To 21.09.2006 @ 15:13admin

Elävän arkiston ohjelmatoiveista

Elävään arkistoon on tullut paljon ohjelmatoiveita. Erityisen kysyttyjä ovat olleet lastenohjelmat, urheilu ja viihde. Usein toiveeseen liittyy oma henkilökohtainen muisto. Varsinkin omaa lapsuutta ja sen aikaista ajankuvaa halutaan jakaa omien lasten ja jopa lastenlasten kanssa. Pyrimme täyttämään toiveita mahdollisuuksien mukaan.

Tekijänoikeussyistä kuitenkin esimerkiksi Lasse Pöystin Iltasatua tai Rölliä emme pysty tarjoamaan. Sama koskee muitakin ohjelmia, joissa on näyttelijöitä tai musiikkia. Suosikkilastenohjelmista pyrimme löytämään kohtia, joita voimme julkaista. Tällaista herkkua löytyy lisää vielä muun muassa Arja-tädistä ja Nopasta.

Kokonaistilanne paranee huomattavasti vuoden vaihteessa. Yle avaa silloin verkkokaupan, josta voi maksua vastaan ladata katseltavaksi suosikkiohjelmiaan. Jos haluat tiedustella mahdollisuutta YLEn aineistojen ostamisesta cd- tai dvd-tallenteina ennen vuoden vaihteen avausta niin, voit vierailla Ylen tallennepalvelun sivuilla.

YLE:n tallennemyynti

Radio-ohjelmien ostamisesta ja lainaamisesta saat tietoa YLE Radio 1:n sivulta.

YLE Radio 1 - Radio-ohjelmien ostamisesta ja lainaamisesta

Oma toivelajinsa ovat ohjelmat, joissa ihmiset ovat itse esiintyneet. Tämä toiveiden tynnyri on niin suuri, että poimimme levitykseen ne ohjelmat, joilla on laajempaa kiinnostusta tai jotka ovat helposti toteutettavissa. Ohjelmiin liittyvät muistot ovat erityisen arvokkaita. Kuulisimme niitä mielellään lisää joko sähköpostissa tai täällä Elävän arkiston blogissa, jolloin muutkin voivat osallistua muisteluun.

Seija Aunila, tuottaja-toimittaja

10 kommenttia

ois kiva nähdä gösta sundqvistin muisto konsertti mikä tuli múistaakseen 2 kanavalta,jos ette laita sitä tänne arkistoon niin näyttäkää se ees uusintana tv:stä kun göstan kuolemasta on kulunu 5 tai 10 vuotta..jaksan kyllä odottaa

Näin ohjelmasta vain osan.
Tuleekohan uusintana lähiaikoina, vai oisko mahdollista nähdä se täällä arkistossa?

Toive olisi nähdä edes jotain ruotsinkielisen tv-toimituksen sarjasta Parempia aikoja odotellessa - i väntan på bättre tider elävässä arkistossa tai uusintana koko sarja televisiosta. Juontajina ja esiintyjinäkin siinä samalla olivat Birgitta Ulfsson, Lasse Pöysti ja myöhemmin myös Tom Pöysti. Kovin laaja kirjo tuntui iskelmistä löytyvän.

Enemmän kuin mahtavaa olisi nähdä Michael Jacksonin Suomen konsertti vuodelta 1997. En voi sanoin kuvailla miten harmittaa kun en koskaan nähnyt häntä todellisuudessa. Minusta olisi ihana-asia jos yle ottaisi tämän toiveen vakavasti, koska maailma on menettänyt suuren artistin ja esiintyjälegendan, lisäksi suruni on pohjaton hänen poismenonsa vuoksi. Ehdottomasti haluaisin nähdä tämän konsertin yhden kerran elämässäni vaikkakin sitten televisio-taltiointina.

Kiitos!

Hei, voiko siis tämän kautta toivoa esimerkiksi jotain sarjaa uusittavaksi? Ystävättäreni toivoi Mummo -sarjan uusintoja ja lupauduin viemään tietoa eteenpäin. Kiitos!

Ois kiva saada uusintana Kalle Päätalon filmit:
Elämän Vonkamies & Nuoruuteni Savotat, joko sarjana tai elokuvana. Jos sarjana, niin samaan aikaan kun Metsolat näkyi, mutta sunnuntai iltaisin. Kiitos!

Tervehdys YLE!

Teidän kanaviltanne on vuosia sitten tullut italianen elokuva "Mafian Uhri", "Mimi de Metallurcigo", "The seduction of Mimi" vuodelta 1972. Onkohan sitä tulossa esitykseen uudelleen tai voisiko sitä toivoa esitettäväksi uudelleen? T: matti.pentikainen@evl.fi

Milloinkas voisi nähdä "Siunattu hulluus"- elokuvan/sarjan?

70-luvulla tuli ohjelmia sellaisen otsakkeen alla kuin "Aitiopaikka". Siinä tuli hyvin tehtyjä näytelmiä. Voisiko näistä jotain saada uusintana.

voisitteko laittaa partasen uusintana.se on ihan ykkönen :)

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu