To 07.06.2012 @ 14:42Alexandra Ylihuttula

Isosiskon velvollisuus

Hei lukijat! Tällä kertaa äänessä olen minä, Siistien tutor Alexandra. Kuten ensimmäisessä blogikirjoituksessa kerroinkin, olen vanha Ylen siisti kesäduunari vuodelta 2009. Tämän kesäkuun Yleisradiolla vietän markkinoinin osastolla harjoittelijana. Juoksevien asioiden hoitamisen lisäksi työnkuvaani kuuluu uusien Siistien tutoroiminen: autan, neuvon ja pelastan eksyneet. Senpä vuoksi päätin tänään suorittaa pistokäyntejä muutaman uuden Siistin työpisteelle ja kysellä heidän kuulumisiaan. Kohteekseni valikoituivat rekvisiitan Noora Heikkilä ja yle.fi:n Ella Porra, Sanna Hanén sekä Anssi Pulkkinen.

Ensimmäisenä pistäydyin Nooran luona rekvisiitassa. Nooran kierrättäessä minua Ylen rekvisiitan varastoissa, pääsin näkemään ja kuulemaan mielenkiintoisia juttuja. Tiesittekö, että kuvauksissa käytetään joskus puolikkaita tai styroksilla täytettyjä kirjoja? Syy tähän on kuulemma se, että tavallisia opuksia kevyempiä kirjoja on kätevämpi kantaa kuvauspaikalle, etenkin jos kuvauksiin tarvitaan kirjakaupallisen verran kirjoja.

Kaiken kaikkiaan rekvisiitta vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta olla töissä. Nooran mielestä rekvisiitta on työpaikkana mahtava ja varteenotettava vaihtoehto tulevaisuuden työpaikkana.  Nooran työtehtäviin kuuluu rekvisiitan tavaroiden järjesteleminen. Tuleva sisustustekstiiliartesaani on ollut mielissään, että hän on päässyt myös tekemään omaan koulutusalaansa liittyviä työtehtäviä. Noora on saanut muun muassa ommella Kotikatua varten tyynyjä.

 

 

Noora esittelemässä puolikkaita kirjoja.Rekvisiitan seinällä roikkuvat koomiset eläinten päät herättivät allekirjoittaneessa hilpeyttä.

Rekvisiitan jälkeen suuntasin kohti Ellan, Sannan ja Anssin työpistettä. Siistit olivat yksimielisiä siitä, että Yle on mahtava työpaikka ja työilmapiiri on kannustava. Erityisesti Siistit kiittelivät mahdollisuudesta työskennellä mielenkiintoisten työtehtävien parissa. 

Työn touhussa.

 

 Sanna, Ella ja Anssi työpisteensä äärellä.

 

Aurinkoisin terveisin,

Alexandra

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto