To 19.10.2006 @ 13:38admin

Elävä arkisto kirjamessuilla ja muuta uutta

Elävä arkisto osallistuu Helsingin kirjamessuille 26.-29.10. Päivystämme nettipisteellä Yleisradion osastolla 6f41, joka päivä. Esittelemme sisältöjä ja kerromme Elävän arkiston toiminnasta. Tule tutustumaan sisältöihin ja tekijöihin, tule kertomaan ajatuksia ja kysymään mahdollisesti mieltäsi askarruttavia asioita. Elävän arkiston toimittajat ja Mirja Pyykkö ovat haastateltavina Yleisradio ohjelmalavalla torstaina 15.00 - 15.30 ja sunnuntaina 15.30-16.00.

Torstaina 26.10. Elävän arkiston nettiradiossa ovat äänessä kirjailijat ja kirjallisuudentutkijat

Teemapäivän ohjelmisto tarjoaa kirjailijahaastattelujen lisäksi näkökulmaa suomalaisen kirjallisuuden historiaan radiodokumenttien ja -keskustelujen kautta. Ohjelmat ovat vuosilta 1938 - 2001.

Elävä arkisto valmistautuu sekä vaaleihin että jouluun

Kokoamme Elävään arkistoon tällä hetkellä teemaa käänteentekevistä eduskuntavaaleista. Pääset näkemään ohjelmia esimerkiksi Vennamon valtaan noususta, pankkikriisistä ja Jäätteenmäen erosta.

Joulun suunnittelunkin olemme jo aloittaneet. Yleisradiossa on paljon erilaisia jouluohjelmia joulukirkosta jouluaskarteluun ja jouluruuista sota-ajan jouluun. Myös joulukalenterien ainakin osittaista julkaisumahdollisuutta tutkimme tällä hetkellä.

Nyt kysymys kuuluukin, mitä sinä haluaisit nähdä ja kuulla jouluna Elävästä arkistosta?

Sähköpostia olemme saaneet todella paljon. Kiitos siitä kaikille! Pyrimme vastaamaan mahdollisimman monelle. Toteutamme myös yleisön ohjelmatoiveita tasaiseen tahtiin. Valitettavasti kaikkia toiveita emme kuitenkaan pääse toteuttamaan. Tällaisia ovat esimerkiksi ohjelmat joissa on näyteltyjä osuuksia kuten kuunnelmat sekä musiikkia sisältävät ohjelmat.

Seija Aunila
tuottaja-toimittaja

4 kommenttia

Jouluna haluaisin joululahjaksi nähdä ne Jatkoajat, joita ei ole vielä julkaistu.
Lisäksi Hannu Taanila kuuluu ehdottomasti jouluun: Niin radion kuin televisionkin puolella.

Vielä haluaisin jouluna jotakin oikein kesäistä ohjelmaa, esim. Suomen juhannuksesta.

Nämä toisivat joulumieltä.

Niitä ihania vanhoja joulukaenteriohjelmia olis mukava nähdä arkistossa, niistä syntyy se joulun odotus, histamiinit ym. ovat niin nostalgisia...

Taanilalta löytyy varsinkin radio-ohjelmia, mutta myös tv-ohjelmia. Esimakua saa mm. Taanilan Puhemylly -ohjelmista.
http://www.yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=67

Lupaamme sinulle joululahjaksi lisää Taanilaa Elävään arkistoon.

Jatkoaikoja meiltä on pyydetty kokoajan lisää. Jatkoajat jotka on arkistoitu, on kuitenkin jo julkaistu Elävässä arkistossa. Valitettavasti aiempina vuosia, vain pieni osa ohjelmista arkistoitiin.

Mirja Pyykkö on kertonut kuinka jokaiselle toimittajalle sanottiin vuoden lopussa, että hän saa valita kaksi vuoden aikana lähetettyä ohjelmaa, jotka arkistoidaan. Vähintään yhtä ikävästi kävi viihteelle.

Joulukalentereissa on sellainen "tekijänoikeusongelma", että näyttelijäliiton kanssa ei ole olemassa sopimusta, jonka pohjalta voisimme julkaista ohjelmat nettiin. Samainen rajoitus koskee myös animaatioita ja musiikkia. Tämän takia perkaamme vanhoista joulukalentereita sellaisia, joihin nämä nettijulkaisuoikeudet on.

Neuvotteluja tekijänoikeusjärjestöjen kanssa käydään, joten tulevaisuudessa uskomme, että pystymme julkaisemaan Elävään arkistoon myös tällä hetkellä ongelmallisia ohjelmia.

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu