To 02.10.2008 @ 10:10admin

Ei lesboja Lappiin

Johanna Korhonen sai ehkä Suomen nopeimmat potkut. Hänet erotettiin Lapin Kansan päätoimittajan virasta ennen kuin hän ehti sitä aloittaakaan.
 
Korhosen mukaan syy on se, että hän elää parisuhteessa naisen kanssa. Homotuttavani - journalisti hänkin - päätti heti hakea vapaaksi jäänyttä paikkaa: hänellä ei olisi esteitä, koska hänpä asuukin miehen kanssa.
 
 
Johanna Korhoselle potkut Lapin Kansasta

 
 
Alma Median omistamalla Lapin Kansalla on ehkä huonoja kokemuksia aikaisemmista naisen kanssa eläneistä päätoimittajista.
 
Tuttu tilanne vanhoista pilakuvista ja filmifarsseista: pomon vaimo ottaa komennon myös työpaikalla, panee virkailijat kanniskelemaan begonia- ja yucca-ruukkuja nurkasta toiseen ja vaihdattaa joka huoneeseen kukkaverhot.
 
Jo naisellisesta Alma Media –nimestä tulee mieleen traumaattinen suhde tyrannimaiseen kaulimenheiluttajaan.
 
Noh, Korhosen virhe on tietysti se, että hän itse on nainen, jolla on parisuhde toiseen samanlaiseen. Hesarin haastattelema rovaniemeläismies tiivisti asian jämäkästi: ”Hyvä että erotettiin. Eihän siitä mitään tule, että jos asuu naisen kanssa.”
 
Toteamus herättää villejä mielikuvia. Täyttäisivätkö Korhonen ja hänen hengenheimolaisensa maalaisliiton 80 vuotta sitten perustaman perinteikkään aviisin nyt lesbouutisillaan, lesbokuvillaan, lesbopääkirjoituksillaan, lesbosääennusteillaan ja lesbo-ohjelmatiedoillaan?
 
Korhonen synnytti luottamuspulan työnantajan ja itsensä välillä, kun ei ilmoittanut työhaastattelussa luottamuksellisesti, että ”muuten hei kundit, ihan näin meidän kesken, mä olen sitten lepso”.
 
Tapanahan on, että kaikki Lapin Kansan päätoimittajaehdokkaat kertovat avoimesti kaikista niistä siviiliasioistaan, joilla voi olla vaikutusta viranhoitoon: maistuuko hapan hyvin, viehättävätkö sidontaleikit, tuleeko työn lomassa tiirattua nettipornoa, onko vaimoa tapana pahoinpidellä, onko riippumaton oikeaan suuntaan, palvooko Buddhaa, kuuluuko rotareihin?
 
On selvää, että luottamus meni: nelikymppiseksi hyvin säilynyt, vielä sirkeän näköinen mimmi paljastuukin lesboksi. Mihinkään ei voi luottaa!
 
Rehtien Lapin miesten maakunnan äänenkannattaja ei kaipaa kieroja Etelän lepakkoja.
 
Olen seurannut Korhosen kirjoittelua aikanaan Hesarissa ja parin viime vuoden ajan Journalistissa. En ole ollut koskaan selvillä hänen sukupuolisesta suuntautumisestaan.
 
Olen vain pitänyt häntä hyvänä ja terävänä kolumnistina, jolla tosin joskus on taipumusta esiintyä vähän liian nokkelana besserwisserinä. Mutta tähän tuomioon tuskin voi luottaa: elän itsekin nimittäin parisuhteessa naisen kanssa.
 
Jukka Lindfors, Elävän arkiston toimittaja
 
 
blogit.yle.fi/elavaarkisto
  

8 kommenttia

Lesbous ei ole sen ihmeellisempi kuin homouskaan, mutta työelämästä se täytyy pitää erossa.

Täytyykö heterous pitää työelämästä erossa?

Heterous on normaalia, miksi sitä ei voi pitää?

jos joku tavallinen pulliainen potkittais töistä se olisi ok kukaan ei sanoisi mitään. mutta lesbo tai homo, heti ollaan ärhäkkänä koska niitähän pitää olla nykyisin joka ohjelmassa . en ymmärrä tätä ?? pysykööt kaikki omissa karsinoissaan.

En keksi kovinkaan montaa ammattia, missä on merkitystä sillä, mitä haluaa tehdä sängyssä, missä asusteissa ja kenen kanssa..

Mitähän ´`suuntausta`` Korhonen oikein edustaa?
Koettakaa nyt ymmärtää, että Helsinkiläisten oudot elämämisenmuodot ei sovi Lappiin.

Ainakin etelässä osataan kirjoittaa oikein...

Suomalaisenemmistön mielestä kaikki kukat saavat kukkia miltei jokaisessa ammattiryhmässä. Eniten mielipiteitä jakaa presidentin ja papin julkihomous tai -lesbous. Sen sijaan julkilesbo päätoimittaja kelpaisi varsinkin Lapin läänissä.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan lesbopäätoimittajan hyväksyisi Lapin läänissä 93 prosenttia gallupiin vastanneista. Koko maassa hyväksyviä on 85 prosenttia kansasta.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu