataisiinko tälle vuodelle tonttu toljanteri???En halua olla valittaja mutta PLIIS!!ensinnäkin lapset eivät pidä mistään vanhanaikaisista 80-luvun joulukalentereista, eli jos katsojia haette niin valitkaa tonttu toljanteri tai joku sen tyylinen kuin viime vuonna, mikä sen nimi muuten olikaan??oon muuten kattonut niitä tonttu toljantereita netistä, voisko niitä saada mitenkään lisää sinne??ne on tosi hyviä!!!Kiitti!XD

TONTTU TOLJANTERIA; KIIITOS!!!! :)

saunatonttu kirjoitti:

heinähattu ja vilttitossu ois kiva joulukalenteri tälle
vuodelle.

samaa mieltä!

Ehdottomasti Heinähatun ja vilttitossun joulunodotus, siitä tulee niin oikea joulu fiilis!

Toivottavasti ainakin vuoden 2007 Tonttu Toljanderit tulisi kokonaisuudessaan elävään arkistoon.

Toljanteri ehdottomasti!!!!

Ihan rooger,että TIETENKIN TOLJANTERI!!!!!!!!!!

Tietenkin TONTTU TOLJANTERI!!!!!!!!!!!
Miksi sitä ei saa dvdnä?????????

Tonttu Toljanteri tietenkin!!!!!!!!!

Tonttu Toljanteri ehdottomasti televisioon vuoden 2009 joulukuuksi, koska se tuo hyvää joulumieltä ja piristää päivää. Sitä katsoo niin aikuiset, nuoret kuin lapsetkin!! Tiedän monta Toljanteri fania, jotka pettyvät, jos Toljanteri ei joulukuun 1. päivänä tule olohuoneen televisioruudusta kurkkaamaan! Voisitteko siis ystävällisesti näyttää Tonttu Toljanteri- jaksot tänäkin jouluna?

Haluaisin nähdä tänä jouluna The joulukalenterin, koska se on niin hyvä ja se on tarkoitettu isommille ja The joulukalenteria ei ole tullut kuin ehkä kerran telkkarista ja esim. jotain tonttu toljanteria on tullut miljoona kertaa telkkarista joten haluaisin tänä vuonna nähdä The joulukalenterin. Olen niin iloinen jos The joulukalenteri tulisi tänä jouluna joten kaikki äänestää THE JOULUKALENTERIA. PLIIS PLIIS

TOLJANTERI TAKAISIN HETI !!!!
paras Joulukalenteri koskaan.

Laittakaa kaikki jaksot myös dvdlle ja MYYNTIIN !!
Tolajenteri luo ja tuo Joulun, kehvatsu.

Olga P. Postinen, ehdottomasti =) myös Histamiini olisi kiva nähdä.
Jos ei näitä tv:stä enää tule, niin dvd:nä mieluusti ne hankkisin, varmasti myös moni muu =)

Kylli-täti unohtui tuosta edellisestä... =)

EHDOTTOMASTI TONTTU TOLJANTERI, Sitä sopii katsoa niin aikuste, kuin lapsetkin. Huumori on oikea, ei tarvitse kieltää lapsiltakaan ja aikuisiakin naurattaa..:D

Sivut

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu