To 08.04.2010 @ 12:34Seija Aunila

Nokkahuilu ja muita väärinkäsityksiä

Minä soitin pienenä nokkahuilua, kuten varmaan kaikki muutkin. Minun kohdallani se oli kuitenkin väärinkäsitys.


Yleisökilpailun voitti Näin soitat nokkahuilua –ohjelma. Julkaisin sen Elävän arkiston facebook-sivulle ja ohjelma kirvoittikin paljon muistoja. Yllättävän paljon ”nokkis” oli aiheuttanut traumoja pienille pillipiipareille.

Näin soitat nokkahuilua

Minulle ”nokkis” ei ollut vielä ehtinyt tuottaa traumoja, koska emme olleet vielä päässeet nokkahuiluun koulun musiikkitunnilla. Melodika oli sen sijaan minulle tuttu soitin. Olin saanut sen joululahjaksi. Tykkäsin paljon melodikan soitosta, vaikka en osannutkaan soittaa. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä nokkahuilun-soittotunneille, niin olin aivan innoissani. Jostain syystä luulin, että joululahjani nimi oli nokkahuilu.


Kun sitten menin ensimmäiselle tunnille, niin pettymys oli valtaisa. Ihanan melodikan sijaan meille jaettiinkin puiset pillit, joissa oli reikiä. En koskaan oppinut peittämään nokkahuilun reikiä oikein.


Kuinkahan moni elämänvalinta perustuukaan väärinkäsitykseen? Sisareni piti keskikoulun alussa valita alkaako hän lukea pitkää saksaa vai venäjää. Sisarellani oli heti vakaa mielipide asiasta, totta kai hän valitsee venäjän. Niin hän myös teki.

Kun sitten äitini kanssa kysyimme miksi juuri venäjä, niin sisareni sanoi, että hän osaa jo sitä. Ihmetyksemme oli suuri, koska sisareni tuskin oli kuullut venäjää missään. Niinpä pyysimme, että hän sanoisi jotain venäjäksi. Sisareni sanoi ylpeänä: ”Kelo on kaksteist kolmekymment.”

Eestin reklamitelevisio tiedottaa

Kotonamme näkyi Viron tv ja sisareni luuli, viro on venäjää. Sisareni pettymys oli aikamoinen kun hän ymmärsi käsittäneensä väärin. ”Helpon” viron sijaan edessä olikin aivan uusi kieli ja uudet aakkoset.

Mutta palataan vielä nokkahuilun soittoon. Itse asiassa Näin soitat nokkahuilua –ohjelmaakaan ei olisi Elävässä arkistossa ellen minä olisi käsittänyt väärin. Samainen ohjelma oli jo aiemmin ollut viikkoäänestyksessä, mutta se ei voittanut. Koska kyseisen ohjelman tiedot olivat pöydälläni, niin käsitin että ohjelma ei ole ollut vielä viikkoäänestyksessä. Niinpä sitten laitoin ohjelman äänestykseen ja se voitti. kiitos väärinkäsityksen, että saamme nyt nauttia nokkahuilun soitonopetuksesta.

1 kommentti

ihan paska soitin älä osta

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu