Ma 03.11.2008 @ 16:52admin

Linnan juhlat ja joulukalenteri Elävässä arkistossa

Elävän arkiston joulukalenteriäänestyksen voitti Olga P. Postinen. Julkaisemme Olga P. Postisen joulukalenteria joka maanantai, keskiviikko ja perjantai. 
 

Olga P.Postinen -joulukalenteri
 
 Viime vuonna kisan voitti odotetusti Histamiini-joulukalenteri.
 
 
Histamiini-joulukalenteri
 
 
Vuonna 2006, Elävän arkiston ensimmäisenä jouluna, julkaisimme YLEn ensimmäisen päivittäin esitetyn joulukalenterin: Tähystäjätonttu. Musta-valkoinen "animaatio" on herttainen tarina Tähystäjätontusta, joka arvuuttelee kirjaimia. 
 

 Joulukalenterin Tähystäjätonttu
 
Tälle joululle toiveena on esitetty jo mm. Olga P. Postisen joulukalenteria. Voit tähän blogiin ehdottaa omia joulukalenterisuosikkejasi. Poiminne niistä sitten kolme ehdokasta 17.-23.11.2008 järjestettävässä äänestykseen.
 
 
Viime vuonna julkaisimme Itsenäisyyspäivän vastaanoton vuodelta 1967 eli 40-vuoden takaa. Tämä oli myös ensimmäinen Linnan juhla, joka oli tallennettu kokonaisuudessaan YLEn tv-arkistoon. Linnan juhlista tuli heti menestys Elävässä arkistossa.
 
 

 
Linnan juhlat 6.12.1967
 
Vielä seuraava vuonna eli 1968 Linnan juhlat sekä televisioitiin että taltioitiin tv-arkistoon. Tästä eteenpäin televisiointiin tuli 11 vuoden tauko. Linnan juhlia pidettiin epäsopivana tv-ohjelmana. Miksi kansa haluaisi katsella televisiosta kuinka herrat juhlivat? Kansa ehkä olisi halunnut katsella miten herrat juhlivat, mutta Yleisradion ohjelmapolitiikka painotti tuohon aikaan vähän toisenlaisia arvoja/asioita.  
 
 
Vuonna 1980 Linnan juhlien televisioinnit aloitettiin uudelleen. Ne ovat joka vuosi olleet  suosituin tai yksi suosituimmista tv-ohjelmista. Linnan juhlien kutsuvierasluettelo muuttui merkittävästi Martti Ahtisaaren aikana. Tämä sittemmin Nobel-palkittu rauhanmies toi Linnaan kulttuuri- ja poliittisenkerman lisäksi tv:stä tuttuja julkkiksia. Muutos herätti kovasti närää vanhemman kulttuuriväen piirissä. Tapa on jatkunut Tarja Halosen kaudella.
 
 

 
Urheilu- ja kulttuuriväki Linnassa 2006
 
Järjestämme Elävässä arkistossa äänestyksen siitä, minkä vuoden Linnan juhlat haluaisit nähdä? Ehdota siis tässä blogissa toiveittesi Linnan juhlavuosikertaa. Valitsemme toiveiden joukosta kolme ehdokasta 10.-16.11.2008 pidettävään äänestykseen.
 
 
Terveisin
Seija Aunila
 
 

Elävän arkiston blogi
  
 
 

26 kommenttia

Haluaisin nähdä Linnan juhlat 6.12.1989.

Paras joulukalenteri

Histamiini on kyllä ikimuistoinen joulukalenteri, mutta haluaisin nähdä uudelleen Olga P. Postisen. Olgan rooli oli yliveto.

Olemme nyt poimineet toiveitanne Linnan juhlista. Äänestykseen tulivat: 1. Linnan juhlat 1968, 2. Linnan juhlat 1989 ja Linnan juhlat 1994 (ensimmäiset Ahtisaaren isännöimät).

Nyt ei sitten muuta kuin äänestämään!!!

Julkaisemmme voittajan Elävään arkistoon ensi viikolla.

Joulukalenteritoiveita voitte vielä lähettää joko kirjoittamalla toiveenne tänne blogiin tai sitten lähettämällä palautesähköpostia.

terveisin
Seija

Ehdottomasti Olga takaisin! On jo ikävä Ritva Valkaman loistavaa ja lämmittävän jouluista suoritusta. Myös tunnuskappale kaikesta haikeudestaan huolimatta tuo hyvää mieltä.

Hei! vuoden 1997 joulukalenteri "Jalka ja Lamppu" olisi kiva nähdä uudelleen.... KIITOS!!!!

Olemme nyt saaneet sekä tänne blogiin että sähköpostilla joulukalenteritoiveita. Äänestykseen tule toiveiden pohjalta Tonttu Toljanteri, Olja P. Postinen ja Etsivätoimisto jalka&Lamppu.

Äänestyys jatkuu tämän viikon eli äänestää voi maanantai aamuun 24.11.

Kaikki äänestämään!!!

Julens hjältar

Moi

Äänestän Olga P.Postinen

Ensi vuodeksi ottakaa ehdolle myös
Gommi ja Pommi-musiikillinen
joulukalenteri.

terv.Kattilakoski

Moikkis, voit äänestää Elävän arkiston etusivulla osallistu -kohdassa.

Tuo Pommi ja Gommi on hyvä ehdotus. Se tulee varmasti ensi vuoden joulukalenteriäänestykseen.

Ilman muuta Olga P. Postisen taistelu pahoja voimia vastaan joulun alla on ikimuistoisin joulukalenteri, mutta kun tilaisuutta tarjotaan niin tekisi mieli virkistää muistia. Siis ääni Olgalle

Toivoisin uusintana Heinähattu & Vilttutassu - joulukalenteria! Siinä oli tavoitettu joulun odotuksen ilmapiiri ja näyttelijät olivat loistavia. Nopolan siskosten kirjoittama teksti on mielestäni sekä aikuisten että lasten mieleen. Itse katsoin sitä (kun tuli viimeksi TV:stä) yhdessä poikaystäväni kanssa - se taisi tulla uusintana siten, että aina lauantaisin ja sunnuntaisin näytettiin arkipäivinä esitetyt jaksot.

Hei!
Haluaisin nähdä uudestaan Olga P.Postisen joulukalenterin. Se tuli televisiosta kun olin pieni ja olen kaivannut sitä vuosien mittaan. Olisi hienoa nähdä se uudestaan! :)

Histamiini on ehdottomasti paraas vaihtoehdoista.

Ehdottomasti Olga P. Postinen!
Niiiiiin lämpimät lapsuusmuistot tuosta joulukalenterista... kyllä se hymyn huulille toisi joka päivä vielä 27-vuotiaanakin!
Piristää ja palauttaa oikeat arvot mieleen näin "aikuisten murheiden" keskellä ja aikana..

Histamiinin joulukalenteri Elävässä arkistossa jo onkin: <a href="http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=72&t=538">Histamiini-joulukalenteri</a>

Histamiini-joulukalenterissa seikkailee Histamiinin lisäksi Titiina, joka on joutunut vaikeuksiin Marionettiteatterin johtajan kanssa.

Myös Heinähatun ja Vilttitossun joulupuuhia voi seurata Elävässä arkistossa: <a href="http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=72&t=545">Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä
</a>

Olga P. Postinen näyttää olevan aikamoisen suuri suosikki äänestäjien keskuudessä :-)

ehdottoman ihana ja välitön hahmo! näitä hyviä ja kauniita tarinoita pitäisi näyttää lapsille edelleen!

Toljanteri on ykkönen!

Olemme julkaisseet yleisökilpailun voittajan vuoden 1968 Linnan juhlat Elävään arkistoon. Voit katsoa miltä Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet näyttivät 40-vuotta sitten Kekkosen aikana.

<a href="http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=5&ag=82&t=333&a=6352">Linnan juhlat 6.12.1968
</a>

Hei toimitus,

mikä oli tämä lapsuuteni Muumiaiheinen joulukalenteri 80-luvulta: muistaakseni siinä oli mukana tähtitornissa asustava tonttu ja muumeja esittäviä näyttelijöitä?

kiitos vastauksesta,

Pede

toivoisin joulukalenteriksi tänä vuonna tonttu toljanteria =D

Odotin joulukuun ensimmäistä kuin 7- vuotiaana aattoa konsanaan ja nytkö Olgan kaikkia jaksoja ei tulekaan arkistoon??

Juu näin se on, että meillä on Elävässä arkistossa oikeus julkaista osia näytelmistä ja draamasarjoista. Tämä koskee myös joulukalenteri. Jos me saisimme julkaista aina kokonaiset draamasarjat, niin silloin olisimme ostaneet nämä sarjat Elävään arkistoon. Tähän eivät lupamaksurahat millään riitä.

Liitot (näyttelijät, kirjailijat, jne.) ovatkin tehneet hienon kädenojennukset Elävälle arkistolle. Olemme sopineet siitä, että Elävään arkistoon voi julkaista otteita draamasarjoista ja näytelmistä.

Toivomme hartaasti, että näillä näytteillä voimme kuitenkin tuoda jouluiloa sinulle.

19.12 meillä on yllätys Tonttu Toljanterin ystäville. Olemme saaneet kovasti, kovasti, kovasti pyyntöjä Toljanterista. Tämä olikin pieni yllätys, koska Toljanteri ei voittanut joulukalenteri-äänestyksessä. No Toljanterin kaverit ehkä touhusivat tuolla viikolla jotain muuta :-) Mutta, mutta 19.12 mattimyöhäisten odotus palkitaan.

Haluan tänne vuoden 2008 lasten joulukalenterin!!!!!HETI!!!Sen missä on ne kaksi tonttua!!!SIIS VUODEN 2008 LASTEN TV-JOULUKALENTERI!!!!!!!!

HEI MUAKIN KIINNOSTAIS SE VUODEN 2008 JOULUKALENTERI ! Se oli ihan sika hyvä :D

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu