Ke 23.06.2010 @ 09:25Joonas Lehtonen

Viihdyn Viihteellä!

Jos palaa ajassa taaksepäin muutamalla kuukaudella, saattaa sieltä löytää erään epätoivoisen 16-vuotiaan espoolaisen pojanklopin. Epätoivoa aiheuttavat kesätyöt, joita ei tahdo saada mistään; hakemuksia on kyllä lähetetty lähemmäs 20 kappaletta monenlaisiin paikkoihin aina jäätelökioskeista levy-yhtiöihin ja kaupungin virastoista lähikauppoihin. Vastausta ei kuulu yhdestäkään paikasta, kunnes eräästä niistä soitetaan ja ilmoitetaan siististä kesäduunista.

Ja jos joku ei vielä tajunnut, niin tässä tekstistä puhutaan minusta ja kesätyöstäni täällä Yleisradiolla. Tuntuu aika uskomattomalta istua omassa huoneessa Isossa Pajassa ja pohtia kuinka voisikaan kertoa, miten mahtavaa tässä työpaikassa on ollutkaan. Osastoni Ylellä on siis YLE Viihde, jossa vaikutan vielä reilun viikon verran pari päivää sitten bloggailleen Siljan kanssa. Kuten mainittua, ehkä isoin projekti etenkin osaston nuorten puolella on joka aamuinen Summeri, jonka suorissa lähetyksissä toimimme tuotantoassistentteina (kyllä, näin lukee ohjelman virallisissa papereissa!) monenlaisissa tehtävissä autellen. Esimerkiksi tänään pääsin puvustoon seikkailemaan, kun jouduin etsimään juontaja-Kallelle sopivia korkokenkiä (katsokaa ohjelmaa, niin tiedätte miksi…)

Lavasteiden liikuttaminen ja lähetyksissä nähtävissä aktiviteeteissa vapaaehtoisena toimiminen on johtanut siihen, että parilta sukulaiselta ja kaverilta on tullut tekstareita tyyliä ”Näin sut telkkarissa!!” Eräs innokas Summeri-fani pyysi minulta vielä nimmarinkin viime viikolla, joten varsinaisia TV-julkkiksiahan tässä jo ollaan…

 


Suora lähetys on juuri alkanut, bongaa blondi päälaki lavasteen takaa!

 

Toinen tärkeä projektimme on ollut Radio Millennium-sketsisarja, jonka kuvauksissa olemme parina päivänä viikossa autelleet sarjan tekijöitä. Siinä missä Silja on saanut suurroolin Cylon-robottina, ovat minun tehtäväni painottuneet järjestäjä-Riitan avustamiseen ja monenlaisiin juoksupojan hommiin. Syksyllä kätteni jäljen voi myös nähdä Kotikadussa, jonka lavastamisessa Riittaa yhtenä päivänä pääsin auttamaan!

 


Kuvaus käynnissä (huomaa robotti, jonka sisällä Silja on).

 

Kun vielä ensi viikolla työtehtävämme painottuvat uuteen tosi-TV-ohjelma Finnauttiin, jossa etsitään suomalaista astronauttia, on meillä taustallamme jo melko laaja tietämys televisiotyön tekemisestä. Isossa Pajassa tehty käännöstyö, kuvauspaikkojen etsiminen, julisteiden kopioiminen ja muut hommat ovat myös näyttäneet työn toisen puolen – kaiken sen laajan taustatyön, jota jokaista ohjelmaa varten tehdään.

Tämä kesäduuni on todella ollut siisti ja viimeisen päivän loppublogimerkinnässä tulettekin kuulemaan minulta sellaisen kiitosten listan, että alta pois. Seuraavaksi lähdemmekin nauttimaan maan parhaasta työpaikkaruoasta - loppuun voin vaan sanoa, että juuri nyt ylistän Yleä ja viihdyn Viihteellä!
 

 

Joonas Lehtonen on kesäkuun ajan YLEn Siistinä kesäduunarina YLE Viihteellä.

1 kommentti

Hyvä, mukaanstempaava kirjoitus. Olet selvästi viihtynyt siellä! Kuvat elävöittivät myös
kirjoitusta. Hauskaa loppuaikaa sinne!

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto