Ti 25.06.2013 @ 08:42Iina Dementjeff

Elävän arkiston kuulumisia

"Viimeinen viikko lähti käyntiin ja edessä häämöttää jo loma. Vaikka loma jo hieman houkuttaakin, on vikalla viikolla vielä paljon kiinnostavaa tekemistä ja voisin kyllä työskennellä täällä pidemmänkin aikaa. Työskenteleminen siistinä kesäduunarina on ollut ikimuistoinen kokemus ja olen paljon viisaampi kuin tänne tullessani, sillä uutta asiaa on tullut opittua niin paljon! Metro, Delta, Avid, Photoshop… kaikki uusia tietokoneohjelmia, joista voisin sanoa nyt osaavani ainakin perusteet. Työskentely täällä Elävässä arkistossa on pääsääntöisesti artikkeleiden kirjoittamista itse valituista aiheista tai esimerkiksi yleisötoiveiden toteuttamista. Myös vähän vanhempia artikkeleita nostetaan uudestaan EA:n etusivulle, jos se vaikkapa liittyy johonkin ajankohtaiseen aiheeseen. Itse olen muun muuassa leikannut videonpätkän Pelle Hermannista ja tehnyt siitä jutun. Tällä hetkellä leikkailen videoita Michael Monroen keikasta ja kirjoitan niistä artikkelin. Aikas mukavaa puuhaa ja ne kaiken lisäksi vielä oikeasti julkaistaan.

Olen viihtynyt Ylellä todella hyvin ja on ollut yllättävää huomata kuinka monenlaisia juttuja täällä yleensäkin tehdään. Kaikille löytyy varmasti jotain kiinnostavaa. Huomaan myös seuraavani enemmän kuin aikaisemmin Ylen eri nettisivuja (etenkin Elävää arkistoa), radiokanavia ja tv-ohjelmia. Yleläisten työtä osaa arvostaa paljon enemmän, kun tietää mitä kaikkea niihin vaaditaan ja kuinka esimerkiksi juttuideasta syntyy valmis julkaistu artikkeli.

Minulle tämä oli se unelmien kesäduuni, jonne oli aivan pakko päästä! Haastatteluun pääsy oli jo iso juttu ja nyt kun oikeasti sain tämän työn niin tunnen olevani todella onnekas. Rima on korkealla sitten seuraavaa kesätyötä hakiessa, mutta luulenpa ettei näin mahtavaa kesätyötä voi kertakaikkiaan olla muualla kuin Ylellä, sellaiset on ainakin todella harvassa."

Iina Dementjeff työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Elävässä arkistossa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto