Hei nainen, mikä sua kiinnostaa?

Kun naisille ideoitiin ohjelmaa, ilmestyi fläppitauluun miehen ehdottamana sana ripsiväri. Kun ystävän mies pölähti keskelle naisten keskusteluita, kysyi hän, puhutteko te nyt niistä ripsiväreistä? Kun Elävässä arkistossa on mietitty sisältöjä naisille, kimposi ilmaan kysymys, onko meillä jotain ripsarijuttuja? Nainen, kiinnostavatko sinua ripsivärit? Vai ihan jokin muu asia? Kirjoitatko kiinnostuksen kohteestasi blogia? Haluaisitko tehdä Elävän arkiston kanssa yhteistyötä? Jos yhteistyö innostaisi, niin ilmoittaudu tapaamiseen kanssamme ja saat samalla esimakua myös uudesta Blogistania-tv-ohjelmasta.

Jos siis sinä blogaava nainen haluaisit hyödyntää Elävän arkiston sisältöjä osana blogiasi, tule tapaamaan meitä Helsinkiin torstaina 1.3. klo 15-17. Samassa tilaisuudessa esitellään myös uutta Blogistania-ohjelmaa, paikalla ovat Blogistanian blogaavat päähenkilöt, Olotilan väki ja meitä eläväarkistolaisia. Ilmoittaudu mukaan naisblogaajien päivään sähköpostitse elavaarkisto(at)yle.fi  viimeistään maanantaina 27.2. Kerromme tarkemmat yksityiskohdat sinulle ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla.  Viisi innokasta blogaajaa mahtuu mukaan paikan päälle, mutta jatkamme yhteisten kuvioiden virittelyä kaikkien kiinnostuneiden kanssa.

Mitä me voisimme sinulle tarjota?

Ainakin aiheita blogisi inspiraatioksi, kuvia käyttöösi ja linkattavia videoita. Ja vastavuoroisesti meiltä linkitystä sinun blogiisi. Jos sinulla on mielessäsi jokin aiheidea, voimme etsiä siitä materiaalia arkistoistamme ja saisit etuajo-oikeuden hyödyntää tätä juuri sinun ideastasi tehtyä sisältöä omassa blogissasi.

Ja kenties tapaamalla ja juttelemalla keksimme jotain paljon hauskempia ja kiinnostavampia tapoja yhteistyöhön!

Kaikki sisältömme on tietenkin nytkin kenen tahansa käytettävissä ideointiin ja linkityksiin:

Kiinnostaako sinua muoti? Kenties juuri hulvaton ysäri? Inspiroituisitko syksyn 1996 muotinäytöksestä?

Vatevan muotinäytös 1996

Katso Elävässä arkistossa: Vatevan syysmuotinäytös 1996

Vai kaipaatko vintage-henkeä? Olisiko vuoden 1951 mannekiiniesitys sinun makuusi?

Muotinäytös 1951

Katso Elävässä arkistossa: Tyyliä ja kauneutta arkeen ja juhlaan

 

Pohditko ikuista rakkauden mysteeriä? Löytyisikö täältä vastaus?

Johanna (Kaarina Gould) ja Anttu (Kristo Salminen) Love Storyssä

Katso, mitä Elävästä arkistosta löytyy sanalla rakkaus


Haluatko hypätä oravanpyörästä?  Mutta mistä oikein hypätään ja minne?

Sairaanhoitaja jätti kaupunkielämän taakseen
Katso Elävässä arkistossa: Hyppyjä oravanpyörästä

Blogaatko äitiydestä? Miten äitiyttä on käsitelty mediassa?

Lapsi 1956

Katso, mitä Elävästä arkistosta löytyy hakusanalla äitiys

Sisustatko? Onko tyylisi kenties nousukautinen?

Vesisänky 80-luvun sisustusmessuilla

Katso Elävässä arkistossa: Vesisänky ja muita nousukauden mukavuuksia 80-luvun sisustusmessuilla


Kokkaatko? Onko Jaakko Kolmonen oppi-isäsi?

Jaakko Kolmonen Asia on pihvi -ohjelmassa 1972

Katso Elävässä arkistossa: Asia on pihvi -kokkiohjelman jaksoja


Askarteletko? Mitä sanot styroksitaulusta?

taulun askartelua stryroksista 1973
Katso Elävässä arkistossa Nikkari-ohjelman askarteluohjeet

Kirjoitatko kirjallisuudesta? Kiinnostavatko kirjailijoiden haastattelut?

Pirkko Saisio

Katso ja kuuntele Elävässä arkistossa: Kirjailijat äänessä


Matkustatko?  Virittäisivätkö vanhat matkailufilmit sinut nostalgiseen tunnelmaan?

Bulgarian aurinkorantaa 1963

Katso Elävässä arkistossa: Matkailun varhaiset vuosikymmenet

Vai eikö sinua kiinnosta mikään, mitä Elävästä arkistosta nykyisin löytyy? Mikä kiinnostaisi? Aiheita voit tulla myllyttämään kanssamme siis blogaajatapaamiseen, mutta ideoita ja toiveita voi kirjata nytkin vaikkapa tämän blogimerkinnän kommentteihin.  Sana on vapaa myös muille kuin blogaaville naisille!

11 kommenttia

Edelleen melko kapea lista naisten kiinnostuksen kohteiksi.
Sisutamista, askartelua, äitiyttä ja parisuhdetta.
Anteeksi, kaikella kunnioituksella, mutta voi itku.
Minua esim. henkilökohtaisesti kiinnostaa päivänpolitiikka, sosiaalipolitiikka, maailman nykytila, vanhat talot ja miljööt vs. uudet miljööt, rakentaminen. Olen kolmekymppinen kahden lapsen äiti. Ei pysty käsittämään, miten hapsuisina, pinnallisina shoppailusta innostuvina kanoina naisia... samalla kun yritetään laajentaa naisen kiinnostuksen kohteita "ripsiväreistä".

Olen täysin samaa mieltä Marin kanssa.

Niinpä ilmoitin itseni mukaan tapahtumaan. Pidän viestintäaiheista Ei oo totta -blogia, jonka lukijoissa on itse asiassa enemmän miehiä kuin naisia.

Pidän peukkuja itseni puolesta, että pääsen mukaan.

Mari ja Katleena, ovat tosiaan stereotypisiä nämä esimerkit. Myönnettäköön, että näiden aiheiden lista oli myös vähän provoa, mutta toisaalta noista aiheista moni myös blogaa. Mutta oikeasti ihanaa, että postaus saavutti heti blogaajia, joilla on sanansa sanottavana ja aiheita ehdotettavana. Helposti käy niin, että kun aletaan miettiä naisia kiinnostavia asioita, otetaan ohjenuoraksi se, mikä erottaisi naiset miehistä tai mikä oli sukupuolien roolijako vuosikymmeniä sitten. Siinä on sitten fläppitaulu täynnä ripsaria, kuukautisia, hiustenkihartimia, sukkahousuja, siivousniksejä ja reseptejä. Aiheet eivät välttämättä sivua jonkun naisen elämää lainkaan, toisen toisinaan, mutta ennen kaikkea elämä on kaikkea (muutakin)!

Että rispiväri se ensimmäisenä sitten tuli naisista mieleen. Olen pettynyt.

Sitäpaitsi olen pettynyt siihen, että teille vain helsinkiläiset bloggaavat naiset ovat kiinnostavia. Me muuthan nimittäin olemme töissä ja kaukana tuohon aikaan.

Ja kolmanneksi: me kaikki blogia kirjoittavat, niin naiset kuin miehetkin, olemme bloggaajia, emme blogaajia.

Ma, ripsarijutut olivat olevinaan ironisia. Ei näemmä oikein purrut. Mutta siis sitä tässä yritin sanoa, että naiset helposti laitetaan naiseuden muottiin ja nuo ripsivärikommentit tulivat eri yhteyksissä miesten suusta.

Yhteistyötä haluamme tehdä muidenkin kuin helsinkiläisten kanssa! Olemme järjestäneet tapaamisen Blogistania-tv-ohjelman infon yhteyteen, joka on Helsingissä, mutta tuo tapaaminen on vain alkusysäys yhteistyölle. Sitähän voi viritellä myös sähköpostitse tai voimme jutella vaikka puhelimessa. Jos yhteistyö sinua siis kiinnostaisi, vaikka tuohon blogitapaamiseen ei olisi mahdollista tullakaan, niin laita ihmeessä sähköpostia.

Vakavasti ja vallattomasti...

Ankkalandian uutisia...
http://jaanapaju.puheenvuoro.uusisuomi.fi/98114-ankkalinnan-uutisia

Haavi auki, jaanapaju.net

Näyttäisi siltä että 90-luvulla oli huomattavasti enemmän kangasta mallien päällä. Jotenkin on vähentyneet vaatteet vuosien saatossa paljon. <a href="http://josephineolivia.com/">jo</a>

Kiitos kommenteista ja hyvistä ideoista! Saimme postia upeilta erilaisista aiheista kirjoittavilta blogaajilta. Koska kiinnostuneita oli paljon, saimme sovittua, että paikalle pääsee yhdeksän Elävän arkiston kanssa yhteistyöstä innostunutta bloggaajaa. Teille jokaiselle olen lähettänyt sähköpostia aiheesta ja saatte vielä erillisen kutsun. Lisäksi olemme kirjoitelleet muiden kiinnostuneiden kanssa ja etsineet aiheita Elävän arkistosta blogeissa hyödynnettäväksi. Mutta ennen kaikkea, olemme saaneet jo nyt todella hyviä vinkkejä, toiveita ja näkökulmia siitä, miten voisimme tarjontaamme täydentää. Toivottavasti torstain tapaamisessa keksitään vielä jotain aivan uusia tapoja ideointiin ja yhteistyöhön! Jutellaan myös siitä, millä eri tavoin me Elävässä arkistossa voisimme tuoda teidän blogejanne esille. Kerrotaan kuulumisia torstain jälkeen!

Jo, näinpä ainakin naisten muodissa. Toisaalta kesämuodissa -94 nähdään miesten pakaroita läpinäkuultavalla mustalla verhottuna: http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/muodin_huikea_1990-luku_77585.html#media=77723

Minua kiinnostaisi tietää, mitä on tapahtunut tiukoille feministeille ja feminismille. Ja mitä feminismi sai aikaan suomalaisten naisten elämässä ja minne se nyt on mennyt. Samoin kiinnostavaa tuosta ajasta on se, miten naiset jakautuivat feminismin vastustajiin ja kannattajiin. Feminististä tuli haukkumasana eikä vain miesten suussa. Miksi näin. Kuitenkin on niin, että "tavis" naiset saivat ja saavat nauttia uskallikkojen rajojen ylityksistä pistämättä mitään likoon itse. Tuo dilemma on mielenkiintoinen.

Riimu, kiinnostavaa pohdintaa. Tasa-arvoa Suomessa -koosteestamme löytyy jonkin verran ohjelmanäytteitä aiheesta:
http://yle.fi/elavaarkisto/haku/#/toimituksen%20koostama/Tasa-arvo%20Suomessa

Feministisiä ohjelmia edustavat mm. Päivi Istalan 90-luvun Naisten tunti ja Anne Moilasen muutaman vuoden takainen Tulta munille! Lisäksi esillä on aikansa kuvaa naisen asemasta. Mutta täydennystä kaivattaisiin tosiaan esim. feminismi-sanan muuttumisesta haukkumasanaksi, eri leireistä ja uudemmasta keskustelusta. Täytyypä tutkailla, millaisia ohjelmia aiheesta löytyisi.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu