Ke 26.03.2008 @ 14:22admin

Läskit laihdutusleikkaukseen!

Huimat summat yhteiskunnan (ja yksityisten ihmisten) rahaa säästyisi, jos kaikki läskit saataisiin laihdutusleikkaukseen.  Koska laihdutusleikkauksen raja kulkee painoindeksi 40:ssä, niin voitaisiin myös ajatella, että tämän strategisen rajan ylittäjät velvoitettaisiin laihdutusleikkaukseen. Kieltäytyjille mätkähtäisi läskisakko.
 

Laihdutusleikkaus: yle.fi/elavaarkisto/
 
Näin ajattelin aloittaa räväkän blogin laihdutusleikkausten tarpeellisuudesta. Tällainen alku olisi kuitenkin ärsyttävä ja paljastaisi heti, että olen normaalipainoinen terveysterroristi.
 
Laihdutusleikkaus on kuitenkin tullut yhdeksi ratkaisuksi, niissä tapauksissa, kun painoa ei millään keinoin saa laskemaan ja terveys on vakavasti vaarantunut. Ennen leikkausta ihmiset ovat yleensä yrittäneet mitä moninaisimpia laihdutuskuureja. Niiden ongelma vain tahtoo olla se, että paino kyllä putoaa ainakin jonkin verran, mutta pomppaa sitten taas takaisin vähintäänkin samoihin lukemiin.
 

Paksu juttu:  yle.fi/elavaarkisto/
 
Nyt en voi enää pidätellä sisäistä terveysterroristiani... oikeasti lihavuus, johtuu ihmisten itsekurin puutteesta. Paino pysyy varmasti aisoissa, kun liikkuu kohtuullisesti ja syö normaalisti. Mitään laihdutuskuureja ei tarvita. Nykyihminen vain haluaa kaiken ja vähän enemmän -> Supersize me.
 

Herkullista lihavuutta: yle.fi/elavaarkisto/
 
Tulin pari viikkoa sitten New Yorkista. Paikallinen lehti kertoi kuinka urheiluotteluihin houkutellaan katsojia tarjoamalla ns. eat-all-seat -istumapaikkoja. Näillä paikoilla voi syödä ja juoda niin paljon kuin haluaa koko ottelun ajan. Lehti myös listasi otteluissa syödyn keskivertoannoksen, johon kuului mm. kolme hampurilaista, muutama hot-dog, pari superkokoista annosta ranskalaisia perunoita, muutama big size -kokoinen muki cokista, parikymmentä kananugettia, pari pussia popcornia ja muutama kipollinen jätskiä jälkiruuaksi.
 
Bon apetit!
 
Kohtuullisen elämän puolesta Seija 
 
 Elävän arkiston blogi:
 

blogit.yle.fi/elavaarkisto
 

2 kommenttia

Olet siis valmis silpomaan lähimmäisiäsi koska et kestä katsoa rumia läskejä? Uskomatonta että tuommoisesta on otsaa vääntää blogi.

Olen kanssasi samaa mieltä. On uskomatonta vääntää blogi siitä miten ihmisten pitäisi olla jotenkin normipainoisia. Minun tehtävä olisikin tässä selittää, miksi kuitenkin tarkoitin vain hyvää eli että ihmiset olisivat terveitä. Mutta näinhän se ei mene.

Yhteiskunta on yhä tiukemmin luomassa normaalisuuden rajoja. Esko Aho jo lanseerasi ajatuksen, että jokainen maksaa itse omat elintapasairautensa. Tämän jälkeen on tullut tupakointikiellot, jotka on viety jo ihmisten yksityiskoteihin eli parvekkeille.

Minä olen elämäni aikana törmännyt moneen outoon normiin. Usein en ole aluksi edes ymmärtänyt, että rikon jotain normia. Odottaessani esikoistamme minun tuli selvittää ruokatottumukseni. Kerroin, että olen juuri syönyt kymmenen suolakurkkua, kun pidän suolakurkuista.

Terveydenhoitaja katsoi minua kauhistuneena ja kaivoi verenpainemittarin esille. Olin kuulema vaarantanut syntymättömän lapsen hengen. Opin, että kymmenen suolakurkkua on liikaa. Itse asiassa yksikin suolakurkku on liikaa ja, kun kävimme ruokavalioni läpi, niin siinä oli kaikki vähän liikaa.

Kun lapsi syntyi, niin opin, että lapsella on yksi karkkipäivä viikossa ja se on lauantaina.

Välillä kohtuuton kohtuullisuuden ystävä Seija

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu