Ke 23.06.2010 @ 11:24Maria Tuomela

Fanipostia ja suoria lähetyksiä

Tervehdys täältä YleX:stä! Parempaa kesätyötä ei kerta kaikkiaan olisi voinut toivoa. Tähän mennessä olen päässyt kirjoittamaan kutkuttelevia juttuja nettiin ja mikä parasta: lähetykseen hölisemään!

Hienointa tässä työssä on se, että olen päässyt tekemään samoja asioita kuin vakiotyöntekijät. Oikeita juttuja, jotka välittyvät oikeille kuulijoille tai lukijoille. Mitään kahvinkeittämistä työ ei ole missään vaiheessa ollut, sillä heti ensimmäisinä päivinä aloin soitella toimitusjohtajille ja tapahtumajärjestelijöille juttujen toivossa. Kolmantena päivänä minut passitettiin suoraan lähetykseen.

Ensimmäinen kerta lähetyksessä oli kokemisen arvoinen. Itse puhuminen meni suvereenisti, mutta pahempaa oli seurata kellosta kuinka paljon aikaa oli oman jutun alkamiseen. 2 tuntia… Puolitoista… 20 minuuttia… kunnes punainen rec-valo syttyy ja kaikki muu unohtuu.

Pääsin pian radiohommien makuun ja olen alkanut viihtyä studiossa harvinaisen hyvin! Suorassa lähetyksessä tosin sattuu ja tapahtuu. Esimerkiksi toissapäivänä olin lähetyksessä pitämässä tietovisaa, johon kuuntelijat saavat soittaa. Yksi osallistuja oli auton ratissa ja joutui yks kaks poliisiratsian kynsiin. Tapauksesta aiheutui hässäkkää, mutta pienen hämmästyksen jälkeen alkoi yleinen naurunremakka.

Yhtä lailla omien artikkelien näkeminen netissä on uskomattoman palkitsevaa. On jännittävää seurata, miten ihmiset kommentoivat kirjoituksiani ja kuinka paljon niitä on luettu.

YleX:läisten lisäksi myös muut siistit kesäduunarit ovat tulleet tutuiksi. Vierailut eri puolella Yleä ovat olleet tavattoman kiinnostavia ja opettavaisia. Niin moni asia ja ala tuntuu sellaiselta, josta haluaisi oppia lisää tai jolle voisi itse ryhtyä. Kunpa työrupeama olisi pidempi, sillä täältä ei malta lähteä!

Sitä paitsi, uskokaa tai älkää, eilen koitti kauan odotettu hetki. Sain ensimmäiset fanipostini!!!

 

terveisin radionainen Maria
 

 

Maria Tuomela on kesäkuun ajan YLEn Siistinä kesäduunarina YleX:ssä.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto