Pe 02.01.2009 @ 15:06admin

Elävä arkisto vuonna 2009

Suurin tapahtuma Elävässä arkistossa on alkavalla vuodella Flash-formaattiin siirtyminen. Tämä tarkoittaa sitä, että Mac- ja Linux-käyttäjät pääsevät helpommin katselemaan Elävän arkiston ohjelmia.
 

Tes-tv:stä se alkoi
 
Vuoden alusta Flashiin siirtyy ensin YLE Areena. Elävän arkiston operaatio poikkeaa jonkin verran Areenasta. Areenassa ohjelmat ovat julkaisussa rajatun aikaa toisin kuin Elävässä arkistossa, jossa ohjelmia on tarjolla jo useita tuhansia. Kaikki nämä ohjelmat pitää muuntaa Flash-fomaattiin. Edessä on siis viikkojen urakka, kun koneet lakavat rupsuttaa arkiston aarteita uuteen formaattiin.
 

Sähköaivoista kotimikroihin
 
Sisällöllisesti Elävässä arkistossa panostetaan alkavanakin vuonna mm. draamaan, yleisötoiveisiin ja kokonaisiin ohjelmiin, niin paljon kuin se on mahdollista. Päänavauksena draaman puolella saimme Elävään arkistoon Reinikainen-sarjan. Tämä tuli mahdolliseksi, kun TV2 päätti lunastaa sarjan Yleisradiolla.
 

Reinikainen
 
Draama on Elävässä arkistossa ollut jatkuvasti kestosuosikin asemassa.  Olemme saaneet teiltä paljon hyviä ehdotuksia toivedraamoista.
 

Tyhjää ilman Tahvoa
 
Kokonaisia asia- ja ajankohtaisohjelmia olemme julkaisseet jo aiemminkin. Tarjolle on tuotu mm. MOT:tin parhaimmistoa, Rikostarinoita Suomesta ja Kadonneet.
 

Kadonneet
 
Selvitämme juuri Mauri Kunnaan Koiramäki-sarjan julkaisua Elävään arkistoon.
 
Urheilua lisäämme sitä mukaa, kun saamme oikeuksia julkaista kisoja ja otteluita nettiin. Oikeuksia eri urheilujärjestöjen kanssa neuvottelee jatkuvasti YLE urheilu. Ideana on myös julkaista urheilu aina sen mukaan mitä kentällä tapahtuu. Tällainen riemastuttava suomalaisavaus oli esimerkiksi salibandyn maailmanmestaruus.
 

Salibandyn MM-finaali 2008
 
Musiikkia laajennemme edelleen. Koska Elävässä arkistossa on jo varsin laajasti musiikkisisältöjä, niin kuuntelemme erittäin herkällä korvalla yleisötoiveita. Musiikin erikoistoimittajamme Jukka "Limppu" Lindfors etsii myös harvinaisempia löytöjä.
 

DJ Limpun musapläjäys
 
Oivaltaminen on ollut yksi ohjenuoramme Elävän arkiston toimitustyössä. Olemme saaneet teiltä paljon oivallusapua. Esimerkiksi Ilkka Kanervan tekstiviestiaaria-toive tuli valppaalta asiakkaaltamme. Hän oli kuullut aarian YLE Radio 1:n Sovitetuissa toiveissa ja ehdotti sitten kyseistä aariaa myös Elävään arkistoon. Kiitos toiveesta!   
 

Tekstiviestiaaria
 
Olkaa siis jatkossakin yhteydessä ja kertokaa sekä toiveistanne että vinkeistä. Astumme reippaana kanssanne vuoteen 2009!
 
Terveisin koko Elävän arkiston toimituksen puolesta:
Seija Aunila
Elävän arkiston tuottaja
 
 

Elävän arkiston blogi

4 kommenttia

Hienoa, että arkisto voi uudistua kuluvana vuonna. Kokonaiset ohjelmat netissä ovat hyvä merkki siitä.

Katselin Rikostarinoita Suomesta ja se äänen matala bitrate on kyllä "tuskallinen". Eräitä amerikkalaisia ohjelmia saa laillisesti katsoa tv-yhtiön kotisivuilta "ilmaiseksi" eli mainosten kera ja sillä niissä on parempi kuvanlaatu kuin piraattiversiossa, mutta äänenlaatu on kummallisen huono. Olen monesti ajatellut, että normaali äänenlaatu on pakollinen, kuvan ei niin väliä.

Have a nice day.

Hieno uudistus YLEn väki!
Seuraavaksi voisi etusivun fontit korvata avoimilla ettei tarvitse linuksiin ladata mikrosoftin fontteja ylen sivuja varten. Muilla sivuilla näkyy oikein (esim MTV).

Taitaa vähän tulla ylelle ny hoppu saada 2009 vuoden puolella homma valmiiksi.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu