To 24.01.2008 @ 15:03admin

Metsolat tv:ssä ja Elävässä arkistossa

Elävään arkistoon on tulossa kevään aikana näytteitä 1990-luvun huippusuositusta sarjasta Metsolat, kiitos sarjan käsikirjoittaja-ohjaaja Carl Mestertonin. Metsolat palaa myös televisioon.

Metsoloiden keskeisenä tekijäporukkana oli Carl Mestertonin oma yhtiö, joten tuotanto ei ollut pelkästään Yleisradion. Sarjan käsikirjoittajana ja ohjaajana toiminut Mesterton on kuitenkin halukas antamaan sarjan näytteitä myös Elävään arkistoon. Metsoloista on tulossa myös DVD.
 
 
Tarina Kainuun syrjäseuduilta ympäri Suomen ja myös Ruotsiin levinneestä Metsolan suvusta on koskettava. Sarja ei sorru saippuasarjamaisiin juonittelukuvioihin, vaan ihmisten kohtalot ovat meille suomalaisille tuttuja.
 

Perheen lapset ovat melkein kaikki aloittaneet omaa elämäänsä tahoillaan, mutta sisarten ja muiden sukulaisten tukeminen ja elämän jakaminen säilyy. Yhteiset hetket idyllisellä kainuulaistilalla ovat käsin kosketeltavia.
 

Näiden hyvien hetkien lisäksi sarjassa käsitellään myös elämän synkkiä puolia: kuningas alkoholia, lamavuosien konkursseja ja menestyksen kruunun  menettämistä, vakavia sairauksia, kumppanin pettämisiä ja muitakin pettymyksiä elämässä.
 
 

Sisarsarjasta onkin nähtävissä suomalaisia arkkirooleja: nuoruuteen takertunut Erkki, hienostelija Jaana, taitelija Risto, humaani Eeva ja ruotsalaistunut Heikki. Tietysti kaikkien turvana ovat vanhemmat, lempeä Annikki ja ystävällisen jäyhä Antti.

 
Tähän blogiin voitte laittaa Metsoloita koskevia toiveita ja ajatuksia. Viettäkäämme muistojen kevät Metsoloiden parissa!
Metsolat Elävässä arkistossa:
yle.fi/elavaarkisto/

 
Elävän arkiston Paavo
 
Elävän arkiston blogi:
blogit.yle.fi/elavaarkisto

209 kommenttia

Metsolat on aivan ihana sarja. Kymmenen vuotta sittenn lapsukaisena niihin ihastuin ja nyt vhs-videot on kulutettu puhki. Niihin ei koskaan kyllästy.

IHANAA! Tätä olen elävään arkistoon odottanut.
Todellinen suomalaisen tvdraaman helmi!!

Mukava kuulla, että Metsolat kerää näin ylistäviä kommentteja. Itsekin olen innoissani, kun saan alkaa katsomaan työkseni sarjaa alusta, ja miettimään yhdessä mestari Mestertonin kanssa Elävään arkistoon sopivia pätkiä. Helpoimmin mieleen jäävät vain roolihenkilöiden synkimmät hetket, mutta mukaan olisi kiva saada myös suomalaista elämänriemua. Niin myötä kuin vastamäessä :-)

Jos blogin lukijat haluavat kysyä jotain käsikirjoittaja-ohjaaja Mestertonilta tai antaa hänelle kommentteja, niin kommentoikaa tähän blogiin, niin toimitan perille.

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

Olisi hienoa jos Metsoloista tehtäis uus tuotantokausi

Metsoloiden 14. jakson alussa on kohtaus jossa Erkki on lähdössä viemään Anttia ja Annikkia kylpylään. Tuo kohtaus on yksi hauskimpia hetkiä sarjan parissa, kun Annikki selvittää Erkille mitä kaikkea heidän täytyy huolehtia vanhusten poissa ollessa ja Antti laittaa itselleen kravattia kaulaan; "Tuommonen pätkäkö siitä tuli". Ja Annikki: "Älä unohda antaa Elviiralle (lehmälle) lääkettä!".

Tulee myös mieleen toinen kohtaus "lehmistä luopuminen". Antti ja Annikki ovat pihalla seuraamassa, kun kaikki rakkaat lehmät viedää pois Leppävaarasta Liisan ja Osmon tilalle. Itkuhan siinä tulee. Tämä on muistaakseni jaksossa 16 tai 17.

Saa ilmaseksi hakemalla netistä joka jaksom.

Missä ne on nähtävissä? Vai oliko aprillipäivä :-)

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

Hei

Jos tänne saa laittaa kysymyksiä niin minua kiinnostaa tietää suunniteltiinko Metsolat sarjasta koskaan tehtäväksi elokuvaa?

Entä oliko missään vaiheessa painetta tehdä uusia jaksoja 90 luvulla kun sarja oli niin suosittu?

Tänäkin päivänä ko. tyylinen sarja voisi olla suosittu kun maaseudun elämää kuvaavat dokumentit ja esim. maajussille morsian tyyliset hupailut ovat kaupunkilaisten suosiossa.

Ehkä dokumetti/sarja tyyliin mitä Metsoloille kuuluu nyt? olisi paikallaan

Kiitos kysymyksistä, toimitan ne sarjan tekijöille puhelimitse tai meilillä. Juttelinkin Carl Mestertonin kanssa puhelimessa tänään maanantaina (28.1.). Hän haluaisi ainakin sitä, että ihmiset näkisivät Metsoloiden taustalla olleen yhteiskunnallisen kehityksen. Draamallisten henkilöiden takana kun oli aimo annos suomalaista historiaa 1980- ja 1990-luvuilta.

Kirjoittelen tänne heti, kun saan vastauksia.

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

Tässä saamiani vastauksia katsojakysymyksiin, terveisin Elävän arkiston Paavo

KATSOJA: Jos tänne saa laittaa kysymyksiä niin minua kiinnostaa tietää suunniteltiinko Metsolat sarjasta koskaan tehtäväksi elokuvaa?
CARL MESTERTON: Kyllä Metsoloista olisi voinut tehdä filminkin, sitä jopa eräs tuotantoyhtiö kyseli minulta, mutta asia raukesi kuitenkin.

KATSOJA: Entä oliko missään vaiheessa painetta tehdä uusia jaksoja 90 luvulla kun sarja oli niin suosittu?
CARL MESTERTON: Yleisön taholta on kaikkina näinä vuosina toivottu jatkoa, olemme itsekin joskus miettineet sitä.

KATSOJA: Ehkä dokumenttisarja tyyliin mitä Metsoloille kuuluu nyt, olisi paikallaan?
CARL MESTERTON: Dokumenttijutun voisi tietysti tehdä, verrata 1990 lukua tämän päivän elämään Kainuussa, minkälainen muutos on todellisuudessa tapahtunut esim. laskettelu- tai turismibisneksessä.

Minustakin olisi hienoa jos metsoloista tehtäis uusia jaksoja. Niissä voitaisiin kertoa millaista metsoloiden elämä on 2000-luvulla, lapset on kasvaneet, Antti kuollut jne. Uskon että se saisi melkoisen suosion. Kysyisin missä Metsoloita on kuvattu? Miksei Metsoloiden tarinaa jatkettu kirjoina? Itse oon 10-11-vuotta rakastanut metsoloita, eli siis 9-vuotiaasta tytöstä asti. Nytkin katselen usein metsoloita vhs-videoilta. Lapsena ei tietysti kaikkea sarjasta ymmärtänyt, mutta näin aikuisena se on aivan loistava sarja!

Minua kiinnostaisi tietää missä metsoloiden Paraisten ja puutarhakohtaukset on kuvattu?

Elävän arkiston Paavo luulee voivansa vastata pariin kysymykseen. Metsoloiden Leppävaara on oikeasti Mäkisen perikunnan Perämaa-niminen tila Mouhijärvellä, Pirkanmaalla.

Stigun kotitila Södergård Paraisilla kasvihuoneineen on oikeasti Kangasalla eli sekin Pirkanmaalla. Kirjalansalmen silta, joka näkyi autokuvissa, on Paraisilla, Varsinais-Suomessa.

Varmistan nämä tiedot ja kyselen vastaukset muihin kysymyksiin vielä mestari Mestertonilta.

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

tänne elävään arkistoon voisi laittaa pätkiä metsoloiden esitttelyistä sarjan edetessä. Muistaaksenihan ainakin sellainen on missä kerrotaan uusista metsolat tapahtumista ja mitä on tapahtunut aiemmin.
Millä perusteella juuri kyseiset henkilöt valittiin esittämään metsoloita? Tuleeko metsolat joskus uusintana telkkarista?

Kun Metsoloita tuli tv:stä, katsoin sitä aina teksti-tv:n kautta pysyäkseni mukana helpommin. Nykyään entinen engalannin opettajani Helsingin Keskuspuiston ammattiopistosta, Liisa Metsola, ei liity tuon ohjelman nimeen mitenkään.

Minua kiinnostaa millaisessa kuvausaikataulussa sarjan ensimmäiset 21 jaksoa kuvattiin, jotka esitettiin vuoden 1993 alussa. Luin jostain vuoden 1991 Katso-lehdestä jossa mainittiin että TV2:lle kuvataan uutta suursarjaa Metsolat. Eli ainakin kaksi vuotta olisi kuvattu? Kuinka kauan kuvaukset kesti? Kuvattiinko sarjan jaksoja sekaisin? Esimerkiksi monen kesän tapahtumat samana kesänä, vai miten.

Metsoloiden ohjaaja-käsikirjoittaja Carl Mesterton vieraili torstaina 31.1. täällä Elävässä arkistossa, ja esitin hänelle katsojien esittämiä kysymyksiä:

Millä perusteella näyttelijät valittiin Metsoloihin? Carl Mesterton: Tarkoitus oli valita rooleihin mahdollisimman sopivia ja hyviä näyttelijöitä, myöskin sellaisia, jotka eivät olleet ennestään kovin tunnettuja, tälläisia olivat mm. Erkkiä esittänyt Kari Hakala ja Eevaa esittänyt Katriina Honkanen. Pääkuvauspaikkana oli Tampere, joten monet näyttelijät olivat Tampereen teattereista ja Tohlopista. Käsikirjoittajana tiesin, minkälaisia nämä roolihahmot olivat, ja millaiset näyttelijät voisivat esittää roolit.

Miten kauan kuvaukset kestivät ja kuvattiinko sarjan jaksoja sekaisin? Sarjan tekeminen ja kuvaaminen kesti vuosia, ja samoilla kuvauspaikoilla kuvattiin useita kohtauksia eri jaksoista. Suursarjan kuvaaminen on pitkä prosessi, sillä esim. vuodenajat ovat erittäin ratkaisevia kuvauksia tehtäessä. Lisäksi kuvausaikatauluihin vaikuttavat näyttelijöiden kiinnitykset esim. teattereihin.

Vastaukset kirjoitti Elävän arkiston Paavo

Youtubesta löytyy muutama hauska pätkä hakusanalla "Metsolat" :)

Elävän arkiston Paavokin tsekkasi nuo YouTube-pätkät. "Haluaako joku kaljaa?" :-)

Minua kiinnostaisi missä tuo Riston ja Raijan talo sijaitsi? Entä Liisan ja Osmon? Miksei metsoloita ole ilmestynyt enenpää kirjoina? Uusitaanko metsolat vielä joskus telkkarissa?

Riston ja Raijan koti sijaitsee Nokialla, Sarpatintiellä. Liisan ja Osmon koti on autiotila Mouhijärvellä.

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

Olen varmaankin suomen ykkösfani-mitä metsoloihin
tulee...osaan vuorosanat sekä etu-ja lähes takaperin.
Vuosia sitten jo itselle tullut tehtyä niistä dvd:t,koska kasetit eivät moista jauhamista kestä. Hampaankoloon jäänyt kesken jäänyt huippusarja, ja mietintä miten roolihahmojen elämä sarjan loppumisen jälkeen olisi kehittynyt yms..niin olen itsekseni tehnyt omaa skenaariotani, ihan kässärimuotoon. Villi haave olisi tarjota ideoitani Herra Mestertonille. Tulisin vaikka talkoilla miettimään jatkoa, tai vaikka maksaisinkin moisesta ilosta...mielestäni on häpeä, jos ei jatkoa tehdä. Miljoonayleisö on naama vaahdossa vartoomassa, ja ymmärtääkseni näyttelijäporukkakin olisi valmis jatkoon. "Annikkikin" olisi vielä käytettävissä..ei muuta kuin sahat soimaan ja sarjaa tekemään. Minä ja miljoonat muut kerjäämme ja anomme sitä. Jookos, Rolle? Eiks jatketakin?? Hauskana anekdoottina voin mainita nopean tapaamisen "Jaakon" kanssa ideaparkissa kesällä, hän oli täysillä jutussa mukana ja vei "Jaanalle" terveisiä. Upeaa oli käydä myös "Leppävaaran" tienhaarassa ja maitolaiturilla Sotkamossa. Hienoja kokemuksia!

Terveisin Palle Koskista

Dvd:nä Metsoloita myy ainakin www.cdon.com, ja
hintakin on suht järkevä, 12.50e/paketti.
Näin siis uusien jaksojen haikailun toivossa voi vaihtaa ainakin vaikka vanhat
kuluneet kasetit levyihin :)

Palle

metsolat oli ja on yksi parhaimmista kotimaisista sarjoista mitä on telkusta tullut.viekää viestiä eteenpäin että tämä sarja tulisi uudestaan teeveestä. tällä hetkellä ainoa asia mitä viitsii katsoa on karjalankunnailla!!!!!!!

No joo on tullut myös ihailtua Metsolat -sarjaa ja katseltua videolta useammankin kerran läpi. On ylivoimaisesti paras tv-sarja mitä on tähän asti tullut... Joten jatkoa myös kaivattaisiin sarjaan.
Jonkin verran on tullut bongattua kuvauspaikkoja mm. Osmon ja Liisan sekä Vanhasen Riitan talo yms.
Mutta edelleen on Leppävaara hukassa, joten vihjeitä otetaan vastaan...

Pallelta tai muilta tietäviltä kysyisinkin mistä päin Sotkamoa löytyy se kuuluisa Leppävaaran tienhaara, olisin menossa sinne suuntaan lomaileen tässä keväällä.

Vekkuli

Se mäki, mistä Antti postin hakee maitolaiturin
vierestä-ja "leppävaaran" tienhaara, sijaitsevat
Naapurinvaara-nimisessä kylässä tai pitäjässä
sotkamon lähellä. Kartasta asia selviää ehkä
parhaiten. Näkymät sieltä ovat huikeita, etenkin
siinä likellä olevan tanssilavan parkkipaikalta
saa komeita kuvia isänmaasta. Upeaa!

Osmon ja Liisan ja Riitan talo ovat kai siellä
mouhijärvellä, missä leppävaarakin?? Ja se
stigun "kotitila" on vääksyn kartano kangasalla.
Näin tässä sivustossa ylläpitäjä kertoo, kts.
aiemmat kommentit..

"Hoikan" keskusta on mouhijärvellä, samoin
Eevan ja Stigun vihkikirkko on siellä myös
(missä on kuvattu myös maalaiskomedioita,
kirkossa ja muutenkin raitilla). Jos hourin,
niin oikaiskaa, mutta näin olen asiat ymmärtänyt.
Paltamon asema on kaunis, se kannattaa katsoa
jos pohjoiseen olette matkalla. Siellähän Jaakko
vartoili Jaanaa pyykkikassin kanssa.

Mutta missä on "kaukovaaran" talo?? Kuka tietää,
niin vastaa, vaihdellaan tietoja. Siksihän
tälläinen sivustokin on. Ja jos Mesterton
kysyy, niin annan oman sähköpostiosoitteenkin...

-Palle-

metsolat on aivan mahtava sarja........ tehkää vaan lisää uusia osia olis kiva tietää mitä erkille ja muille on tapahtunnut näitten vuosien aikana.. olen aina pennusta asti katsonnut metsoloita ja aijon kattoo aina hankin myös dvd.tt

Metsolat on paras koskaan tehty tv-sarja. Kaikki jaksot lukuunottamatta kuutta ensimmäistä ovat nauhalla ja niitä on katsottu varmasti kymmeniä kertoja. Ihastuin sarjaan silloin kun se tuli yli kymmenen vuotta sitten, vaikka olin vasta alle 10-vuotias. Toivottavasti dvd ilmestyy pian!

Ihanaa, että löysin tämän blogin. Olin 10-vuotias, kun näin Metsoloiden ensimmäiset mainosinsertit tv 2:lla. Siinä puhuttiin Leppävaarasta ja minä itse Espoolaisena pikkulikkana ihmettelin aluksi, että mitenkä voidaan kuvata maaseutuelämää Espoon Leppävaarassa. :D No tämä asia kyllä selkiintyi pikimmiten ja rakastuin sarjaan täysin.

Nyt kun on ikää karttunut, niin alkaa sarjan kokonaiskuva selkenemään paremmin. Yhteiskunnalliset muutoks yms. Matkailualan opiskelijanakin rinneprojektin kehittyminen on erityisen mielenkiintoista katseltavaa. Kuinka nykyaikana itsestään selvät asiat ovat tuolloin 90-luvun alussa olleet uusia innovaatioita.

Innostuin taas lukemaan noita kirjoja, jotka on aikoinaan tullut hankittua ja ensimmäiset kolme DVD:täkin olen laittanut tilaukseen. Jatkoa odotellessa, mutta enpä sitten tiedä miltä tuntuisi katsoa sarjaa ilman Anttia. Hän kun oli yksi lempihahmoistani koko sarjassa.

Nyt kun katson jaksoja ja Anttia ja Annikkia, niin tulee kova ikävä omia isovanhempiani, jotka ovat jo paremmilla apajilla.

Kiitokset vinkeistä, mistä nämä tutut pihapiirit löytyvät. Nykyään Tamperelaistuneena olen ehtinyt vasta käymään Sappeella ihailemassa maisemia ja kokeilemassa mäkiä. Jos vaikka ensi kesänä ottaisi päiväreissun Mouhijärvelle. ;)

Metsoloiden ystäville on luvassa herkkupaloja helmi-maaliskuun vaihteessa: Elävään arkistoon tulee näytteitä sarjan alusta ja 28.2. tulee kauppoihin DVD:t sarjan kuudesta ensimmäisestä osasta. Tänne blogiin voitte muuten laittaa ehdotuksia Metsoloiden kohtauksista, joita voisi laittaa Elävään arkistoon.

Terveisin Elävän arkiston Paavo

Mahtavaa, että tälläinen blogi on olemassa! Metsoloita ei siis ole unohdettu, vaikka sen kyllä arvasinkin. Eihän kaikkien aikojen parasta tv-sarjaa voi unohtaa! Oikeastaan Metsolat on paljon enemmän kuin tv-sarja, ainakin minulle.
DVD tuli toki heti ostettua, ja nyt on jo katsottu kokonaan. Harmittaa, kun ei heti saa lisää. Tai ehkä katson samat jaksot uudestaan ja uudestaan, kunnes seuraavat jaksot ilmestyy. Milloin se onnenpäivä muuten koittaa? Toivottavasti pian. :)
Ja minä myös toivoisin jatkoa Metsoloille, vaikka kirjojen muodossa, jos jostain syystä sarjaa ei voida jatkaa näin pitkän ajan jälkeen.

2. DVD ilmestyy 26.3 ja 3. DVD 14.5.

Lähde: www.cdon.com

Ja sama vika täällä.. Levy pyörii jo toistamiseen ja kirjojakin kulutan hyvää vauhtia. Kyllä nämä aina tenttiin lukemisen voittaa. ;)

Olisi kiva jos YLE2 uusisi METSOLAT.KOSKA SE ON PARAS OHJELMA JOTA OLEN IKINÄ NÄHNYT.TOIVON NIIN ETTÄ SE TULISI JOKA VIIKON PÄIVÄ YKSI JAKSO.JOSSE ON MAHDOLLISTA.

Hei.

Tuolla ylempänä jo kyselinkin että suunniteltiinko Metsoloista koskaan elokuvaa.

Kiitos vastauksesta.

Onko teillä ollut viime vuosina puhetta että tekisitte jotain uutta Metsolat sarjaan liittyvää?

Nyt alkaa mielestäni jo näyttämään siltä että Metsolat sarjasta on tullut osa Suomalaista TV historiaa ja sarja on legenda.

Onko yhtään kartoitettu miten Metsoissa näytelleet henkilöt olisivat kiinnostuneita tekemään päivityksen sarjaan jossain vaiheessa?

Mielestäni ihan vaikka TV levitykseenkin suunnattu elokuva olisi nyt paikallaan.

JUU JUU LISÄÄ UUSIA METSOLA JAKSOJA....

Lehmän vuosi -sarjan Väkeväisten tila on sama kuin Liisan ja Osmon tila. Sain tänään vahvistuksen Lehmän vuosi -sarjan tuottajalta.

Metsolat -sarja on ehdottomasti Suomen paras sarja.
Olisi aika hienoa, jos Metsoloista tulisi uusia jaksoja.

Elokuvana Metsolat ei minusta toimi, koska siinä pitäisi tapahtua lyhyellä ajalla paljon asioita ja se vie yleensä hienoja kohtauksia pois, jotka tekevät kokonaisuuden. Metsoloissa on aina käsitelty monen ihmisen elämään, joita ei pysty näyttämään samalla tavalla kahden tunnin elokuvassa.

Suomalaisen peruskansalaisen arkea lämpimästi ja todentuntuisesti käsittelevä sarja.
Rehellistä näyttelemistä jossa mukana aina niin rakkaat ristiriidan aiheet maaseutu, alkoholi, työttömyys, lama, ihmissuhteet, yrittäjyys ja tietysti suomalaisten perisynti, kateus jne.. Kukapa ei voisi noista aiheista jotain tuntea omakseen.
Kerrassaan upea ja ikimuistoinen sarja jollaisia harvoin enää tehdään. Taivaan tulet on tietysti yksi varteenotettava kilpailija.
Mitähän Metsoloille tänään kuuluisi? Tehkääpäs Ylen päättäjät Mestertonin kanssa vielä yksi tuotantokausi!! Nimittäin katsojia ainakin riittäisi.
ps. Miksei Metsoloiden joulua tule enää?

moi

Kyllähän asia on minustakin niin että nyt tai ei koskaan olisi saatava päivitystä Metsolat sarjaan.

Onko kartoitettu kuinka moni vanhoista Metsolat sarjan näyttelijöistä olisi valmis lähtemään kuvaamaan uutta sarjaa. esim. 6 jaksoa olisi sopiva.
Ja totakai uusia naamoja mukaan, nythän esim. Heikin lapset ovat jo nuoria aikuisia.

Please, tehkää jotain Metsoloihin liittyvää.

Minäkin muistan yhden joulun, kun illalla tv:stä tuli metsoloiden joulu ja sen jälkeen alkoi Vääpeli körmy.

Uudet Metsoloiden jaksot voisivat alkaa esim. joulukuusta 2005, joka olisi ensimmäinen joulu ilman Anttia. Jaksossa Annikki ja lapset + muut muistelisivat Anttia.

Yle sai varmasti eniten palautetta Metsolat -sarjan julkaisemisesta DVD:lle. Minäkin muistan lähettäneeni kolme vuotta sitten ensimmäisen palautteen asiasta ja lähetin palautetta melkein kolme kuukauden välein, mutta kyllä se lopulta kannatti.

Metsoloiden myynti menee ainakin minun mielestäni todella hyvin. Monessa paikassa julkaistut Metsolat DVD:t ovat myyntilistan kärjessä ja tulevat ovat varauslistan kärjessä. Ulkoimaiset elokuvat ja sarjat ei pärjää alkuunkaan. Itse ostin kaksi ensimmäistä DVD pari viikkoa sitten, jos joku valittaa kalliiksi niin hän ei ole todellinen Metsolat fani.

Jos Metsoloista tulee uusia jaksoja voisi tehdä yhdeksän, koska silloin tulee täyteen 50 jaksoa, joka olisi hieno päätös Suomen parhaimmalle tv-sarjalle.

TV2:n mukaan Metsolat palaa ruutuun lokakuun 2008 paikkeilla. Asia on melko varmalla pohjalla. Kannattaa siis toivoa!

Paavo Rytsä, toimittaja, Elävä arkisto

Niin minä arvelinkin. Toispaikkakuntalaiset autoilijat ovat saaneet huuli pyöreänä karttoja katsella. "Eikös tämän tien pitänyt mennä Tampereelle?"

> Haluaisin esittää kysymyksen Carl Mestertonille
>
>
> Kun katsoin Metsoloiden jaksoja niin jäi mieleen tienviitta Puolanka 23km
> ja Kajaani 78km.
>
>
> Onko tuo sattumaa vai suunniteltua, että tuo paikka sattuu noin
> Hoikanvaaran kohdalle?
>
>

>

>
> VASTAUS KYSYMYKSEN:

Ei se sattuma ollut vaan suunniteltu. Tienviitta oli meidän tekemä ja sijoitettu meidän
Hoikan keskustaan eli Mouhijärven keskustaan.Toispaikkakuntalaiset jotka autoilla
ajoivat ohi ihmettelivät " olemmeko näin pahasti eksyneet?"

Terveisiä täältä Saaremaalta- Callelta

Kaukovaara sijaitsee Mouhijärvellä keskustan suunnasta tultaessa hieman Vanhan kirkon jälkeen.

moi! kaukovaara sijaitsee mouhijärvellä päin no eikös kari ja jaakko olekkin saman näköisiä ihmettelen kun joka paikasta on metsola3 loppuun myyty no sama se mutta 1 kysymys? missä päin leppävaara sijaitsee???
2.mikä on evan,erkin,riston,jaanan ja niitten muitten äidin nimi siis näyttelijä nimi
a)katariina
b)annikki
c)liisa
3.mikä on evan,erkin,riston ja jaanan isän nimi?
a)martti
b)jackob
c)antti
vastaa näihin kysymyksiin... mikä on liisan isän nimi?
a)risto
b)antti
c)martti
mikä on liisan äidin nimi?
a)maija
b)raija
c)ulla

Kyllä ainakin vielä tänään oli Anttilassa kolmatta DVD levyä myynnissä hintaan 13,95. CDON.comilta löytyy varmasti myös ja vielä euron halvemmalla.

Onkohan tämän "uuden" metsolabuumin melskeessä mahdollista ajatella julkaista kirjoistakin uusia painoksia?
Sarjasta näen, mitä nämä ihmiset tekevät, mutta lisäherkkua saa, kun kirjasta voi lukea myös sen, mitä he ajattelevat.

Ihan loistosarja kyllä. Näyttelijätyö on niin vakuuttavaa, että kaikein voisi helposti uskoa olevan täysin totta.

Olen todellinen Metsolat -fani. Olen katsellut jaksot vaikka kuinka monta kertaa kyllästymättä. Olen usein miettinyt, että olisipa todella ihanaa saada jatkoa tälle mahtavalle sarjalle. Vaikka kirjan "uusi tie" jaksoiksi ja siitä hyppäys nykypäivään. Todella hyviä kommentteja on kirjoittajilla ollut sarjan suhteen ja toivon todella, että tämä sarja saisi jatkoa! Tuollaista viihdettä telkkarissa pitäisi olla enemmän kuin Metsolat. KUten joku kirjoitti, ovat he hyviä samaistumiskohteita ja kertovat elävästä elämästä lämmöllä ja realismilla.

METSOLAT PALATKOON UUSIN JAKSOIN!

Sivut

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu