Ma 16.06.2008 @ 17:45admin

Katso mitä naapurisi katsoo

Me voimme nyt  Elävässä arkistossa paljastaa mitä naapurisi oikeasti katsoo (ja kuuntelee).  Moni suomalainen kertoo gallupeissa katsovansa uutisia, dokumentteja ja luonto-ohjelmia. Tämä on kuitenkin vain osatotuus.
 
Naapurisi todellakin katsoo dokumentin, jos siinä on sokea 90-vuotias kalastaja.
 
Johan on Venninen
 
Tai vanhoillislestadiolainen perhe ( isä, äiti ja noin 10 lasta).
 

Ainoa oikea Jumala
 
Elävässä arkistossa dokumenttien laajasta kirjosta nämä kaksi ovat saavuttaneet kestosuosikin aseman. Netin keskustelupalstoilta olemme saaneet selville, että 90-vuotias kalastaja Venninen on ennen kaikkea nuorten suosiossa.
Entiset lapset (nyk. n. 30v.)  ovat ottaneet omakseen myös 80-luvun nuorten draamat. Siksi naapurisi AMK-opiskelija avaa iltapuhteena läppärinsä ja käynnistää jälleen kerran Susikoira Roin seikkailut.
 
 

 
  Susikoira Roi
 
Samainen naapurisi kutsuu perjantai-illan viettoon joukon kavereitaan ja napsauttaa tapansa mukaan päälle Gregoriuksen NMKY:n. Kansainvälisen kestosuosikin, joka kipusi myös YouTuben suosituimmaksi videoksi 24. elokuuta 2007.
 
  
Gregorius: NMKY
 
Kun vauhdikas musiikkiesitys on päättynyt, niin kaverit istuvat rinkiin ja aloittavat jo perinteeksi muodostuneen  Jopet kerhon tapaamisen, Öhö, öhö...  
 
 

Puhutaan Jopea
 
 
Olet varmaankin miettinyt mitä ulkomaille jo vuosia sitten muuttanut naapurisi seuraa. "Oispa joulu ainainen",  hän hyräilee ja yhdistää kannettavan tietokoneensa langattomaan verkkoon aurinkorannikon suomalaiskylässä. Ulkona ilma lähentelee hellelukemia, kun mieli palaa Suomeen. Töölöön koulun oppilaat esittävät jälleen kerran jouluevankeliumin ja ne ihanimmat joululaulut. 
 

  Koulussa on joulu 
 
 
Kaikista Elävän arkiston jouluohjelmista vain Koulussa on joulu pysyy koko vuoden suosituimpien ohjelmien joukossa. 
 
 
Me siis tiedämme mitä naapurisi katsoo, mutta me tiedämme myös mitä sinä katsot. Kun Ilkka Kanervan ajojahti oli kiihkeimmillään, niin halusit nähdä kuinka Kanerva vakuuttaa kolmesti, että hän ei ole koskaan valehdellut.
 
 

Oletko valehdellut, Ilkka Kanerva?
 
 
Etkä totta vie ollut ainoa, joka halusi kuulla tämä totuuden.  Viime aikoina olet hieman huolestuneena seurannut Suomen taloudellista tilannetta. Ehkäpä juuri sen takia sinä ja naapurisi olette halunneet heittäytyä mustan huumorin vietäväksi. Sitä ovat kesäkuun alusta lähtien tarjoneet Elävässä arkistossa Siivottoman jutun työttömät kaverukset.
 
 

 
Siivoton juttu
 
Terveisin: Elävän arkiston Suosituimmat -osion työntekijä Seija Aunila  
 
 
 
 
Elävän arkiston blogi
 

1 kommentti

Joskus vanhemmat katsovat samoja ohjelmia kuin minä, mutteivät usein. Itse katson vielä lastenkin ohjelmia, koska olen lapsenmielinen aikuinen.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu