Pe 11.06.2010 @ 15:11Riikka Laaksoharju

1. Viikko.

Alkaa ensimmäinen viikkoni Ylellä olla jo pulkassa - se on hurahtanut ohi uskomattoman nopeasti. Ensimmäisen päivän diasulkeisten jälkeen minutkin opastettiin työpisteelle, missä minun on tarkoitus viihtyä vielä seuraavat kolme viikkoa, nimittäin Ylen Uusiin Palveluihin. Sikäli kun minä tiedän, täältä on lähtöisin suurin osa Ylen erilaisista lasten ja perheiden verkkopalveluista, esimerkiksi summerin ja galaxin nettisivut, Ylen Olotila jne. Nettisivuilta löytyy kaikkea animaatiosta blogimerkintöihin, niin myös minun työtehtävistäni.

Ensimmäisinä päivinä pääsin tarttumaan suoraan toimeen, vaikka mikään ei tuntunut onnistuvan ensimmäisellä yrittämällä: kulkukorttini ei toiminut, kone ei toiminut, oikeaa sähköpostiohjelmaa en löytänyt (vaikka se on huomiotaherättävästi koneen työpöydällä, hyvä minä) Onneksi kaikki joille soittelin puolipaniikissa olivat uskomattoman kärsivällisiä ja ystävällisiä vaikka olin varsinainen Kesätunarin esikuva. Pakollisten alkukankeuksien jälkeen työt ovat alkaneet sujumaan, nykyään löydän jopa oikeaan rakennukseen ja oikeaan toimistoon käymättä ensin kolmen väärän oven takana.

Keskiviikkona pääsin kierrokselle toisen kesäharjoittelijan kanssa Ylen puku-ja rekvisiittavarastoon sekä lavastamoon. Kiitos paljon Ulla Ervo ja kaikki muutkin jotka näyttivät meille kaikki ne hyllymetrit tavaraa, jota tarvitaan tv-ohjelman tekemiseen. En ollut ennen sisäistänyt sitä, kuinka paljon vaivaa ja käsityöläisten ammattitaitoa tarvitaan koko lavastuksen pystyttämiseen, mutta vierailun jälkeen se todella iski tajuntaan. Pääsimme jopa istahtamaan Miss Suomen valtaistuimelle, jolle seuraavaksi arvoisat takalistonsa laskee vuoden 2010 tuoreet tangokuninkaalliset! Olin enemmän kuin harmissani siitä, etten ollut varustautunut kameralla enkä siis voi jakaa kokemustani muuta kuin näin sanallisesti.

Olen näinä päivinä päässyt todella hyödyntämään sitä vähäistä tietoa ja taitoa mitä minulla on ja olen varma että kuka tahansa Kuvataidelukiolainen olisi yhtä tyytyväinen kuin minä, jos kesätöissä joku pyytää käyttämään omaa graafista silmää. Sellainen kummasti korvaa kivuliaat aamuherätykset siskojen jäädessä vielä nukkumaan seitsämältä aamulla. Uskomatonta että tästä jopa maksetaan! On tuntunut hurjalta miten paljon vastuuta annetaan tavalliselle kesätunarille, mutta toisaalta olen päässyt tekemään juuri sellaisia hommia missä voin hyödyntää omia vahvuuksiani ja mielenkiinnon kohteitani.

Kaikki ihmiset ovat olleet mukavia ja kärsivällisiä minua kohtaan täälläkin. (se tuntuu olevan yleinen käytäntö Ylen konttoreissa.) Tämän tietokoneenkin kanssa olen oppinut tulemaan toimeen vaikka meillä oli aluksi erimielisyytemme siitä miten kunnollisen tietokoneen tulisi toimia :D

Riikka
 

Riikka Laaksoharju on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Uusissa Palveluissa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto