To 14.06.2012 @ 08:08Veera Soivio, Rami Ilola

Parempaa kesätyötä saa etsiä!

”Ensimmäinen viikko Ylellä Siistinä kesäduunarina on kulunut yllättävän nopeasti. Lyhyessä ajassa olen ehtinyt jo tehdä ja nähdä paljon: olen toiminut kuvausassistenttina, seurannut radiolähetyksen tekoa sekä päässyt kurkistamaan Ylen Uutisten kulissien taakse. Olen päässyt myös ihmettelemään rekvisiitan, tarpeiston ja maskeerauksen toimintaa.

Toisena työpäivänäni Ylen ystävällinen työkunta tuli minulle tutuksi, kun eksyin samannäköisten betonimassojen keskelle. Kaikki työntekijät olivat valmiita auttamaan parhaansa mukaan, jotta pääsisin perille omalle työpisteelleni, joka sijaitsee Toimitustalon ensimmäisessä kerroksessa jossa työskentelen samassa tilassa muiden nuortenohjelmien toimittajien kanssa. Toisena työpäivänäni eksymisen lisäksi kävelin Elastista vastaan ja tulen auttamaan kuvauksissa, joissa on tähtenä Tuomo Ruutu. Jokainen päivä täällä Ylellä on todella erilainen, eikä koskaan voi olla täysin varma, mitä päivän mittaan tulee tapahtumaan. Kun on avoimin ja iloisin mielin mukana, saa varmasti tästä kuukaudesta paljon irti ja voimavaroja tulevaisuuden töitä ennalta katsoen.

Jos ensimmäinen viikko on ollut jo näin huikea, tulee varmasti loputkin kuukaudesta olemaan mielenkiintoista ja mukavaa työtä. En voisi kuvitella tai toivoa mitään parempaa ensimmäistä kesätyötä, kuin tämä Ylellä.”

Veera Soivio on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Summerissa.

 

” Eka viikko takana!

Nyt on ensimmäinen viikko takana Ylellä ja siistiä on ollut! Jo ensimmäisellä viikolla pääsin muiden työntekijöiden matkaan Suomenlinnaan, jossa vietettiin hauska päivä kierrellessä linnan tiluksia ja syödessä hyvää ruokaa. Tänään taas pääsin tutustumiskierrokselle YLEn arkistoihin, jossa tutustuimme eri media-alueiden arkistointi metodeihin. Kierros oli mielenkiintoinen ja oppi taas paljon uutta! 

Tähän asti hommat ovat sujuneet rennosti ilman turhia hämminkejä, ympärillä pyörivät työntekijät ovat ystävällisiä ja jaksavat auttaa jos jokin ongelma ilmenee. Homma on suht yksinkertaista nauhojen läpi tsekkaamista ettei mistään löydy ikäviä yllätyksiä esim. liian kovaa ääntä tai kirkasta valoa. Välillä kaipaisi ehkä jotain työtä, jossa pääsisi vähän liikkumaan pois tietokoneen äärestä, mutta mikäs tässä tehdessä. ”

Rami Ilola on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Digitointikeskuksessa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto