Pe 06.06.2014 @ 20:42Henry Hedborg, Ylen siisti kesäduunari, Yle Uutiset

Tutkimusmatkalla Uutisten maailmaan

”Henry Hedborg soittaa Yle Uutisista, hyvää päivää.”

Tätä on tullut hoettua Ylen puhelimessa jo lukuisia kertoja! Luurista onkin ollut tärkeä työkalu. Ensimmäinen viikko unelmatyössä täällä Ylen siistissä kesäduunissa Yle Uutisissa on ollut todella siisti ja mielenkiintoinen.

Yle Uutisissa meitä siistiläisiä työskentelee neljän hengen kopla: minä ja Pietari olemme kirjoitushommissa vuoroviikoin kotimaantoimituksessa ja Uutismaisemassa, Tomi tekee koodia ja Sapsu visuaalisia hommia sekä kuvauskeikkoja minun ja Pietarin juttuprojekteja varten.

Alkuviikko sujui tutustuessa Radiotalon alakerran uutistoimituksiin. Heti ensimmäisenä iltapäivänä noutajamme Riikka (uutistoimittaja, joka nouti meidät neljä töihin siistiläisten alkutapaamisesta) opetti meille kaksi tärkeintä asiaa: it-tuen lyhytpuhelinnumeron ja reitit Radiotalon kahvikoneitten luo. Näillä eväillä onkin pärjätty jo pitkälle!

Minulle ja Pietarille nakitettiin kotimaantoimituksessa heti tärkeä homma: meidän pitää muiden normaalijoutuisten töittemme ohessa pitää loputonta listaa kaikista asioista, jotka täällä ovat havaintojemme mukaan ihan pielessä. Suuri vastuu lankesi myös muillekin siistiläisille, kun duunarin roolimallimme Sari käski koko porukan käyttäytyä hyvin ja näyttää siten vähän käytöstapojen mallia Ylen vakioväelle.

Olemme Pietarin kanssa melko itsenäisestikin kehittelleet omia juttuprojektejamme, joita kirjoitamme Yle Uutisten nettisivuille. Vikalistaan ei ole kirjattu ainakaan käytännön ongelmia meidän siistiläisten ja vakkariväen välillä, vaan olemme saaneet todella hyvän vastaanoton ja eikä meitä ole aliarvioitu ollenkaan.

Loppuviikosta pääsin omalle juttukeikalleni Sapsun kanssa Vuosaareen. Kävimme haastattelemassa kesätöissä ollutta rantapelastajaa ja jätimme tietysti Aurinkolahden rantaan terveiset Ylen Siisteiltä. Keikan loppuhuipennukseksi Mercedes kaartoi Ison Pajan pääovien eteen ja lasku vingutettiin Ylen taksikortin piikkiin. Siistiä!

Ensimmäisenä iltapäivänä meille myös tarjottiin kaksi vaihtoehtoa: saamme halutessamme joko lapsenvahdin hengittämään niskaamme koko kesäkuuksi, tai voimme olla siistejä ja omatoimisia ja kysyä ihan itse neuvoja kun niitä tarvitsemme. Luulen, että valinta on selvä. Lapsenvahti jääköön takavasemmalle, jos vaikka joku vakkari tarvitsee. HR-osaston Ransua tosin kovasti odottelemme kaverikuvaan olallemme.

1 kommentti

Kiva blogi! Täällä on tosiaan siistiä ja omille ideoille annetaan kiitettävästi sijaa.
#siistii

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto