Ti 04.06.2013 @ 14:52Alec Neihum, Klaus Ashorn

Uusia ihmisiä ja työtehtäviä

"Toinen työpäivä Ylellä on alkamassa ja kaikki on yhä uutta ja hienoa. Meidän, siistien kesäduunarien taloon saapuminen kyllä huomattiin – eilen sai kätellä ja esitellä itseään koko vuoden edestä. Uusien kasvojen ja nimien haltuunotto tulee varmasti viemään aikansa ja koko kuukauden aikana ehdimme todennäköisesti tutustumaan vain murto-osaan alueen väestä. Se ei ole ihme, sillä Ylen Pasilassa sijaitseva alue on vaatimattomasti 15 jalkapallokentän kokoinen. Siinä on nuorelle kesäduunarille paljon haltuunotettavaa.

Kesäduunareita sijoitettiin pareittain eri osastoille Uutisista Summeriin. Toivomuksia selkeästi kuunneltiin, sillä itse toivoin pääseväni Yle Urheiluun ja pääsinkin. Urheilutoimituksen tiloihin astellessa kyllä tunnisti mihin oli saapunut: joka paikassa urheiluun liittyvää krääsää ja erinäisiä fanituotteita. Monelle varmastikin TV:sta tuttu Kaj Kunnas esittäytyi heti alkuun ja vaikutti yhtä energiseltä kuin normaalisti jääkiekkoa selostaessaan. Ylipäätään siistiä on ollut bongata Ylen urheilulähetyksistä tuttua porukkaa elävässä elämässä!

Urheilutoimituksen työ määräytyy tietenkin pitkälti urheilutapahtumien mukaan. Kesäkuun ajalle sijoittuu paljon jännittäviä urheilutapahtumia, ja seuraavat 18 työpäivää tulevatkin vierähtämään vähintäänkin mielenkiintoisissa merkeissä. Urheiluun liittyvää duunia, palkka juoksee ja Ison Pajan ravintola hakkaa kouluruoan mennen tullen. Saa nähdä mitä tuleman pitää."

Alec Neihum työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Urheilussa.

"Moi! Olen Klaus, 17-vuotias poika Helsingistä. Tämän kesäkuun olen töissä (yllätys yllätys) Ylellä, tarkemmin ottaen UA:ssa, eli uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. Aloitimme eilen ensimmäisen päivämme Ylellä Ison Pajan auditoriosta, jossa saimme käytännön tietoja, katsoimme aikaisemman vuoden kesätyöntekijän tekemän videon ja Ylen toimitusjohtaja, Lauri Kivinen, kävi tervehtimässä meitä. Ei paha aloitus kesätyölle!

Päivä jatkui auditoriosta omille työpisteillemme. Matkalla omalle työpisteelleni huomasin mihin olin tullut, uutistoimituksessa oli isoja huoneita täynnä tietokoneilla työskenteleviä ihmisiä ja seiniä hädin tuskin näkyi kaikkien niille kiinnitettyjen maailman uutisia vilisevien näyttöjen takaa. Ennen töiden aloittamista pääsimme käymään myös Ylen uutisstudiossa. Hassua kyllä, nykyään kukaan ei enää kuvaa uutisia vaan kuvauksesta huolehtivat ennalta ohjelmoidut robottikamerat.

Tänä vuonna kesätyö UA:ssa on järjestetty siten, että jokainen meistä neljästä UA:han valitusta vaihtaa työpistettään viikoittain. Näin kesäkuun aikana tulee kierrettyä neljä eri työpistettä: kotimaantoimitus, kuvaus, grafiikka ja PlusDesk. Itse olen tämän ensimmäisen viikon PlusDeskillä. PlusDesk on uusi, tammikuussa aloitettu osa uutis- ja ajankohtaistoimitusta, joka tuottaa Ylen nettisivuille sisältöä ajankohtaisista aiheista käyttäen hyödykseen nettiympäristön tuomia etuja. Suomeksi tämä siis tarkoittaa sitä, että tietoa pyritään esittämään mielenkiintoisesti ja havainnollisesti esimerkiksi interaktiivisia grafiikoita käyttämällä. Kannattaa tsekata yle.fi/uutiset/plus !

Tähän mennessä työstä Ylellä on erittäin positiiviset fiilikset – Ylen siisti kesäduuni todellakin on siisti kesätyö!"

Klaus Ashorn työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto