Ti 26.08.2008 @ 16:17admin

Kadonneiden mysteerit Elävään arkistoon

Olemme alkaneet työstää Kadonneet-sarjaa Elävään arkistoon. Ensimmäisenä julkaisimme 16-vuotiaan koripallotyttö Raisa Räisäsen tapauksen. Raisa katosi ravintolaillan jälkeen Tampereella 16 lokakuuta 1999.
 
Kaiken piti olla kunnossa. Raisa pelasi koripallo-ottelun lokakuisena iltana. Tyttö oli kentän paras pelaaja. Hän teki joukkoeelle 20 pistettä. Juhlaan oli siis aihetta. Koska tyttö oli alaikäinen, niin hän meni ravintolaan lainatuilla henkilöllisyyspapereilla.
 
Ravintolaillan päätyttyä. Raisa jää Tampereen Hämeenkadulle yittäen saada kyytiä poikaystävänsä luo kotibileisiin. Tähän päättyvät tiedot Raisasta. Kännykkä hiljenee illalla klo 22.18.
 
Kadonneet-sarja tutkii Suomessa kadonneiden kohtaloa. Ohjelmassa käydään läpi eri tutkintalinjat. Murhakaan ei ole poissuljettu. Yhteistä kaikille näille tapauksille on se, että katoaminen ei ole ratkennut. Omaisille tilanne on järkyttävä. Miten surra ihmistä jonka kohtalo on hämärän peitossa?
 

Kadonneet: Koripallotytön katoaminen
 
Haluatko kommentoida tai tuoda omia huomiotasi kadonneiden tapauksiiin?
 
terveisin: Seija Aunila
 
 
blogit.yle.fi/elavaarkisto
  

14 kommenttia

On sekä ikävää että hurjaa, kun joku katoaa jäljettömiin eikä palaakaan sinne, mistä on tullut.

Elävään arkistoon on nyt tullut lisää rikosjuttuja, ennestäänkin löytyy joitain uutisia. Saman aihepiirin juttuja on kuitenkin hieman hankala löytää. Voisiko olla jokin otsikko Poliisi ja rikokset tms. jonka alle koottaisiin kaikki saman aiheen videot.

Kyllä näin on tarkoitus tehdä. Nyt kun ohjelmia tehdään enemmänkin, niin muodostamme rikoksille oman alagenrensä. Tänne tulee yhdeksi teemaksi mm. Poliisi-tv.

Terveisin
Seija

"Kadonneet" on sekä mielenkiintoinen että hyödyllinen. Toivottavasti laitatte paljon jaksoja, erityisesti niistä kadonneista, joiden kuolemasta ei ole vielä niin pitkää aikaa, etteikö toivonkipinää olisi. Valitettavasti tälläiset tapahtumat tuntuvat ajankohtaisilta kun väkivaltakin lisääntyy ja raaistuu.

Olet aivan oikeassa. Toivottavasti näiden ohjelmien kautta poliisi saisi lisää vinkkejä tapausten selvittämiseen.

Seuraavaksi julkaisemme 27-vuotiaan pienen tytön isän Jari Pesosen tapauksen. Ohjelma kulkee nimella "Anteeksi rakas".

Eilen julkasimme Ismo Kumpulaisen tapauksen. Ystävykset Ismo ja Esa palaavat vuoden 2000 Ruotsin rallista Riihimäelle. Miehet päättävät saunoa autopajaan rakennetussa saunassa turneen pölyt pois.

Sauna lämpiää ja Esa lähtee löylyihin Ismon jäädessä tallin puolelle. Tovin yksin saunottuaan hän huutaa Ismoa seurakseen mutta mies ei vastaa. Lopulta Esa poistuu lauteilta etsimään kaveriaan, mutta Ismo on kadonnut. Jäljelle jäi vain saunakassi.

Katso ohjelma: <a href="http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=103&t=706&a=5963">Kadonneet: Pikataival</a>

terveisin
Seija

Aivan loisto homma että kadonneet jaksoja voi katsella täältä. Kuinka paljon jaksoja on tulossa? Voisiko tulevaisuudessa sarjan, Murha ei vanhene koskaan jaksojakin saada tänne?

Wilbu 25

Murha ei vanhene koskaan -sarjan kanssa meillä on sellainen ongelma, että lähes koko sarjan läpi kuuluu tallennemusiikki/levymusiikki. Tallennemusiikin oikeuksien ostaminen Elävään arkistoon ja YLEn nettiin yleensäkin maksaa maltaita. Siksi emme oikein pysty julkaisemaan näitä musa pitoisi ohjelmia, vaikka ne niillä muuten olisikin nettioikeudet.

Kadonneet-sarjaan musiikki on äänitetty erikseen, joten se ei tuota ongelmia.

Seuraavaksi Elävään arkistoon on tulossa Raija Juutilaisen tapaus.

terveisin
Seija

Kiitokset tuosta Kadonneet-sarjan laittamisesta Elävään arkistoon. Sellaista kysyttävää olisi Aunilalle Hilkka Laitisen tapauksesta, että tuleeko tapauksen toinenkin osa vielä tänne arkistoon? Hilkan tapaushan oli poikkeuksellisesti 2-osainen.

Ensimmäisestä osasta onkin jo tullut kyselyjä nyt varsinkin, kun Laitisen tapaus on ajankohtainen. Julakisemme myös ensimmäisen osan.

Näiden kahden tytön katoamiset on kauheimmat, koska tytöt oli niin nuoria ja aikuisuuden kynnyksellä:S

Erittäin hienoa että Kadonneita voi nyt katsoa myös jälkeenpäin. Sarja on hyvin tehty ja mielenkiintoinen. Eli suuret kiitokset Ylen arkistolle.

Olisko mahdollista saada arkistoon myös Rikostarinoita Suomesta sarjaa?

Selvitämme parhaillaan Rikostarinoita Suomesta -sarjan nettioikeuksia. Sarja ei ole YLEn omatuotantoinen, joten siinä saattaa olla rajoitteita Elävään arkistoon julkaisemisen suhteen.

Olemme nyt selvittäneet sarjan nettioikeudet ja nehän ovat kunnossa, joten alamme työstää Rikostarinoita Suomesta -sarjaa Elävään arkistoon.

Voit kertoa, mitä osia haluaisit nähdä sarjasta.

Todella hienoa että saadaan tuokin huippusarja Arkistoon. Itse toivoisin tietysti kaikkia jaksoja esitettäviksi.Varsinkin ensimmäisten kausien jaksot ovat jääneet näkemättä. Katson varmasti jokaisen jakson joka nähtäville tulee :)

-H

Elävä arkisto

Elävän arkiston toimitus tarkastelee maailmaa arkiston aarteiden kautta, usein pieni pilke silmäkulmassa.

> Elävään arkistoon

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2009

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2008

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu