Ensimmäisen päivän jännitystä

Siitä on jo vuosi kun itse tulin jännittyneenä ja odotuksia täynnä Isoon Pajaan ensimmäisenä työpäivänäni Ylen siistinä kesäduunarina. Tänä aamuna tullessani sisään samoista ovista olin aikaisemmista kokemuksistani Ylellä huolimatta edelleen jännitystä täynnä. Työskentelin kesäkuun 2012 Ylen Olotilassa kirjoittaen ja valokuvaten, enkä olisi voinut toivoa parempaa kesätyöpaikkaa. Kuukausi hujahti nopeammin kuin olin odottanut ja töiden loppuessa tuntui haikealta lähteä pois. Palasinkin tänään ilolla takaisin työskennelläkseni tällä kertaa uusien siistien kesäduunarien tutorina ihanan Ulla Ervon ohjauksella. Työnkuvaani kuuluu myös tämän blogin päivittäminen siistien päivittäisillä kertomuksilla työnteosta täällä Ylellä ja odotettavissa on paljon erilaisia juttuja sillä tänäkin vuonna 30 siistiä on sijoitettu eri työpisteisiin ympäri Yleisradiota Summerista Elävään Arkistoon lähtien.

Kello yhdeksän aikoihin tänä aamuna Ylen siistit kesäduunarit vuosimallia 2013 kokoontuivat Ison Pajan eteen, josta matka jatkui Ullan suuntaamana auditorioon, jossa heitä odotti yleinen infotilaisuus edessä olevasta kuukaudesta. Tilaisuuden aikana siisteille näytettiin viihteellinen pätkä työskentelemisestä siistinä kesäduunarina, sekä puhuttiin yleisistä käytänteistä ja jaettiin kulkukortit joiden avulla he pääsevät kulkemaan ympäri Yleä. Tämän jälkeen heidän vastaavansa hakivat heidät heidän uusiin työpisteisiinsä, jossa he työskentelevät pareittain seuraavan kuukauden ajan.

Toivon, että alkaneesta kesäkuusta tulee tämän vuoden siisteille kesäduunareille yhtä mieleenpainuva kokemus kuin oma vuodentakainen kokemukseni oli minulle. Neljä viikkoa ei ole läheskään tarpeeksi pitkä aika tutustua näin ison talon jokaiseen nurkkaan, mutta seikkailunhaluisella ja avoimella mielellä pääsee jo pitkälle!

Lämpimin kesäterveisin ja toivoa täynnä,
Cilla Aulén
Siistien kesäduunareiden tutor


Ylen siistejä kesäduunareita vuosimallia 2013. Kuvan on ottanut Sari Veikkolainen.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto