To 04.06.2009 @ 15:16Jukka Lindfors

Oikeasti turhimmat julkkikset

Mikseivät oikeasti turhimmat julkkikset pärjää Turhin julkkis -kisassa?

Turhin julkkis -kisan ongelma on, että sen voittajat eivät todellisuudessa yleensä ole turhia. No, okei, Rachel Kauppila vuonna 2007 oli aika hyvä, mutta mitä on sanottava Johanna Tukiaisesta, Susan Kurosesta, Matti Nykäsestä tai Linda Lampeniuksesta?

 

200 tekstiviestin nainen

Sekä Tukiainen että Kuronen aiheuttivat sisäpoliittisen skandaalin. Onko "turha" osuva sana sellaisista ihmisistä? Oikeastaan kyse ei olekaan heidän turhuudestaan, vaan siitä että heidän julkisuudessa olonsa rasittaa monia. Se on ihan eri asia.

 

Susan Ruusunen - Pääministerin morsian

Sen sijaan minusta Turhin julkkis -yhdistyksen pitäisi kunnioittaa niitä pitkän linjan puurtajia, jotka säännöllisin väliajoin onnistuvat putkahtamaan lehtien palstoille, vaikkei kukaan heitä muista eikä ole heistä millään tavoin kiinnostunut.

Ajattelen nyt lähinnä Tauskia. Tauski teki 90-luvulla hittejä, mutta sen jälkeen eläneet tuntevat hänet vain avioliitosta Virpi Kätkän kanssa. Tämä vastaavasti tunnetaan avioliitostaan Tauskin kanssa.

 

Tauski: Lauluni sinulle

Tauskista tulee mieleen lähinnä uusien kampausten toiveikas kokeilu. Hämmästyin huomatessani, että on olemassa peräti kaksi "Tauskin parhaat" -nimistä kokoelmaa. Laajan tuotannon helmet eivät siis ole mahtuneet yhdelle levylle.

Tauski ei ole yksin. Mieleen tulevat myös Marjorie ja Kojo. Kojon puoleen käännytään kiertokyselyjä tehtäessä vanhasta muistista, koska hän oli julkisuudessa vielä 25 vuotta sitten. Marjorie tekee aina läpimurtoa, silloin kun ei ole tekemässä comebackia.

Ja sitten on vielä Anne Hedman, jonka ammatista ja varsinaisista tekemisistä ei ainoallakaan ihmisellä ole mitään tietoa, mutta joka parin kuukauden välein avautuu lehtien palstoilla jostakin asiasta. Se on hienoa. 

Hänenkään pyrintöjään ei ole silti ikinä kunnioitettu Turhimman julkkiksen tittelillä. Se on niin väärin.

 

Julkisuuskärpäsen puremat

 

Turhat julkkikset ry:n -sivusto

 

 

2 kommenttia

Kojon kyllä lukisin kuuluvan euroviisuhistoriaan.

Mutta Tauskista ja Anne Hedmanista olen samaa mieltä. Tosin turhan julkisuuden lisäksi myös rasittavuus kuvaa tuntojani heidän julkisuudessa olostaan.

Viime aikoina ihmetystä on aiheuttanut myös Rakel Liekki. En kylläkään väitä, että hän olisi turha tai kovinkaan usein edes rasittava. Mutta näemmä nykyään häntä tulee kutsua tittelillä taiteilija, eikä kenenkään pitäisi muistaa, että oikeasti muistaa Rakel Liekin MoonTv:stä aikuisviihdetaitelijana, ei siis pelkkänä taiteilijana tai kuvataiteilijana. Ja vaikka sitten muistaisi, että Liekki on nykyään pelkkä taitelija, niin kukaan ei tunne hänen nykyistä taidettaan, mutta moni muistaa välähdyksiä aikuisviihdeajoilta.

Ja muuten männä vuosina usein turhimmaksi julkkikseksi äänestetty Lilli Suomalainen (nyk. Earl) kertoi erään naistenlehden kissanristiäisosuuden kuvatekstissä, että radiotyö kiinnostaisi. Saattaa siis olla, että Lilli on turhin julkkis listalla jälleen läpimurron partaallaa tai tekemässä comebackiä.

Kaikki eivät ole turhia. Itse olen paneutunut enemmän musiikillisiin ansioihin kuin avioliittoihin.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu