Ke 20.06.2012 @ 13:11Venla Ruohonen, Emma Hyyppä

Puvustamon aarteita ja urheilun huumaa

”Ensimmäisenä lomapäivänäni alkoi työt täällä Ylen Siistinä Kesäduunarina. Nyt siitä on kulunut jo lähes kolme viikkoa ja viikko on enää jäljellä. Olo on hieman jännä, sillä toisaalta on mukava, että töiden loputtua aamulla voi nukkua pitkään, mutta toisaalta on todella haikeaa lähteä täältä. Nämä kaksi ja puoli viikkoa täällä Ylellä ovat olleet kokonaisuudessaan mieletön kokemus. ylen siisti kesäduunarit ovat todella kivoja ja heidän kanssa on mukava olla. Työpisteeni, joka sijaitsee studiotalossa, on mahtava paikka. Olen puvustus- ja naamiointipuolella täällä.

Mikään työpäiväni ei ole ollut tähän mennessä täysin samanlainen. Olen tämän lähes kolmen viikon aikana tehnyt paljon erilaisia asioita esim. järjestellyt koruja, silittänyt muutaman paidan, ommellut hatun, pessyt jopa muutamat hiukset, etsinyt vaatteita hyllyistä, tietysti myös vähän siivonnut, tehnyt trendikatsausta ja eilen sain jopa tehdä hiuskoristeenkin korukurssilla. Työilmapiiri on täällä loistava. Jokainen täällä on aina positiivinen ja iloinen. Se tekee minunkin olostani täällä todella mukavan.

Viime kirjoituksessani sanoinkin jo puvustuspuolen mielettömästä vaatevarastosta. Olen vieläkin yhtä innoissani niin suuresta määrästä vaatteita. Naamiointipuolen peruukkivarasto on myös hauska paikka. Erilaisia peruukkeja ja tekoviiksiä on varmasti satoja siellä.

Minun pitää myös mainita tässä yksi ainutlaatuinen kokemus myös täällä. Eilen pääsimme vihdoin Ylen torniin. Torni on mielettömän korkean näköinen ja maisemat ylhäällä uskomattomat. Pystyi näkemään todella pitkälle sieltä vaikka meidän harmiksemme huono sää vähän peitti näkyvyyttä.

Venla ja Ella Tornin huipulla.

Mahtava paikka! :)”

Venla Ruohonen on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen puvustamossa.

 

”Moi kaikki!

Olen viettänyt kohta jo 3 viikkoa Yle Urheilussa Siistinä kesäduunarina. Kokemus on ollut aivan mahtava, sillä olen päässyt kurkistamaan urheilutoimittajien arkeen ja tekemään itsekin ihan "oikeita töitä". Olen kirjoittanut useita juttuja Yle Urheilun nettisivuille ja päässyt mukaan myös juttukeikoille. Eilen olimme Ski Sport Finland ry:n tiedotustilaisuudessa Linnanmäellä ja sain kunnian haastatella alppihiihtäjä Tanja Poutiaista urheiluruutuun. Todella mielenkiintoista oli myös seurata jalkapallon EM-kisojen studiolähetystä ohjaamosta. EM-ottelun seuraaminen tosin meinasi mennä mönkään, kun pelikentällä Ukrainassa ukkosti ja linjat pätkivät. Viime viikolla olimme myös Kaj Kunnaksen, Aki Riihilahden ja editoijan kanssa leikkaamassa Lontoon olympialaisiin liittyvää ohjelmasarjaa. Se oli tähän mennessä ehkä opettavaisin päivä, koska Kaj osasi havainnollistaa, miten hyvä ja huono haastattelu eroavat toisistaan.

Mielikuvani Ylen urheilutoimituksesta ja urheilutoimittajan työstä on parantunut entisestään kesätyöni aikana, koska täällä on hyvä tunnelma ja rento meininki. Töihin voi tulla vaikka urheilusortseissa ja rantaläpsyissä. Kaikki ovat ystävällisiä ja kertovat mielellään työtehtävistään ja ammattinsa erikoisuuksista. Unelma-ammattini saattaa siis pikkuhiljaa selventyä Siistin kesäduunin ansiosta, ja toivoisin pääseväni kesäkuun jälkeenkin tänne töihin sitten joskus, niin huippuhommalta tämä nimittäin vaikuttaa.

Työssä itsessään mikään ei oikeastaan ole ollut tylsää, mutta työmatkat välillä kyllästyttävät. Kotoani Lahdesta on Pasilaan 100 kilometrin matka, joka taittuu kuitenkin sujuvasti junalla. Kuuden tunnin työpäivä ei ole kovin pitkä, joten ehdin illaksi kotiin yleisurheilutreeneihin. Yleensä työpäivät kuluvat hujauksessa ja joskus työ ei edes tunnu työltä!

Kunniamaininnan ansaitsevat kaikki tapaamani urheilutoimittajat, Yle Urheilun vastuuhenkilöni Päivi ja muut kesätyöntekijät, joihin on ollut hauskaa tutustua. Ilman Ulla Ervoa en olisi täällä, joten Ullalle suuri kiitos tämän projektin järjestämisestä. Kiitos myös huolehtivaiselle tutorillemme Alexandralle.

Kaikille innokkaille Ylen Siisti kesäduuni-faneille tiedoksi, että tämä on ehdottomasti siistein kesätyö, mihin vaan voi päästä. Toivottavasti me olemme käyttäytyneet riittävän hyvin, että Yle ottaa ensi vuonnakin kesäduunareita! ;)

Hauskaa juhannusta! (:”

Emma Hyyppä on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Urheilussa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto