Ke 23.04.2008 @ 15:09admin

Tyrmäävä Kymenlaakso

"On kyllä ihan kauhea sarja", totesivat Kuusankoskella asuvat appivanhempani, kun tiedustelimme ensimmäisen osan jälkeen puhelimessa varovasti, mitä mieltä he ovat Kymenlaakson laulusta.
 
Pirkka-Pekka oli tähän sarjaan asti ollut näyttelijä meiltä Kuusaalta, aina niin hauska. Huumorimiehiä. Kahvipöytäkeskusteluissa Kuusaalla käytiin sujuvasti läpi Pirkka-Pekan lisäksi Pirkka-Pekan sisaren vaiheita. Hän kun näyttelee Kouvolan teatterissa, ja aina niin iloisia rooleja.
 
Kahvipöytäkeskusteluissa käsiteltiin seikkaperäisesti myös paikkakunnan itsemurhat, murhat, tuhopoltot ja tuttujen sekä puolituttujen sairaudet. Niissä riitti mukavasti päivittelynaihetta. Kahvipöydästä siirryttiin tv:n äärelle. Tv:ssä Avaraluonto esitteli aavikon kukkaloistoa, Katri-Helena lauloi Jari Sillanpään kanssa tai Pirkka-Pekka Petelius esitti huumorijuttuja. Se näyttelijä meiltä Kuusaalta. Huumorimiehiä.
 
Mutta sitten tapahtui, jotain jota on vaikea käsittää, ainakin meillä Kuusaalla. Ensinnäkin Pirkka-Pekka ei ollutkaan TV:ssä enää huumorimiehiä, vaan joku käsittämätön terapeutti, omituisen näköinen. Toiseksi Pirkka-Pekan äiti oli vielä vähemmän huumori-ihmisiä, vaan vain joku ihan kauheasti kiroileva. (Ei olisi Ritva Oksasesta uskonut.) Kolmanneksi, että tällä tavalla kuvataan Kuusankoskea. Kyllä se on niin, että tehdasta on ainakin turha ruveta syyttämään. Ja lopuksi vielä se nimi: Kymenlaakson laulu.
 
Puhelinsoiton jälkeen palasimme tv.n äärelle. Valitsimme digiboksin valikosta uudelleen Kymenlaakson laulun, osa 1.  Käynnistimme osan kolmannen kerran. Ohjelman alkupuolella Fabian palaa kirjanesittelymatkaltaan bussilla Kouvolaan.
 
Fabian istuu takapenkille karskin näköisen miehen viereen. Mies tunnistaa Fabianin hetken aikaa mietyttyään: "Voi Vit***** siehän oot Hannu Voikkaalta!" Kolmannen kerran purskahdamme hervottomaan nauruun, minä ja mieheni Hannu Kuusaalta. On se vaan niin huumorimiehiä!       
 
Seija Hesasta
 

Kymenlaakson laulu:  www.yle.fi/elavaarkisto/
        

Elävän arkiston blogi: blogit.yle.fi/elavaarkisto
 

3 kommenttia

En pidä pahana tuota sarjaa. Peteliuksen näkeminen vakavana on vain mielenkiintoista. Oksanenkin on vanha konkari ja hänkin vain näyttelee eikä ole oikeasti pahasuinen.

eihän tämä nyt todellaakaan mitenkään hyvä veto ollut? mediassa hirveä hype, ja syystä, tästä aihepiiristä pitäisi synnyttää jotain, kirjallisuutta tai näytelmää. tämä olisi puolestani saanut jäädä vaikka tekemättä. ppp näyttelee vakavassa roolissa yhtä notkeasti kuin kelohonka, dialogi on tyhjänpäiväistä ja käsittämättomän venytettyä, filmi palaa mutta mikään ei kehity. irrallisia hyviä ideoita, hauskoja kohtauksiakin oli, mutta kokonaisuus jäi vähintäänkin valjuksi. olisiko ollut parempi ottaa ammattiohjaaja?
ja entisenä kymenlaaksolaisena vitutti vielä nyassipuoli, siis se etteivät näyttelijät vaivautuneet edes perehtymään kunnolla murteeseen. esim. ville virtanen kuulosti enemmän vantaalaiselta kuin kuusaalaiselta.

Harmikseni minä ja moni muukin kymenlaaksolainen missasi tuon Kymenlaakson laulu -draaman. Voisiko saada sarjan pikaiseti uusintaan? Entä voiko sarjan ladata jostain - tai ostaa?

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu