Kuinka teitä on petetty?

Ostin sukset Kuopion torilta ja maksoin 160 markkoo. Poika kerran kävi kettujahissa ja sukset meni pulloks, että niillä ei voi ennee hiihtee...

Näin savolaismies kuvailee Karpon-ohjelmassa erittäin ikävää, häneen kohdistunutta pettymystä. Pystyn kuntohiihtäjänä eläytymään vahvasti tämän savolaismiehen kokemaan pettymykseen/vääryyteen. Kalliit sukset välittömästi hiihtokelvottomana :(

Kun ihmisen elämää tarkastelee Karpo-perspektiivistä, niin elämä on pettymysten ketju. Kattilasarjassa onkin mainostetun neljäntoista osan sijaan kolmetoista. Torilta ostetut istuinsuojat eivät olekaan kuvanmukaiset, vaan paljastuvatkin muotoilemattomiksi. Syöpäkroonikko tilaa Helsingin sanomien ilmoituksen perusteella yrtti- ja rohdoskirjan, joka onkin vihkonen eikä mikään kirja!

 

Karpo ja kumppanit kuluttajan asialla
 

Pettymysten määrä on rajaton ja erityisen väärältä tuntuu se, että pettymyksistä on vaikea valittaa. Savolaismies jää yksin pulloksi menneiden suksien kanssa ja syöpäkroonikko jää pettyneenä selailemaan yrtti- ja rohtovihkosta, jonka piti olla kirja.

Tähän pettymysten saumaan Karpo tarjosi loistavan kanavan. Pettymysten kokija ei ollutkaan enää ohjelman jälkeen tuntematon mies Savosta, vaan "se" savolaismies, joka oli kokenut suuren pettymyksen suksikaupassa. Pettymyksiä kokeneiden hiihtäjien edustaja, siis eräänlainen pettymysten asiantuntija.

Savolaismieheen voidaan suksiin liittyvissä pettymys-keskusteluissa viitata myöhemminkin. "Olikos ne savolaismiehen sukset ostettu markkinoilta... Kuopista?" Ei voi enää luottaa markkinamyyjiinkään.

Erityisen hankalaa oikeutta on hakea hiemankin "aineettomammissa" tapauksissa. Kansanradio on ansiokkaasti käsitellyt myös tämän lajin pettymyksiä. Minne voisi valittaa esimerkiksi siitä, että puhutaan vääristä asioista? Kun esimerkiksi soitellaan, että eks ole vielä saanu ja oleksä vielä kotona? Kun näiden väärien kysymysten sijaan pitäisi puhua jostain oikeammasta.

 

Kansanradio

Kansanradio on osoittanut, että pettymys on itseään ruokkiva, hallitsematon voima. Kun Kansansanradio lähti kansalaisten pariin puhuttamaan heitä pettymyksistä, niin syntyi vääryys. Kuuntelijoiden keskuudessa heräsi perusteltu kysymys: Mitä tämä maksaa? (Ja kuka joutuu maksumieheksi?)

2 kommenttia

"Kun ihmisen elämää tarkastelee Karpo-perspektiivistä, niin elämä on pettymysten ketju." Hieno huomio!

Tosi hauska blogi!

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu