To 07.06.2012 @ 10:31Alisa Ala-Könni, Aapo Kiiso

Kurkistus Ylen Oppimiseen ja etusivutoimitukseen

Yleisradiolla ollaan!

Uskomatonta, että pääsin tänne Ylelle kesäduunilaiseksi! Täällä tapahtuu niin paljon kaikkea, ja on tosi kiva, että meille vieläpä esitellään paikkoja enemmänkin kuin oma työpiste. Itse en ole vielä uskaltanut lähteä seikkailemaan ympäri tätä sokkeloista taloa; suuntavaistoni on sisätiloissa sitä tasoa, että eksyin jo ensimmäisen työpäivän päätteeksi portaissa, kun en ollut varma, missä kerroksessa olin.

Olen siis töissä Ylen Oppimisessa. Vielä en tiedä, mitä kaikkea tulen tekemään tämän kuukauden aikana, mutta tähän mennessä olen todennut kielipäästäni olevan hyötyä, työtehtäväni kun ovat liittyneet paljon eri kielten opiskeluun. Kaikki ovat todella mukavia täällä, ja kuusituntiset työpäivät kuluvat siivillä.

Olen ainoa kesäduunilainen täällä oppimisessa, mutta kaikki kesäduunarit vaikuttivat todella mukavilta, ja odotan yhteisiä aktiviteetteja, jotta heihin pääsee tutustumaan. Toivon myös, että pääsemme kiipeämään radiotorniin aurinkoisena päivänä. Sieltä saa varmasti upeita valokuvia!”

Alisa työn touhussa Abitreenit-sivustolla. 

Alisa Ala-Könni on kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Oppimisessa.

 

Yle.fi

Heti maanantaina saimme tietää mihin osastoille kukin meistä kesätyöläisistä pääsee työskentelemään, ja itse sain paikan yle.fi-etusivun toimituksesta. Työtilat sijaitsevat Toimitustalossa, ja lyhyen kättelykierroksen jälkeen löysin itseni jo istumasta tietokoneen edessä tutkailemassa Ylen etusivun julkaisujärjestelmää. Kummastelin hetken miten “maanläheinen” järjestelmä oli, olin nimittäin luullut että Ylellä olisi jokin uusinta uutta oleva ohjelma työkalunaan, onhan yhtiö juuri käynyt läpi ison brändin muutoksenkin. Julkaisujärjestelmä kuitenkin toimi hyvin, joten työnjohtajani kertoi minulle pikaisesti mitä tehtäviini kuuluu, jonka jälkeen sain vapaasti tutustua muihin työssä käytettäviin ohjelmiin.

Tiistaina aloitin varsinaiset työt, eli ns. “nostojen” teon etusivulle. Nostot ovat lyhyitä katkelmia toimittajien kirjoittamista artikkeleista ja uutisista, joiden tarkoitus on houkutella etusivua selaava lukijaa lukemaan koko artikkelin. Yleensä nostoissa on myös jokin huomion kiinnittävä kuva, joka isoimmissa nostoissa eli teemanostoissa toimii myös taustana.

Nyt parin päivän jälkeen, kun nostojen teko alkaa teknisesti jo sujua hyvin, voin alkaa keskittyä hieman enemmän graafiseen hienosäätöön ja tekstin “iskevyyteen”. Nostojen teko yhdistää hienosti monia eri osa-alueita, kuten kuvankäsittelyä, kirjoittamista, graafista suunnittelua, ja hieman tyylinkin muokkausta CSS -koodin avulla. Ja uutistyössä parasta on se, että aiheet vaihtuvat joka päivä, jolloin työ ei ikinä käy tylsäksi!”

 

Aapo Kiiso on kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina yle.fi:n etusivutoimituksessa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto