Ma 28.06.2010 @ 14:27Daniel Rieder

Ylen Hyvä Säätiö

Terveisiä toimitustalon viidennestä kerroksesta! Täällä perällä sijaitsee Ylen Hyvä Säätiö, jonka vastuulla on Nenäpäivän järjestäminen Suomessa. Nenäpäivä on rantautunut Suomeen alun perin Iso-Britanniasta, jossa se tunnetaan nimellä Red Nose Day. Siellä se on näkynyt katukuvassa jo 20 vuoden ajan.

Nenäpäivän perusperiaate on huumorin ja viihteen keinoin kerätä varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten ja aikuisten auttamiseksi. Nenäpäivään voi osallistua mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla, kuten esimerkiksi järjestämällä punaiset bileet tai leipomalla hassuja leivoksia ja myymällä niitä, taikka sitten yksinkertaisesti lahjoittamalla. Seuraavaa Nenäpäivää vietetään perjantaina 5.11.2010, jolloin myös YLE TV2:n hieno ja hulvaton Nenäpäivä-show, nähdään klo 18–24. Älä missaa!

Yksinkertaisesti olen siis kesäapurina Ylen Hyvä Säätiöllä. Ensimmäinen päivä pyörähti käyntiin tutustumiskierroksella, jonka jälkeen minut perehdyttiin todella vastuulliseen tehtävään, kahvin keittoon. Ensimmäinen viikko menikin nopeasti varastolla lajittelemalla, laskemalla ja sovittelemalla Nenäpäivä-kaupan t-paitoja ja pipoja. Siinä samalla ehdin vielä tehdä taiteellisen varasto-kyltin, joten työ ei ole yksitoikkoiselta tuntunut. Seuraavalla viikolla oli vuorossa toimistotehtäviä, kuten tuotteiden postittamista, arkistointia, asiakkaille vastaamista, palavereja ja paljon kahvia. Erityismaininnan ansaitsevat paikalliset ravintolat. Yleläiselle jos ei työ, niin ainakin ruoka maistuu.
Aika täällä on mennyt todella nopeasti ja ensimmäinen viikko ehti loppua ennen kuin huomasinkaan. Kappas vain, nyt on menossa jo viimeinen viikko ja fiilikset ovat samanlaiset kuin Jarilla kuvassa!

 

 

Rennosti mutta varmasti
Dani
 

 

Daniel Rieder on kesäkuun ajan YLEn Siistinä Kesäduunarina Ylen Hyvässä.

1 kommentti

Dani,

Sinunkin blogisi on kesäisen positiivinen. Ammenna itseesi kaikki, mitä YLEn työkavereiltasi ja muilta siisteiltä kesäduunareilta saat.

Hyvää loppukesää!

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto