Su 02.11.2008 @ 13:21admin

Kultaa on kuin Huldalla raveissa

Afrikan Annikki ja Etiopian Eino pitäisi kutsua mukaan, kun perussuomalaisten Timo Soini järjestää kannattajineen sukujuhlat.
 
Itäkeskuksen Makelle ja Kuopion Ryynäsen Veikolle kannattaisi sanoa heti, että nämä afrikkalaiset ystävät ovat lähisukua ja että suvun kanssa pidetään yhtä.
 
Tämä ajatus tuli mieleen, kun lukaisin viikonloppuna pari täysin erilaista kirjaa. Toinen niistä oli vaalivoittaja Timo Soinin "Maisterijätkä" ja toinen Timo Valsten ihmisen kehityspolkua käsittelevä "Apinasta ihmiseksi".
 
 
Ristiriitaisuuksien mies Timo Soini
www.yle.fi/elavaarkisto/
 
Kun Tony Halme tuli ensimmäisen kerran eduskuntaan, "hänellä oli kaulassa ja ranteissa kultaa kuin Huldalla raveissa", Timo Soini kirjoittaa.
 
Onko lause rasistinen? mietin ensimmäiseksi.
 
Minusta ei. Se on lämmöllä ja huumorilla kirjoitettu, kun lukee Timo Soinin tekstin kokonaisuudessaan.
 
Soinin "Maisterijätkä" on muutenkin loistava kirja. Hänen mielipiteistään voi olla mitä mieltä tahansa, mutta kirjoittaa hän osaa. Tyyli on viiltävän terävä, oivaltava ja äärimmäisen rehellinen.
 
Soini ei kaunistele.
 
Kun hän kirjoittaa siitä, kuinka hankala ja itsekäs tyyppi Veikko Vennamo arkielämässä todellisuudessa oli tai mitä törttöilyjä Tony Halme ehti eduskuntauransa aikana kännipäissään tehdä, teksti on raadollisen rehellistä.
 
 
Värikäs Veikko Vennamo unohdetun kansan asialla
www.yle.fi/elavaarkisto/
 
Rehellinen Soinin kannattaisi olla myös vaalivoittonsa kanssa. "Kultaa on kuin Huldalla raveissa", mutta pärjääkö hän porukkansa kanssa?
 
Ei tarvitse muuta kuin vilkaista Suomen Sisu -järjestön nettisivuja, niin vähän epäilyttää. Tämän avoimesti muukalaisvastaisen järjestön kannattajia meni perussuomalaisten listoilla läpi aika monta.
 
Soini ei tietenkään vastaa tästä järjestöstä, mutta puolueestaan hän vastaa. Ja kun Soini kirjassaan sanoo, että perussuomalaisten jäseneksi pääsee vain puoluehallituksen päätöksellä, niin pitäisikö Soinin järjestää jäseniksi pyrkiville tentti.
 
Jos näin on, niin yhdeksi tenttikirjaksi ehdottaisin Jaakko Valsten ihmisen evoluutiota käsittelevää  teosta "Apinasta ihmiseksi".
 
Tässä mainiossa kirjassa kuvataan kansantajuisella tavalla ihmisen sukupuu. Itäkeskuksen Maken ja Kuopion Ryynäsen Veikonkin sukujuuret ovat nimittäin Afrikassa.
 
Uusimpien tieteellisten tutkimusten mukaan koko maapallon nykyinen väestö on lähtöisin noin 2000 ihmisen pienestä porukasta, jonka alkukoti oli Afrikassa.
 
Afrikan Annikki ja Etiopian Eino kannattaa siis kutsua kesäjuhlille mukaan. Sukua ja samaa perhettä ollaan.
 
Teksti: Reijo Perälä
 

 
 
 
Suomen Sisu - muukalaispelolla vaalivoittoon
www.yle.fi/elavaarkisto/
 
 

3 kommenttia

Oi onkos ihmiset samasta paikasta kotoisin, kerro tämmöiselle kotinatsille jotakin uutta.
Vaikka ihmiset on kotoisin samasta paikasta se ei tarkoita että kehitys olisi mennyt samalla lailla.
Eroja on ja niitten kieltäminen on älyllisesti epärehellistä ellei nyt aivan rikollista kieltämistä joka aiheuttaa suurta kärsimystä kaikille osapuolille.
Vai onkos sinunkin maailmankatsomuksessa sallittua sanoa että musta mies juoksee paremmin mutta ei muuta?

Jos ihminen tulee Afrikasta, niin ei se tarkoita sitä, että suomalaisten sukulaisuus olisi yhä voimassa afrikkalaisiin. Ei me olla apinoita, lauloi amerikansuomalainen Hiski Salomaa aikoinaan, ja tarkoitti vähän samaa.
Eikö YLEn toimittaja keksi parempaa provoa? Ei kannata ihmetellä, että Suomen Sisu saa uusia ystäviä tämänkin jutun ansiosta.

Perälänkin kannattaisi pitää avoin mieli ja huomata että tässä on tovi vierähtänyt siitä kun serkku lähti afrikasta taivaltamaan. Tämä on ihan tutkittua tietoa...Hohhoijaa.

Mikä ihme on tuollaisen kirjoituksen tarkoitus? Mitä ihmettä vaalien tuloksella on tekemistä ihmisen evoluution kanssa?

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu